https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOMENTAR

Mercator, najboljši sosed

18.1.2012  

Nič kaj prijetna novica nas je pozdravila predzadnji dan preteklega leta: "V Mercator centru v Murski Soboti je prišlo do požara. Škoda predvsem na izdelkih." Zgroženi obrazi, ugibanja o vzroku, ocenjevanje škode.

17. januar 2012, od požara ni minil niti en mesec, Mercator center Murska Sobota zopet na naslovnicah. A tokrat z malo drugačno zgodbo. Nekoč priljubljeno nakupovalno stičišče, ki se že leta bori s slabo obiskanostjo, je namreč ponovno zaživelo. Vzrok? Odkup izdelkov, poškodovanih v decembrskem požaru.

Čeprav reklama ni bila pretirano odmevna, je bilo pričakovati, da bodo izdelki, znižani vse do 80 %, v nekaj dneh verjetno razprodani. A tega, čemur smo bili priča včeraj, ni pričakoval nihče. Še pred odprtjem se je mnogo glava množica prerivala pred vhodnimi vrati. Po principu »Kdor prej pride, prej melje« se je začel boj – najprej atletskemu štartu podoben vstop v trgovino, nato prerivanje med policami. Kot čreda brez pastirja, brez nadzora in brez pravega načrta, kaj kupiti ter kaj se doma sploh rabi.

Spomnim se oddaje, v kateri sta dva kandidata med seboj tekmovala, kateri od njiju bo v trgovini v eni minuti nabral deset različnih izdelkov v skupni vrednosti do 300 evrov. Spomnim se, kako sta tekmovalca tekala sem ter tja, seštevala zneske in se na pamet nekako poskušala prebiti do magičnega zneska, ki ga nista smela preseči. Tisti, ki v tem času ni prišel do blagajne, je tako ali tako izgubil, isto je pa veljalo tudi za tistega, ki je zapravil več kot 300 evrov.

Situacija včeraj je pa bila še dosti bolj nenavadna. Ljudje, za katere velja, da živijo v najrevnejšem predelu naše preljube države, so kar naenkrat bili polni denarja in so temu primerno polniti svoje vozičke ter praznili nakupovalne police. "Pa kaj, če je bilo izpostavljeno dimu," se je slišalo vsakih pet minut. A zanimivo je dejstvo, da se ni slišal le prekmurski naglas, temveč tudi marsikateri drugi. Reklama je očitno dobesedno segla v deveto vas in tako so se v skoraj pozabljenem Mercatorju znašli kupci tako od blizu, kot od daleč. A to pomeni, da bo stavba blizu revitalizirane tovarne Mura spet zacvetela? Presodite sami.

Isto, kot se je vsakih pet minut slišal prej omenjen slavni stavek, se je pa čakalna vrsta pred blagajno iz minute v minuto podaljševala. Tisti, ki so zjutraj ob osmih ob štartnem pisku izkazali najbolje, so čakali najmanj, tisti malo bolj počasni pa so se pred blagajno prerivali tudi do tri ure ali celo več. Baje, da so vmes imeli sicer tudi marsikaj za videti, med drugim boj pred televizijskimi sprejemniki, prihod policistov in še kaj drugo, ampak roko na srce: je ta rompompom sploh vreden našega zadovoljstva, ki ga občutimo ob nakupu nečesa, česar verjetno niti ne rabimo?

Tako se je spet enkrat izkazalo nenapisano dejstvo, da se z nami da zelo preprosto manipulirati. Poškodovani izdelki, saj so bili izpostavljeni dimu? Pa kaj jim manjka? Mogoče nič, a marsikateremu kupcu tudi ne. Sicer pa se zamislimo: zakaj ravno te dni poteka slavna odprodaja? Poglejte na svoje bančne račune – te dni so na vrsti plače. Bravo, Mercator, najboljši sosed!

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.