https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Znan je program prvega vseslovenskega Dneva kohezije, ki bo na Ptuju

 

Na prvem vseslovenskem Dnevu kohezije, bodo poleg ministra za kohezijo in regionalni razvoj Aleksandra Jevška spregovorili predstavniki ključnih ministrstev, lokalnih akcijskih skupin ter številni drugi govorci.


Televizija IDEA v sodelovanju z Ministrstvom za kohezijo in regionalni razvoj v sklopu projekta Trendi kohezije pripravlja prvi vseslovenski Dan kohezije, ki je namenjen lokalnim odločevalcem, nevladnim organizacijam, razvojnim agencijam, lokalnim akcijskim skupinam, različnim združenjem iz vseh slovenskih regij ter zainteresirani javnosti.

  • Dan kohezije bo v sredo, 24. aprila 2024, v Stari steklarski na Ptuju med 9.00 in 14.30.

Dan kohezije bo združil ključne akterje regionalnega razvoja

Dogodek bo potekal v obliki dveh tematskih panelov, okrogle mize ter predstavitve primerov dobre prakse uspešnih projektov sofinanciranih iz sredstev regionalnega razvoja.

Udeležence bo uvodoma nagovoril minister za kohezijo in regionalni razvoj, Aleksander Jevšek.


V prvem panelu bodo skozi pogovor predstavljene aktualne priložnosti za lokalne skupnosti, kjer se bodo govorci osredotočili na lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost, torej ukrepe Lokalnih akcijskih skupin, ter na trajnostni razvoj mest.

V okviru panela bodo sodelovali Matjaž Dragar iz Direktorata za kohezijo, Marjeta Pečarič, vodja sektorja za Interreg ter kot primera dobre prakse ruralnega in urbanega razvoja Nuška Gajšek, županja Mestne občine Ptuj, Saša Heath – Drugovič, vodja službe za evropske zadeve na Mestni občini Celje in Lokalna akcijska skupina LAS Haloze.


Drugi panel se osredotoča na trenutno aktualno dopolnitev povabila dogovorov za razvoj regij za sofinanciranje projektov v 12 razvojnih regijah, ki ga je Ministrstvo objavilo konec marca. Novost poziva omogoča, da se sredstva glede na kakovost in izvedljivost projektov prerazporejajo med regijami po posameznih področjih, kar prinaša večjo finančno samostojnost regij.

V razpravi bodo sodelovali: Srečko Đurov, državni sekretar MKRR, Robert Drobnič, namestnik direktorice Direktorata za regionalni razvoj MKRR, Bojan Kar, predsednik Združenja regionalnih razvojnih agencij Slovenije, Boris Keuc, Regionalna razvojna agencija Podravje in Lilijana Madjar, Regionalna razvojna agencija ljubljanske urbane regije



Sledila bo okrogla miza na temo Vloga kohezijske politike v podpori inovativnim podjetjem, kjer bodo govorci združili mnenja o pomenu sodelovanja med državnimi institucijami in gospodarstvom.

Na dogodku bodo predstavljene navdihujoče zgodbe projektov kohezijske politike Evropske unije, ki so vplivali na življenje ljudi s predstavitvijo natečaja Trendi kohezije za izbor najboljših projektov, ki so vplivali na krepitev lokalnih skupnosti v Sloveniji.

V neformalnem delu druženja bodo udeležencem predstavili uspešni projekt, ki je bil izveden s pomočjo evropskih kohezijskih sredstev, Stara steklarska ter se sprehodili skozi staro mestno jedro Ptuja.

Na dogodek se lahko prijavite na spodnjem obrazcu Udeležba je brezplačna. Projekt sofinancira Evropska Unija.

Dogodek je del projekta Trendi kohezije, ki ga televizija IDEA izvaja v sodelovanju s partnerji Mariborinfo in Žurnal24.


Sofinancira Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.

Foto: Jure Banfi in arhiv TV IDEA

 

 

    Fotogalerija