https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Poskrbite, da bodo vaša stopala pripravljena na poletje

23.04.2024 ob 15:00  

Odkrijte skrivnost popolnih poletnih stopal! Naš vodič vam razkriva, kako izbrati idealno pedikuro in kje najti najboljše ponudnike.

Pripravite svoja stopala na poletje

Na stopala vse prepogosto pozabljamo, še posebej v tistih letnih časih, ko jih skrivamo v čevljih in škornjih. A ko se temperature počasi dvigajo in pomlad prehaja v poletje, naša obutev postaja vse lahkotnejša. Sandali in odprti čevlji razkrivajo naša stopala, zato je pomembno, da jim posvetimo posebno pozornost in skrb. Nega stopal ni zgolj vprašanje estetike – je ključni del osebne higiene, ki lahko znatno vpliva na naše splošno počutje in zdravje stopal.

Zakaj na pedikuro?

Mnogi ljudje zmotno mislijo, da je pedikura le estetski postopek, namenjen izboljšanju videza stopal. Vendar pa pedikura presega lepoto in vključuje številne praktične plati, ki so ključne za vzdrževanje zdravja stopal.

Veliko ljudi se namreč sooča z različnimi težavami stopal, kot so otiščanci, kurja očesa, glivična obolenja, bradavice in razjede, ki so pogosto posledica izsušene in popokane kože. Te težave lahko povzročijo nelagodje in bolečino, kar lahko vpliva na splošno kakovost življenja.

Estetski vidik pedikure pa seveda ni zanemarljiv. Lepo oblikovani in urejeni nohti, gladka in mehka koža na stopalih ne izboljšajo samo našega zunanjega videza, ampak tudi dvignejo samozavest in izboljšajo naše splošno počutje. Profesionalna pedikura pogosto vključuje različne tretmaje, kot so piling za odstranjevanje odmrlih kožnih celic, hidratacija za globoko vlaženje kože in masaže, ki spodbujajo cirkulacijo in sproščanje napetost v stopalih. 

Katere vrste pedikure poznamo?

V salonih se izvajajo različne vrste pedikure, od klasične, ki vključuje osnovno nego nohtov in kože, do specializiranih tretmajev, kot sta spa pedikura ali medicinska pedikura.

1. Klasična pedikura

Klasična pedikura je tretma, ki vašim stopalom povrne lepši izgled in zagotovi lahkotnejši korak. Postopek vključuje negovalno kopel, ki stopala osveži in pripravi na nadaljnje korake. Sledi čiščenje obnohtnih kanalov, kjer se skrbno odstranijo nečistoče, nohti pa se skrajšajo in oblikujejo. 

Klasična pedikura vključuje tudi odstranjevanje trde kože na petah, da so stopala gladka in mehka. Del pedikure je običajno tudi masaža stopal in nog vse do kolen, ki bo vašim stopalom omogočila popolno sprostitev.

2. Spa pedikura

Spa pedikura je razvajanje, ki poleg klasične nege stopal vključuje dodatne tretmaje. Začne se s temeljitim pilingom, ki odstrani odmrle kožne celice in poskrbi, da je koža na stopalih mehka ter pripravljena na nadaljnjo nego. Sledi sproščujoča masaža, ki izboljša cirkulacijo ter omogoča globoko sprostitev mišic stopal in nog. Ta vrsta pedikure pogosto vključuje uporabo aromaterapevtskih olj in razkošnih mask, ki dodatno negujejo kožo.

3. Medicinska pedikura

Medicinska pedikura je specializirana oblika nege stopal, ki je namenjena predvsem ljudem z določenimi zdravstvenimi težavami stopal, kot so diabetes, artritis, glivične okužbe ali izrazito suha koža.

Postopek medicinske pedikure vključuje vse osnovne korake klasične pedikure, kot so namakanje stopal, oblikovanje nohtov in odstranjevanje trde kože, vendar je vsak korak prilagojen za zmanjšanje tveganja za okužbe in poškodbe. Pri medicinski pedikuri se posebna pozornost posveča sterilnosti orodij in uporabi tehnik, ki so varne za občutljive ali poškodovane noge.

Poleg tega medicinska pedikura vključuje tudi preventivne preglede, kot je preverjanje stopal za znake slabega krvnega obtoka, spremembe v barvi kože, otekanje ali druge nenormalnosti, ki bi lahko zahtevale dodatno zdravniško pomoč. Ta vrsta pedikure je ključnega pomena za osebe, ki so nagnjene k pogostejšim težavam s stopali, saj pomaga preprečevati resnejše zaplete in zagotavlja osnovno nego za vzdrževanje zdravja nog.

Priporočamo, da se pred izbiro posvetujete s kvalificiranim pedikerjem, ki vam bo znal svetovati glede najbolj primerne vrste pedikure za vaše potrebe. Platforma Moja Dejavnost vam omogoča enostaven dostop do obsežnega seznama kvalificiranih pedikerjev v vaši okolici. S to storitvijo lahko pregledate različne ponudnike, preberete ocene in opise njihovih storitev ter tako izberete tistega, ki najbolj ustreza vašim željam in zahtevam. Poleg tega platforma omogoča tudi pošiljanje povpraševanja izbranim ponudnikom, kar olajša proces dogovarjanja za termin in podrobnejše informacije o specifičnih pedikurah.

Permanentno lakiranje nohtov za piko na i

Mnogi kozmetični saloni v sklopu pedikure ponujajo tudi storitve lakiranja nohtov, vse od klasičnega pa do permanentnega lakiranja.

Permanentno lakiranje nohtov je priljubljena storitev, ki združuje lepoto in praktičnost, saj zagotavlja dolgotrajen in estetsko privlačen rezultat. Ta vrsta manikire uporablja posebne gele ali lake, ki se utrdijo pod UV ali LED lučjo, s čimer nohtom zagotovi sijaj in barvo, ki ostane nespremenjena do treh tednov. Permanentni lak ne samo, da izboljša videz nohtov, ampak jih tudi zaščiti pred vsakodnevnimi obremenitvami.

Za razliko od običajnih lakov permanentni lak ne potrebuje pogostega popravljanja, zato je idealen za aktivne posameznike, ki si želijo ohraniti urejen videz nohtov brez stalne skrbi. Dodatno izbira široke palete barv in možnost ustvarjanja različnih dizajnov daje prostor za izražanje osebnega stila, zaradi česar je permanentno lakiranje pika na i za katerikoli videz.

Nasveti za domačo nego stopal

Domača nega stopal je odličen način, da ohranite svoja stopala zdrava. Tu je nekaj koristnih nasvetov, kako se lahko lotite nege na domu:

  1. Redno umivanje in sušenje stopal: Umivajte stopala vsak dan z milom in toplo vodo. Ne pozabite temeljito posušiti stopal, še posebej med prsti, saj vlaga lahko vodi do glivičnih okužb.
  2. Piling stopal: Za odstranjevanje odmrlih kožnih celic uporabite piling, ki bo pomagal ohranjati kožo mehko. Piling lahko naredite z mešanico sladkorja in olivnega olja ali kupite pripravljene izdelke.
  3. Vlaženje: Po pilingu stopala temeljito navlažite. Uporabite kremo za stopala ali bogata vlažilna sredstva, kot je karitejevo maslo ali kokosovo olje. To nanesite pred spanjem in si nadenite bombažne nogavice, da povečate učinkovitost vlaženja.
  4. Nega nohtov: Redno strižite nohte na stopalih, da preprečite vraščanje in druge težave. Nohte režite naravnost, da zmanjšate tveganje za vraščene nohte.
  5. Preventiva proti glivicam: Če obiskujete javne bazene ali savne, uporabljajte protiglivična pršila. To bo pomagalo preprečiti okužbe, ki so pogoste na javnih mestih.
  6. Primerna obutev: Nosite udobne, zračne čevlje, ki ustrezajo vaši obliki stopala. Izogibajte se pretesnim ali preširokim čevljem, ki lahko povzročajo otiščance in druge težave.
  7. Preverjanje stopal: Redno pregledujte stopala za morebitne spremembe ali težave, kot so rdečica, oteklina, bolečine ali nenavadne spremembe na koži ali nohtih. Če opazite kakršne koli težave, se posvetujte z zdravnikom ali specialistom za stopala.

Z redno nego in malo pozornosti lahko ohranite svoja stopala v odličnem stanju in preprečite mnoge težave.

  1. Kaj je pedikura? Pedikura je kozmetični tretma za stopala in nohte, ki običajno vključuje namakanje stopal, odstranjevanje odmrle kože s pilingom, urejanje nohtov, odstranjevanje trde kože, masažo in vlaženje. Namenjena je izboljšanju videza stopal in nohtov ter vzdrževanju zdravja stopal.
  2. Kakšne vrste pedikur obstajajo? Na voljo so različne vrste pedikur, vključno s klasično pedikuro, spa pedikuro in medicinsko pedikuro. Klasična pedikura je osnovni tretma, spa pedikura vključuje dodatne sprostitvene in negovalne tretmaje, medicinska pedikura pa je namenjena ljudem z določenimi zdravstvenimi težavami stopal.
  3. Kako pogosto bi morali opraviti pedikuro? Priporočljivo je, da pedikuro opravite vsaj enkrat na mesec, da ohranite zdravje in lepoto vaših stopal. Ljudje s posebnimi težavami, kot so suha koža, kurja očesa ali diabetična stopala, morda potrebujejo pogostejše obiske.
  4. Ali je pedikura primerna samo za ženske? Ne, pedikura je primerna za vsakogar, ki želi vzdrževati zdravje in dobro počutje svojih stopal, ne glede na spol. Moški prav tako koristijo prednosti redne pedikure, zlasti če so aktivni ali imajo težave s stopali.
  5. Kaj lahko pričakujete med prvim obiskom pedikure? Med prvim obiskom bo pediker pregledal vaša stopala, razpravljal o vaših posebnih potrebah in zdravstveni anamnezi. Sledilo bo namakanje stopal, piling, obdelava nohtov in kože, masaža in vlaženje.
  6. Ali je pedikura varna? Pedikura je na splošno varna, če jo izvaja usposobljeni in izkušeni pediker, ki uporablja sterilizirana orodja in sledi higienskim protokolom. Vedno se prepričajte, da salon, ki ga obiščete, upošteva ustrezne sanitarne standarde, da zmanjšate tveganje za okužbe.

* Oglasni prispevek

Foto: arhiv naročnika

    Fotogalerija