https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Policija v poostren nadzor

15.04.2024 ob 7:45  

Policija bo med 15. in 21. aprilom po vsej državi poostreno nadzirala hitrost voznikov v okviru preventivne akcije Hitrost. V petek, 19. aprila, pa bo potekal maraton nadzora hitrosti.

Lani zaradi neprilagojene hitrosti 32 smrtnih žrtev

Neprilagojena hitrost je še vedno med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami. Samo lani je bilo zaradi neprilagojene hitrosti na slovenskih cestah 32 smrtnih žrtev.

Po trenutnih podatkih se je v letošnjem letu do 10. aprila na slovenskih cestah zaradi neprilagojene hitrosti pripetilo 795 prometnih nesreč, v katerih so štiri osebe izgubile življenje, 58 je bilo hudo, 348 pa lahko telesno poškodovanih, so zapisali v sporočilu za javnost.

Kot poudarjajo na policiji, smo za prometno varnost odgovorni vsi. »Vozniki se moramo zavedati, da od našega ravnanja ni odvisna le naša varnost, temveč tudi varnost drugih prometnih udeležencev. Zato moramo ravnati odgovorno, odgovornost pa se začne z vožnjo v skladu s predpisi in omejitvami hitrosti,« so zapisali.

Policija je še sporočila, da je v pomladnih mesecih zaradi toplejšega vremena na cestah več udeležencev. Večina takrat začne voziti nekoliko hitreje, kar še posebno velja za voznike motornih koles in mopedov. Obenem opozarjajo, da so ceste od zime še poškodovane in neočiščene, saj so na njih ostanki peska od zimskega posipa, asfalt je še hladen, zaradi česar oprijem pnevmatik ni optimalen, v prometu pa je tudi večje število šibkejših udeležencev. 

V petek, 19. aprila, bo potekal maraton nadzora hitrosti

Policijske aktivnosti bodo še posebej skoncentrirane 19. aprila, ko bo v vseh državah Evropske unije potekal maraton nadzora hitrosti. Policija bo dan pred tem objavila lokacije poostrenih nadzorov hitrosti.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.04.2024 ob 11:59 gost

      Pa saj drugo kot z radarom za grmom stati in meriti, ne znajo.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.04.2024 ob 12:55 gost

      Oderamo vas v Verzeju pri transformatori in nasipi

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.04.2024 ob 21:43 Aja gost

      To je tud vse kar znajo alkotest pa merilec hitrosti.samo ka poberejo penezi za državno blagajno ka ovi tam lahko trošijo za gluposti kere sprejme vlada mi smo davkoplačevalci in bi bilo pošteno ka nas vmes kaj vprašajo Kama z našimi penezi.to pa niso krivi policaji oni morejo svoje delati ka jim glupa vlada narofi

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.04.2024 ob 13:44 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.04.2024 ob 11:12 Pohorčan gost

      Prek prokleta pajkanska banda.......red itak ne znojo napravete.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.