https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Leljak z novoizvoljenim svetnikom okrepil razmerje moči v občinskem svetu

15.04.2024 ob 10:40  

V Radencih so v nedeljo potekale nadomestne volitve za člana občinskega sveta. Med štirimi kandidati je največ, 41,1 odstotka glasov, dobil Anton Belna z liste radenskega župana Romana Leljaka.

Kot je za STA povedal predsednik občinske volilne komisije Zlatko Herceg, je bila volilna udeležba 21,3-odstotna, volilo pa je 637 volivcev. Herceg je dodal še, da so volitve potekale mirno in brez posebnosti.

Poleg Belne so imeli volivci na volilnem listu na izbiro še tri kandidate: Branka Domanjka, Darjana Zorka in Dominka Petka. Domanjko z liste Gibanja Svoboda je prejel 33,3 odstotka glasov volivcev, Zorka iz SDS je volilo 16,4 odstotka volivcev, Petka iz NSi pa 9,1 odstotka volivcev volilne enote Radenci.

Volitve nadomestnega člana občinskega sveta, ki so potekale le v volilni enoti Radenci, so bile potrebne, ker je konec januarja odstopil svetnik Jože Šmelc, ki je bil svetnik le okoli mesec dni. Šmelc je bil izvoljen na listi Neodvisne liste za Občino Radenci.

V začetku januarja so bile sicer v Radencih predčasne volitve v občinski svet, saj je zaradi nesoglasij med občinsko koalicijo in opozicijo odstopila več kot polovica občinskih svetnikov.

Po predčasnih volitvah je bilo razmerje moči v občinskem svetu devet proti sedem v prid koaliciji župana Leljaka, v prejšnji sestavi pa sta imeli obe strani po osem svetnikov. Z novoizvoljenim svetnikom, ki je prav tako z Leljakove liste, se je razmerje moči spremenilo na deset proti šest v prid županovi koaliciji, poroča STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.04.2024 ob 11:58 gost

      Radenci leglo zagriženih desničarjev oziroma bivših rdečih komunistov !

      7 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.04.2024 ob 12:03 gost

      Radenci, zgodba o uspehu....... poraženi levaki pa iz šoka v jok

      18 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2024 ob 13:54 Karel K. gost

        Rdečo zvezdo prekrito s srpom in kladivom, dvema simboloma hladnega orožja primernega za klanje lastnega naroda.

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.04.2024 ob 13:05 gost

      Po odstopu svetnika Neodvisne liste je bil na nadomestnih volitvah v radenski občinski svet izvoljen kandidat Liste Romana Leljaka, s čimer je župan Roman Leljak svojo koalicijo še okrepil in ima praktično zgolj s svojo listo večino......torej?

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.04.2024 ob 14:23 gost

      Čestitke izvoljenemu kandidatu. Zaskrbljujoče pa je, da je kandidat Svobode dobil tretjino glasov, kandidat stranke, ki je Slovenijo v dveh letih pripeljala v anarhijo in kaos in nas potiska v že tolikokrat ponesrečen model socializma. V Radencih tretjina volilnih upravičencev še vedno pleše po notah pernatega hohštaplerja.

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.04.2024 ob 16:03 Prazna gnojna jama gost

      Komunisti, socialisti, fašisti, nacisti, janšisti, pahoristi.... Isti, isti, isti...

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.04.2024 ob 16:53 Busybee gost

      Golobajzari odjebali ste. Plešite majmuni plešite ne boste več dolgo. Fuj bljak in bljek

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.04.2024 ob 9:54 jakec gost

      Bravo Leljak,svojim delom in vstrajnostjo je vsem dokazal ,da se da marsikaj naredit ,kar je bilo v prejšnjih časih skoraj nemogoče , če pogledamo samo sedaj zdravstveni dom v Radgoni kakšnje ima težave,ki je plod sedanje vlade in njenega nasprotovanja predvsem zdravnikom, je pa značilno,da ni nikakršnje medijske kritikeproti vladi ,da reši ta problem z zdravniki ,nepredstavljam si ,če bi to bila Janševa vlada,vsi mediji bi jo uničili ,ljudi bi pošiljali na ulice ,ker je to vlada ,ki je nesposobna ,da reši problem z zravstvom,ta vlada,ki je sedaj na oblasti je svojim odnosom do zdravstva zadala še zadnji udarec za odhod zdravstvenega osebja v tujino ali celo iz zdravstva

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.04.2024 ob 13:44 selena333 gost

      Hi i love sex my contact here https://vipdeit.com/sex26.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.