https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOMENTAR

»Joker« Janković, karte se polagajo na mizo

24.5.2012  

Ni Slovenke in Slovenca, ki te dni ne bi če ne bral pa vsaj zasledil ene izmed naslovnic, ki jih krasi župan naše prestolnice, Zoran Janković. Vendar tokrat ne v vlogi prvaka svoje stranke, temveč v vlogi osumljenca več kaznivih dejanj. Od utaje davkov, fiktivnih denarnih prenosov, nepravilnosti pri prodaji zemljišč do zlorabe položaja. Bo »joker« Janković tokrat dokončno snel svojo masko?

Janković velja za nedotakljivega »kralja«, ki v zvezi z raznoraznimi obtožbami le redko kdaj kaj konkretno pove, se vedno nekako izmuzne in nikoli ne sname svojega nasmeha. Namesto izraza »kralj« mu celo bolj pristaja ime »joker«, saj po poročanju medijev njegov nasmeh spominja temu od Jacka Nicholsona, zlasti v vlogi hudomušnega Jokerja iz drugega dela Batmana. Vendar je to že druga zgodba in ostanemo kar pri izrazu »joker«.

Te dni obtožnic zoper njega dobesedno dežuje. Roko na srce: bilo je le vprašanje časa, kdaj se bo končno nekdo opogumil in začel z razkrivanjem domnevnih kaznivih dejanj, v katere naj bi bil Janković vpleten. Zakaj si tega do sedaj nihče ni upal, so lahko le domneve, vendar je zanimivo, da se nekatere obtožnice nanašajo celo na poslovanje Mercatorja iz leta 2005, na obdobje, ko je Janković še bil na čelu »Najboljšega soseda«. Govori se o megalomanskih zneskih (seveda za nas navadne smrtnike), ne le o tisočih, temveč milijoni evrov, o plačilu fiktivnih zneskov, prenosu iz računa na račun, posojilih, utaji davkov in blokiranih računih. V igri so mnoga imena, številna podjetja, vendar so vse oči trenutno usmerjene v trojček Janković: Zoran, Damijan in Jure. Sklepanje poslov v ožjem družinskem krogu?  

O domnevnih nepravilnostih v zvezi z zemljišči, ki so v lasti Mestne občine Ljubljana, o nezazidljivih parcelah, domnevno nezakonito izdanih gradbenih dovoljenjih in prodajah se je poročalo že pred leti, vendar tudi takrat ni prišlo do konkretnih zaključkov oz. so obtožbe obvisele dobesedno v zraku, brez predvidenega nadaljevanja. V času Jankovićevega županovanja so se namreč vrstile domnevnee nepravilnosti, zaradi katerih bi mogoče marsikdo drug plačal visoko ceno, vendar Janković ni marsikdo drug. Janković je Janković, ki se je s širokim nasmehom in »moj odgovor je enak prejšnjemu« spretno izmikal morebitnim nadaljevanjem. Ali je temu botrovalo še kaj drugega? Spet samo domneve.

V času njegove kandidature za predsednika vlade oz. celo že v predvolilnem boju, ko je s svojo stranko »Pozitivna Slovenija« napovedal naskok na slovenski parlament, se je začelo kartanje z obtožbami. Kakor so se pa karte ena za drugo razkrivale, so se tudi spet nazaj zakrivale. Obtožbe so bile in jih hkrati tudi ni bilo, vsak je nekaj vedel, v isti sapi pa zagotavljal, da ne ve popolnoma nič. Zakaj? Domneve.

In zakaj ravno sedaj? Zakaj se ravno sedaj karte ena za drugo polagajo na mizo? Janković v parlamentu ni dobil zadostne podpore, bil z veliko večino ponovno izvoljen za ljubljanskega župana in nadaljuje s svojim delom, torej trenutno ni tako zelo medijsko izpostavljen kot pred nekaj meseci. Je vzrok temu mogoče dejstvo, da se Slovenija v času njegovega naskoka stolčka za premierja ni želela blamirati pred ostalimi svetovnimi velesilami, češ da je kandidat za predsednika vlade »kriminalec«? (naj mi tega izraza nihče ne zameri) Iskreno je že dovolj sramotno to, da se sedanji predsednik vlade Janez Janša še vedno sprehaja od sodišča do sodišča zaradi zloglasne Patrie. Prav tako je na tem mestu vreden omembe padec prejšnje vlade, ki jo je pred razpadom kot ladjo pred potopom zapustil že skoraj sleherni član posadke.

Redkokdaj se zgodi, da je izbor kart močnejši od »jokerja«, vendar je tokrat ta možnost vedno bolj verjetna. Če se bodo karte še naprej tako intenzivno mešale in polagale na mizo, bo »joker« prisiljen priznati svoj poraz, sneti svoj nasmeh. Kaj bo sledilo temu, lahko spet enkrat več ugibamo, dejstvo pa je, da se zgodbe iz naslovnic tokrat ne bodo tako preprosto pozabile. Razen, če v igro stopi boter, ki karte pospravi v svoj žep.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.05.2012 ob 23:30 gost gost gost gost

      Ojoj ka resno nej ostalo drujge teme za komentejrati? Pa ne branin nej Jankovića, ka se strinjan, ka je sramota, či de jo odneso brez posledic, isto ne branin Janše, ampak te komentar pa resno nema nikše pametne vsebine. Predzadnji odstavek je celo san sebi v nasprotje.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.05.2012 ob 1:17 Gost2 gost

      Je pa ta diklina kda tudi že kaj preci dobroga napisala, samo fajn dale napreduj!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.