https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Matej Grah na kandidatni listi za evropske volitve na drugem mestu

23.04.2024 ob 9:00  

Včeraj, 22. aprila, sta zasedala Izvršni odbor in Svet stranke Gibanje Svoboda. Osrednja točka je bila določitev liste kandidatov in kandidatk na volitvah v Evropski parlament, ki bodo v Sloveniji 9. junija letos. Matej Grah na kandidatni listi zaseda drugo mesto. 


Evropska unija je utemeljena na vrednotah kot so mir, varstvo človekovih pravic, vladavina prava in demokracije. Kandidatno listo Svobode za letošnje volitve v Evropski parlament sestavljajo ljudje, ki v družbi zaradi svojega dela, stališč in načelnosti uživajo visok ugled in spoštovanje. Svoboda je na evropskem parketu del politične skupine Renew Europe, ki prednost Evropske unije v primerjavi z drugimi deli sveta vidi v miru in stabilnosti, ki sta še vedno del tega prostora, kljub temu, da v naši bližini vre. Osrednja naloga Evropske unije naj tudi v prihodnje ostane trdna povezanost in enakopravnost vseh držav članic.  

Lista Svobode je izrazito pro-evropska, zelena, napredna, v ospredje postavlja mladost, kandidati in kandidatke so zagovorniki in zagovornice vrednot, na katerih je Evropska unija nastala.  

Nosilka liste Irena Joveva je aktualna poslanka v Evropskem parlamentu, neutrudna borka za svobodo medijev, slovenski jezik in transparentno delovanje politike. Matej Grah, predsednik Gibanja Svoboda Mladi, je na kandidatni listi za evropske volitve na drugem mestu. Izjemno je aktiven pri spodbujanju mladih k političnemu udejstvovanju, hkrati pa je prepričan, da se evropske regije, tudi njegovo rodno Prekmurje, morajo razvijati enakomerno. »Evropska unija spodbuja aktivno vključevanje mladih v demokratično življenje, kjer lahko izražajo svoja mnenja in oblikujejo prihodnost Evrope.« 

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.04.2024 ob 9:34 gost

      To ambicijoznost ima po babici.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.04.2024 ob 10:01 sobočanec5 gost

      kdo za vraga je to? svoboda me je razočarala sem upal na kvalitetne kandidate ne pa neke no-name s ceste no ..

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2024 ob 11:37 Karel K. gost

        To sploh ni vprašanje, ali je potrebno, da se pojavijo novi ljudje v slovenski politiki, saj drugače sprememb ne bo. Problem je, ker so ti takoimenovani ljudje s ceste brez imena dejansko gojenci starih političnih sil in so namenjeni le temu, da bodo nadaljevali z politiko in ideologijo, ki so jo njihovi politični predniki spočeli leta 1937 in udejanili leta 1945 kot politični sistem v Titovi Jugi in potem prenesli v samostojno Slovenijo: Ti novi ljudje brez imena in prakse iz preteklosti morajo biti izven dosega sedanje politične elite in njenih vzgojnih inkubatorjev, da imajo izobrazbo in vzgojo v smislu zahodne demokratično usmerjene civilizacije. Ti bodo postali kvalitetni kandidati v prihodnosti. Ti sedanji takoimenovani kvalitetni so titoisitčno politično in ekonomsko usmerjeni, te prakse pa ne potrebujemo, saj je ta praksa in ta titoistični sistem zavozil že dve državi, politično in ekonomsko pa tudi družbeno, Titovo Jugo in samostojno Slovenijo.

        9 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.04.2024 ob 12:03 GOST gost

      SDS JE SRAMOTA DRŽAVE SLOVENIJE.

      11 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2024 ob 12:17 Karel K. gost

        SDS je bila ustanovljena 16.2.1989 v Cankarjevem domu kot prva slovenska politična stranka in je delovala ves čas izven Smoletovega dežnika SZDL. Na ustanovnem zboru sem bil prisoten osebno, prvi predsednik je bil Tomšič. Potem je vodenje stranke prevzel Jože Pučnik katerega je leta 1993 zamenjal (nasilno po naročilu titoistične elite) Janša. S tem prevzemom se je začela kalvarija slovenske Socialne demokracije, ki jo je pripeljala do te današnje stopnje, ko se zapriseženi titoisti in skrajni levičarji opredeljujejo in tolčejo po prsih, da so socilademokrati, nimajo pa pojma o tem, kaj je dejansko proevropska Socialna demokracija. Ta SDS, ki ga voji Janša, nima nič skupnega s SDS, ki je bila ustanovljena leta 1989. Janša zlorablja Pučnika zapriseženega socialdemokrata in si lasti vso infrastrukturo katero smo socialdemokrati ustvarili v centru in na lokalni ravni. Zato je dobro zapisati katera SDS je sramota države Slovenije, ne pa blatiti SDS kot prvo neodvisno stranko ustanovljeno v Sloveniji pred poliitčnimi spremembami. Enaka ali še večja Sramota za državo Slovenijo je SD, ki so tudi lasti nekaj, kar tej združbi ne pristaja, torej Socialna demokracija.

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.04.2024 ob 12:03 gost

      Tako je Karel ! Bravo za komentar ! 11:37

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2024 ob 13:06 Gost gost

        Karek K! Prava stranka, ki je bila ustanovljena je bila Slovenska kmečka zveza, ki je bila ustanovljena 12. maja 1988 na javni kmečki tribuni z naslovom "Ali mora kmet res le ubogati?" v dvorani hotela Union v Ljubljani!

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2024 ob 14:20 Karel K. gost

        Ne vem kdo si, vendar mi je takratno dogajanje ob nastanku strank okrog leta 1990 zelo dobro znano. Ta takoimenovana Kmečka zveza je bila ustanovljena, vendar je ta ustanovitev bila pod budnim očesom partije, Omana kot partijskega izpostavljenca in privilegiranca, da bi so partija kmete podredila svoji volji in tako je vedno pozneje bilo. Takrat na tem zboru so ob Omanu sedeli takratni izstopajoči partijski in SZDL liderji. Na ustanovnem zboru Socialdemokratske stranke ni bilo nobenega. Ta stranka pozneje ni klonila ko so partijci prisilili vse ostale, da delujejo pod dežnikom Smoletovega SZDL in je ostala neodvisna, ta Kmečka zveza pa se je oridružila. Pozneja pod vodstvom Pučnika je bila SDS nosilec aktivnosti slovenske osamosvojitve, članstvo pa je ves čas bilo na strani slovenske pomladi in njenega programa, kamor spada tudi zrušitev titoisitčnega političnega sistema. Zato je bila ta stranka vedno trn v peti partijce, zato jo je prevzel Janša kot partijski izpostavljenev v slovenski pomladi, da so z njegovim prihodom utišali ideje njenih nosilcev političnega programa in so si tako prisvojili socialdemokracijo z namenom zavajanja domače in slovenske javnosti in so si na ta način poizkušali oprati partijsko titoisitčno udbovsko zločinsko preteklost. Tudi zadnji njihov takoimenovani kongres je dokazal, da nimajo blage veze o pomenu socialne demokracije in se še vedno politično ideološko hranijo iz Dedinja.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.04.2024 ob 13:44 smrkci gost

      Ni važno kdo bo sedel na stolčkih v Evropskem parlamentu itak Evropo ne vodijo Evrposki poslanci ampak Amerika tako kot Nato,Nato je druga Ameriška vojska,Evrpoa in Nato sta hlapca Amerike.Ampak žalostno je to da ljudem ni to povedano in prikazano ker novinarje plačujejo Ameriški kapitalisti.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.04.2024 ob 16:19 Busybee gost

      Golobajzari boste popušili in kar navadite se na poraze. Odjebali ste.

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.