https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na posvetu v Moravskih Toplicah o okoljski komunikaciji in modernizaciji

moravske toplice, 13.04.2024 ob 6:00  

V Moravskih Toplicah je potekal 27. tradicionalni okoljski strokovni posvet z naslovom "S komunikacijo v slovensko okoljsko modernizacijo".

V hotelu Ajda v Moravskih Toplicah je potekal tradicionalni dvo-dnevni strokovni okoljski posvet, na katerem so predavali domači in tuji strokovnjaki iz univerz in raziskovalnih institucij, okoljsko ministrstvo, podjetja ravnanja z odpadki, nevladne organizacije idr. z namenom krepitve dialoga, okoljskega komuniciranja in političnih, strokovnih, medijskih razprav kaj storiti, da bomo dosegli soglasje med različnimi rešitvami v imenu javnega interesa.

Za doseganje učinkovitejšega zelenega prehod Slovenije in okoljske modernizacije s komunikacijo je na letošnjem posvetu sodelovalo 23 predavateljev in 25 strokovnjakov v različnih tematskih okroglih mizah iz Slovenije, Norveške, Hrvaške in Srbije. Kot ugotavljajo razpravljavci smo pred velikim izzivom, kako od »besed k dejanjem«, ki bo prednostno in trajnostno reševal okoljske in podnebne izzive.

Trajnostne rešitve za zeleni prehod Slovenije so uvrščene v štiri najbolj aktualne panele:

  • Okoljska komunikacija
  • Učinkovita energijska izraba odpadkov
  • Nizkoogljično in krožno gospodarstvo
  • Preprečevanje nastajanja odpadkov in krožna raba virov s ponovno uporabo

Slovenija se je obvezala do leta 2050 zmanjšati neto emisije toplogrednih plinov na nič, preiti v družbo s krožnim gospodarstvom in zagotoviti prebivalstvu enako ali višjo kakovost življenja. V Sloveniji smo sprejeli Nacionalni energetski in podnebni načrt, Podnebno strategijo ter Načrt za okrevanje in odpornost, vse z jasno definiranimi cilji.

V zadnjih desetletjih je bilo veliko političnih, strokovnih, medijskih in drugih razprav, kaj storiti, da bomo dosegli zapisane cilje in hkrati dosegli soglasje med različnimi rešitvami v imenu javnega interesa. Zaradi sedanje energetske in vojne krize v Ukrajini, domače in tuje razdrobljenosti, nehomogenosti pri reševanju okoljskih problemov so s strokovnim posvetom prispevali k razpravi o konkretnih ukrepih in načrtovanih rešitvah, katerim bo Slovenija namenila sredstva za doseganje zapisanih ciljev.

Strokovni posvet je potekal v organizaciji Zveze ekoloških gibanj Slovenije, Znanstvenoraziskovalnega središča Bistra Ptuj, Fakultet za strojništvo Univerz v Mariboru, Novem mestu in Ljubljani ter soorganizaciji Strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva - Krožno gospodarstvo in Slovenskih državnih gozdov. 

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Tim Vengust

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.04.2024 ob 10:51 Karel K. gost

      Ja, kako pa bomo vplivali na aktivnosti na soncu, kako bomo vplivali na vsakoletni nagib osi vrtenja zemlje. Kako bomo vplivali na staranje zemlje in spreminjanja vesolja v smislu prerazporeditve zvezd in nebesnih teles. Vse to pov zroča današnje podnebne spremembe, ne pa kurjenje z drvmi, plinom, premogom. Če tega nebi pokurili uporabno bi vse to zgorelo prosto v naravi in bi nastale še večje okoljske katastrofe, kot so v zgodovini zemlje že bile tam od izumrtja dinozavrov do danes. Edini problem katerega lahko odpravimo je plastična embalaža. To je potrebno reciklirati za ponovno uporabo, ne pa metati na milijone ton v morja in poizkušati zmanjšati njeno uporabo. Seveda je tu komercialni interes, torej je komercialni interes največji vzpodbujevalec onesnaženja okolja. Vedno se najde neka niša za fanatike, da to gonijo kot lajno in na ta račun dobro ž ivijo brez kakršnegakoli koristnega dela. Ukrepov pa ni, le sestankovanje. Kot sem zgoraj navedel, problemi so znani le ukrepati je potrebno, ne pa zapravljati denar za nenehne seminarje, kjer se pač nekateri spraznijo svoji fanatičnih zamisli.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.04.2024 ob 11:22 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.04.2024 ob 12:13 gost

      Evropa prispeva 7% izpust CO2 v svetovnem merilu taka prenehajte kvasiti neumnosti,zakaj so se energenti tako podražili,ne zaradi vojne v UA,ampak zaradi izmišljenih zeleni prehodov in kao neke brezoglične družbe,ja,ja vsak bo dobo na hrbet en panel od taubija.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.