https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Slovenska bakla na pot iz Lendave, obiskala bo vse pomurske občine

13.04.2024 ob 18:00  

Pred olimpijskimi igrami, ki bodo julija in avgusta v Parizu, bo vseh 212 slovenskih občin obiskala slovenska bakla. Pot bo tokrat začela v občini Lendava, po Pomurju pa bo potovala med 17. in 26. aprilom.

Olimpijske igre v Parizu bodo na sporedu od 26. julija do enajstega avgusta 2024. Slovenska bakla se bo na pot podala sto dni pred začetkom olimpijskih iger. Svojo pot bo začela na vzhodu države, tri mesece potovala po Sloveniji – in zamejskih območjih – širila olimpijski duh, nato pa svojo pot zaključila na skrajnem severozahodu države.

Slovenska bakla se bo na pot podala s tromeje Slovenije, Madžarske in Hrvaške v občini Lendava. Tudi letos bo bakla osvetlila Slovence in Slovenke v zamejstvu. Ustavila se bo tudi v Gornjem Seniku na Madžarskem. 

V Pomurju bo bakla potovala med 17. in 26. aprilom

Pot slovenske olimpijske bakle, ki je pred tremi leti nastala kot plod idej Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez ter partnerjev, se bo letos začela v Pomurju. Kje jo boste lahko videli?

  • 17. aprila v občinah Lendava, Dobrovnik in Kobilje,
  • 18. aprila v občinah Črenšovci, Velika Polana in Turnišče,
  • 19. aprila v občinah Ljutomer, Križevci in Razkrižje,
  • 20. aprila v občinah Beltinci, Murska Sobota in Veržej,
  • 22. aprila v občinah Gornja Radgona in Radenci,
  • 23. aprila v občinah Cankova, Tišina, Sveti Jurij ob Ščavnici,
  • 24. aprila občinah Moravske Toplice, Odranci in Puconci,
  • 25. aprila v občinah Kuzma, Grad in Rogašovci ter
  • 26. aprila v občinah Gornji Petrovci, Šalovci in Hodoš.

Na trimesečni poti bo slovenska bakla širila vrednote olimpizma in povezovala ljudi iz vseh koncev države.

Zgodba slovenske bakle se je začela pisati pred olimpijskimi igrami v Tokiu. Izdelali so jo v Skupini SIJ – Slovenski industriji jekla, narejena pa je iz nerjavnega jekla in bukovega lesa. V srčici vsakega elementa tli močan simbolizem, kar daje bakli poseben, avtentičen slovenski duh.

Oblika in izbor materialov sta prepletena z močno simboliko: reciklirano nerjavno jeklo kot simbol trdnosti in trajnosti ter bukov les kot simbol modrosti in samozavesti. Plamenico zaključuje krona v silhueti Triglava. Ročaj iz bukovega lesa objema pet olimpijskih krogov, simbolov povezovanja. Plamen v kroni širi svetlobo, simbol upanja.

Foto: arhiv Pomurec 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.04.2024 ob 18:02 Žalostno gost

      Je res, da G. Radgona in Apače ne bodo prisotne?

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.04.2024 ob 18:22 Karel K. gost

      Starci, ne morete iz gozda, iz titoizma. Še vedno vam roji po glavi Titova štafeta, vendar v prirejeni obliki. Nehajte poneumljato mladi rad s to vašo titoistično norostjo in zablodo. Pustite mlade, da naj sami sebi krojijo bodočnost in v njej način življenja, političnega in dru7žbenega.

      7 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.04.2024 ob 20:33 gost

        karči prijavi se na starostno delovno akcijo, da ta starega preslimo iz beograda nazaj v kumrovec, baje je mati bila slovenka, po vzoru ta starega je pa oče vprašljivi .

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.04.2024 ob 9:58 LENDAVČAN gost

        ne razumem zakaj vam je tako na poti ta petokraka zvezda saj je to simbol proletarijata delavskega razreda

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.04.2024 ob 7:06 gost

      Za časa komunizma je tudi Janez Janša paradidral v Jajce na kongres komunistov. Samo Janez Janša je vihtel zastavo z rdečo zvezdo.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.04.2024 ob 7:15 gost

      V Turnišči verjetno nebo štafeto nesel župan. Kajti če to vlogo zpajo njemu bo štafeta prišla v Pariz po koncu olimpijskih iger. Ker "človek na takem položaju mora tudi malo dati na svoj izgled. Ni vse v pitju in žretju ko si Župan razvoj občine se pa vrača nazaj v leto 1950. Take občine bi morali zaprti po hitrem postopku. Ker davkoplačevalski denar se izteka v vrečo privatnih interesov.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.04.2024 ob 8:29 gost

      Na tem portalu sta pa res bolehni ljudje iztopa prav ta ob 7:23

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.04.2024 ob 8:35 gost

      123 ti pa daj gate na glavo , da zakriješ tvoj psiht ,,,,saj si s tvojimi komentarji nedorasel , ali pa tako zabit , da ne veš kaj pišeš ....saj bo šlo .

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.04.2024 ob 11:11 123 gost

        Sem Janšev letnik, na mnogih fotografijah se šiptar šopiri z rdečo zvezdo, zabit si ti ker ne poznaš zgodovine

        8 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.04.2024 ob 8:58 gost

      8.35,,,,,,debil,,, ti pa si visoko inteligenten ker podpiraš največjega mešalca,,,, DREKA,,, v Sloveniji januša goznuga in njegov plevel stranko SDS.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      14.04.2024 ob 10:00 GOST gost

      NAJVEČJI KUMUNIST JE POSLANEC SDS GRIMS A JANEZU JANŠI NE SEGA DO POPKA-----------------SRAMOTA, SRAMOTA..........

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      14.04.2024 ob 10:17 gost

      Ha,ha,ha idejo komunjare v kurac krasni,samo še par majskih hroščev paradira ob vsakem pesjem senju.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      14.04.2024 ob 11:08 Karel K. gost

      Včeraj ste si titoisti izbrali novega vožda, trgovca, lažnivca, predvsem pa manipulatorja in preračunljivca, ki je orodje v rokah enega od dveh najbolj spornih politikov v Sloveniji Kučana, Matjaža Hana. In poglejte, ta pravi, da je predsednik socialdemokratske stranke, svoje obrti pa se je učil pri tovariših Kardelju, Dolancu, Mačku, Kučanu, Kocjančiču, Ribičiču, vse zapriseženi titoisti in podporniki zločinca Tita in seveda zagovorniki zločinov katere so omenjeni v takšni in drugačni obliki izpeljali od leta 1941 do danes nad slovenskim narodom. Ni presenečenje, da socialna demokracija v Evropi hira, ko pa so člani te skupnosti politični potomci Titovh zločincev v Sloveniji. Pred letom ali morda več je nekdo ob smrti Potrča zapisal, da je bil celo življenje socialdemorat. S to trditvijo se niti Potrč nebi strinjal, če bi takrat bil še živ, saj je bil zaprisežen titoist. Titoizem in titoisti pa nimajo nič skupnega s socialno demokracijo, saj so se oni borili za delavski razred do tolikšne mere, dokler so jim ustvarjali in so bili njihovi podporniki. Na drugi strani pa so temu delavskemu razredu debelo vsepovprek na vsakem koraku kršili človekove pravice in svoboščine, svobodo govora, izražanja, ustvarjanja, če ni bil človek na njihovi titoistični politično-ideološki valovni dolžini. Na žalost je prava resnica, da se za to, da so postali socialdemokrati lahko zahvalijo Janši, kateri je njim v roke oddal slovensko socialdemokratsko stranko katero smo ustanovili socialdemokrati na čelu s Tomšičem in Pučnikom. Janša je za svojo skrajno desničarsko pot potreboval lokalno strankarsko infrastrukturo, zato je dejansko ukradel to od socialdemokratov in jo do danes preuredil v skajno desničarsko stranko. Vsako leto meseca februarja pa se ponaša s Pučnikom, ki je bil samo socialdemokrat, ne pa dasničar, da na ta način pove slovenski javnosti laž, da je njegova stzranka najstarejša stranka v Sloveniji. Ja Janša se4 je kalil v istih šolah in ustanovah kot Han, Kučan, Kocjančič, Ribičič, Pahor zato mu sprenevedanje, laganje in manipuliranje z javnostjo, domačo in tujo ni tuje.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      14.04.2024 ob 11:17 Karel K. gost

      Vsi gornji kateri pripisujete Janši, da je le on nosil zvezdo ste čisti oportunisti in lažnivci, razmišljate tako prilagojeno, kot vam paše. Nosil jo je vendar so jo v enaki meri in enako vneto in zavestno nosili, Han, Kocjančič, Kučan, Ribičič, Dolanc in še mnogi kateri so bili včeraj tam med vami, ko ste si izbirali vožda. Janši postavite spomenik na vidnem mestu v Ljubljani, saj vas je on s sodelavci leta 1991 rwšil od propada in odhoda na smetišče zgodovine. Kardelja in Kidriča odstranite in namesto obeh postavite obličje Janše, da bo ostal spomin bodočim rodovom, kdo je leta 1991 bil vaš zaščitnik in tisti, kateri je preprečil, da bi se v Sloveniji zrušil titoizem, da bi bili titoistični vodilni zločinci kaznovani za svoja zlodela v preteklosti in tega nebi mogli več početi njihovi nasledniki po letu 1991 do danes. Mislim pa, da je vse te protitoistične zmazke o Janši napisal eden človek, z večimi obrazi in imeni tisti original lendavski nadvojvoda, Karči, Srbijanec, Pritepenec.....

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.04.2024 ob 16:34 123 gost

        Nihče ne pravi da je samo Janša nosil rdečo zvezdo ampak je bil eden vidnejših komunistov sedaj je samo suknjo obrnil ker rabi volilce in jih išče v cerkvi ti pa itak vsemu nasedejo

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.04.2024 ob 17:27 Karel K. gost

        Ni bil vidnejši titoist, ne govori o komunistih, saj to ni bil komunizem ampak titoizem. Kaj pa je razlika med komunizmom in titoizmom pa sem že mnogokrat pojasnil. Janša se je takrat boril za vidnejšo vlogo v partijski hiearhiji, bil je častihlepen partijski karierist. Že tedaj je hotel postati to, kar je danes s svojo SDS, da bi postal Tito po Titu, na to mesto pa je bil predviden Kučan. Ta osebna karierna titoisitčna tekma med tema dvema najbolj spornima politikoma v Sloveniji, še danes hrtomi samostojno Slovenijo in to že 33 let. Enako sporna sta politično ideološko, saj sta skrajneža in rodbinsko. Če pogledamo dejavnosti obeh prednikov vidimo, da so ti delovali in se obnašali oportunistično. Kučanovi so bili promadžarsko usmerjeni in so uživali nekaj let te sadove, ko pa je prišel preobrat, pa so obrnili plašč in so postali nepoboljšivi titoisti, torej ves čas so bili na strani zavojevalcev slovenskega naroda. Nekaj podobnega je z Janševimi predniki, posebej očeto, ki naj bi pobegnil iz Kočevskih rovov, so ga revolucionarji ujeli in ga izpustili, ali pa kot sin Janez pravi iz Hude Jame. Torej je baje oče bil domobranec in če je res to bil potem je moral zares dati revolucionarjem zagotovilo, da bo celo življenje njim služil, saj so dejanske domobrance revolucionarji po kratkem postopku pobili, če niso uspeli pobegniti v tujino. Torej je bil nepoboljšivi oportunist, kot Kučanovi. Ne volijo Janše cerkveni ljudje ampak fanatiki, kateri sploh ne vedo koga naj volijo in ne poznajo Janševo zgodovino. To so podobni fanatiki kot tile, kateri danes mlade v prirejeni obliki silijo, da dirjajo po cestah s štafeto, v obliki njihove titove štafete.

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      14.04.2024 ob 14:06 gost

      Karči komaj se je začelo toplo vreme pa je tebi že možgane skurilo. Res si mentalno bolan.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      21.04.2024 ob 14:43 Pato gost

      Jes bi rad vido toga gosta ce je tak fit ka se norcari iz župana turnisca, bole je oa biti debeli kak niri, mijslin ka naj malo gost razmisli o sebi ko

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.