https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOMENTAR

Gnes je fajnšček cejli den

21.2.2012  

Dan, ko heroji, junaki, neustrašljivi možje in žene, govoreče živali, figure, čarovnice, vampirji in še mnogi drugi preplavijo ulice in ceste. Dan, ko se glasno sliši petje: »Debela repa dugi len, gnes je fajnšček cejli den


Danes je dan, ko smo lahko vsi nekdo, ki smo vedno želeli biti, ali pa nekdo, za katerim obrazom se lahko skrijemo. Maske, lasulje, pobarvani obrazi in raznorazni kostumi – letos nas je, kot zgleda, pust še posebej prevzel. Čeprav je sprva bilo videti, da bo letošnje leto podobno prejšnjim, saj kupom pustnih dodatkov na trgovinskih policah ni bilo videti spremembe, je to res bil le prvi vtis, saj so do današnjega dne skoraj vsi prej omenjeni dodatki naglo izginili. Bila je pustna sobota, prišla je pustna nedelja in danes imamo pustni torek – normalno, da se želimo vsaj nekaj dni v letu vsi preleviti v nekoga, ne da bi nas pri tem moralo biti sram ali strah.

In zakaj ne bi izkoristili priložnosti in se preobrazili v nekoga ali nekaj? Zakaj bi nas moralo biti sram ali strah? Ker smo odrasli? Ker to delajo samo otroci? Mogoče je res to bolj za otroke, ampak vseeno še to ne pomeni, da tega ne smejo početi tudi odrasli. V smislu, da se oni že ne bodo na norce delali, se je mentaliteta čist počasi in potiho začela spreminjati in tako danes težko najdemo koga, ki ne bi nestrpno pričakoval pustne sobote. Na ta dan se vsak še posebej rad našemi, masko pa si potem seveda nadene še enkrat na pustni torek in s tem pustu da še čist zadnjo piko na i. Smrkci, neandertalci, redovnice, menihi, zajklje,… Če vam primanjkuje idej, pokukajte v enega izmed foto utrinkov na naši spletni strani.

Foto: sxc.hu

Nekaterim pust predstavlja možnost, da končno pustijo na plan svoje skrite želje – da bi bili vsemogočni, nepremagljivi, drugačni! Drugim predstavlja le en dan, ko se lahko po mili volji pozabavajo. Spet tretjim je v veliko veselje, ko se lahko poistovetijo z najmlajšim, četrti iz tega razloga oblečejo iste kostume, kot jih oblečejo njihovi otroki, tisti peti želijo na kateri izmed številnih pustnih zabav s svojo masko dobiti eno izmed privlačnih nagrad, šesti pa hočejo biti le del pustne zgodbe. Sedmi si le pojejo pesem o debeli repi, osmi pa se že od začetka februarja mastijo s slastnimi krofi. In kaj delajo tisti deveti? Gledajo okrog sebe in se čudijo. Škoda.

Žal pa ob tem marsikdo tudi pozabi pravi pomen pusta: preganjanje zime. Še dobro, da imamo kurente, ki po izročilu s poskakovanjem in zvonjenjem iz dežele odganjajo zimo in zlo, vanjo pa kličejo pomlad ter dobro letino, a o kurentih kaj več kdaj drugič.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Chevapcic
      21.02.2012 ob 10:37 Chevapcic

      "Danes je dan, ko smo lahko vsi nekdo, ki smo vedno želeli biti, ali pa nekdo, za katerim obrazom se lahko skrijemo." .. yeeeey, no pils today for my multiple personality disorder .. :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.