https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zeleni teden v Veliki Polani povezal občane

11.04.2024 ob 13:20  

Občina Velika Polana je tudi letos z Osnovno šolo Miška Kranjca Velika Polana izvedla Zeleni teden, ki se je odvijal med 2. in 6. aprilom 2024. Zeleni teden, ki so ga prvič organizirali v letu 2016, je teden, poln aktivnosti na temo čiste narave, odgovornega ravnanja z odpadki, varčevanja z energijo, zmanjševanja onesnaženosti zraka in zdravega načina življenja.

V Osnovni šoli Miška Kranjca Velika Polana so v tem tednu spoznali, kako živijo otroci po svetu in ob tem ugotovili, da so sami lahko zelo hvaležni za življenje, ki ga imajo. Spoznali so mnoge tropske rastlinske vrste v Tropskem vrtu v Dobrovniku, Luštni paradajz v Renkovcih, preizkusili so se v različnih delavnicah za dobro počutje, izdelovali iz gline, spoznali lončarsko vreteno, si ogledali vodno zajetje in čistilno napravo ter spoznali jogo.

Podjetje Saubermacher-Komunala Murska Sobota je otrokom predstavilo odgovorno ravnanje z odpadki. Izdelovali so plakate o varovanju okolja, pisali pesmi in prispevke o naravi, ustvarjali multimedijske in likovne izdelke.

V teh dneh so se veliko naučili o pomembnosti ohranjanja okolja in o tem, kaj lahko sami storimo, da bi naš planet ostal čist in zdrav. Spoznali so, da je narava dragocen vir, ki nam nudi življenje, hrano in kisik. Odkrili so, da je naša Zemlja ogrožena zaradi onesnaževanja, podnebnih sprememb in izčrpavanja naravnih virov.

Vendar pa so se tudi naučili, da nismo nemočni. Skupaj lahko naredimo veliko. Naučili so se varčevati z vodo in energijo, ločevati odpadke in uporabljati okolju prijazne izdelke. 

Zbiranje odpadkov

Celotedenske akcije zbiranja odpadkov se je udeležilo 146 gospodinjstev. Zbirali so se kosovni odpadki, les, kovine, OEEO, papir, avtomobilske gume, nevarni in posebni odpadki, steklo, oblačila in obutev, plastična embalaža, plastika, ipd. Občina Velika Polana pridobljena sredstva od kovin in papirja, nameni v šolski sklad Osnovne šole Miška Kranjca Velika Polana.

Delavnica »Zdrav življenjski slog« 

Za občane je Zdravstveno vzgojni center Lendava v sredo, 3. aprila, priredil delavnico z naslovom »Zdrav življenjski slog«, kjer je bil predstavljen pomen zdravega življenjskega sloga za ohranjanje in krepitev zdravja ter preprečevanje in zdravljenje kroničnih bolezni. Fizioterapevtka je predstavila pomen telesne dejavnosti za krepitev zdravja ter z občani izvedla kratek prikaz vaj.

Očiščevalna akcija

Zeleni teden so s pomočjo OŠ Miška Kranjca Velika Polana, društev in organizacij, ki delujejo v občini, občanov in občank, uspešno zaključili z očiščevalno akcijo. Očiščevalne akcije se je udeležilo 350 posameznikov. Ugotavljajo, da je odpadkov v naravi vse manj, ki so povečini posledica smetenja (posamezne plastenke, pločevinke, steklenice, ipd.), ter posamezni kosovni odpadki (večji plastični predmeti – vedra, kuhinjska posoda, leseno pohištvo, ipd.).

Foto: Občina Velika Polana

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.04.2024 ob 14:52 gost

      Ubogi otroci morajo čistiti za tistimi keri njim uničujejo planet. Kajti otroci ne onesnažujejo okolja so zelo ozaveščeni da je čisto okolje njihova čista in zdrava prihodnost. So pa tukaj problem kmetje keri so najbolj glasni keri smetijo okolje na podeželju in po celi Sloveniji ko grejo paradira v Ljubljano z tistimi groznimi trakturji. Potem so tukaj starejši od 60 let kerim se preprosto jebe za čisto okolje. Pa še kake kmečke ali gasilske veselice kjer smeti ostanejo v okolju celo leto jih veter nosi sem in nazaj.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.04.2024 ob 11:24 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.