https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Rogašovci in Sv. Ana ustanavljata Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje

26.04.2024 ob 16:42  

Župan občine Rogašovci Rihard Peurača in župan Sv. Ane Johannes Weidinger sta v torek, 23. aprila 2024, podpisala izjavo o nameri za ustanovitev Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje.

Namen ustanovitve združenja je spodbujanje in podpora skupnega čezmejnega regionalnega razvoja in krepitev gospodarskega ter socialnega povezovanja med občinama Rogašovci in Sv. Ana (St. Anna am Aigen).

V tovrstnem čezmejnem sodelovanju bodo skupaj razvijali predvsem naslednja področja:

  • Upravljanje, implementacija in modernizacija infrastrukture in prometa
  • Čezmejni razvoj obeh mest in turizma
  • Spodbujanje regionalnih ter trajnostnih gospodarskih in proizvodnih modelov
  • Razvoj v prihodnost usmerjenih sinergij na področju izobraževanja
  • Čezmejno sodelovanje na področju razvoja kulture, športa in glasbe


Kot so še sporočili iz Občine Rogašovci, bo podrobnejši opis sodelovanja predstavljen v Konvenciji in Statutu, ki bosta ustanovitvena dokumenta EZTS.

EZTS je samostojna pravna oseba javnega prava, ki s ciljem pospeševanja čezmejnega sodelovanja in uresničevanja kohezijske politike EU združuje samoupravne lokalne skupnosti iz dveh ali več držav članic EU ter izvaja skupne aktivnosti.

Naslovna fotografija: Občina Rogašovci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.04.2024 ob 17:48 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 9,000-37,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐄𝐬𝐡𝐨𝐩𝐂𝐫𝐚𝐳𝐞.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.