https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Mladi opozorili na pomen uravnotežene prehrane in duševnega zdravja

15.4.2024  

Zavod mladinska socialna inovacija je v Dvorcu Rakičan od 4. aprila do 12. aprila 2024 izvajal mladinsko izmenjavo »Rural movez«, na kateri je bilo prisotnih 28 mladih iz Slovenije, Poljske, Slovaške in Romunije. 

 

S projektom Rural Movez so želeli mlade opozoriti na pomen uravnotežene prehrane in duševnega zdravja. O problematiki so aktivno ozaveščati mlade in mlade s podeželja. Želeli so pokazati, da ta vprašanja niso tabu in da je ozaveščanje in motivacijski pogovor učinkovit način reševanja stisk in problemov med mladimi, saj je prav mladostno obdobje ključno za oblikovanje učinkovitih in konstruktivnih načinov soočanja s stresnimi situacijami. 

V sklopu izmenjave so se udeležili izleta na Ptuju, izvajali so številne aktivnosti in delavnice na temo športa in duševnega zdravja mladih, prav tako so se odpravili na »city run« v Mursko Soboto in izvajali športne aktivnosti pri Expanu. 

V prvih dneh skupnega bivanja in skupnih aktivnosti so se mladi udeleženci med seboj že dobro spoznali, dodobra so pa tudi že zakorakali v temo mladinske izmenjave, Rural movez. Skozi različne aktivnosti in so se učili o duševnem zdravju, prehrani, pravilnih dihalnih tehnikah, zdravem življenjskem slogu in športu. 

Med drugim so se udeležili tudi delavnice izražanje čuječnosti skozi slikanje z AniFajn ART v prostorih Društva kreativne mladine, kjer so lahko pokazali tudi svojo kreativnost. 

Projekt je v celoti bil financiran s strani programa Erasmus+ Mladi in slovenske nacionalne agencije MOVIT.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija