Kriminalisti zaradi zlorabe uradnega položaja ovadili Regino Cipot

Uredništvo Pomurec | Murska Sobota, 20.07.2012 ob 11:27

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije, Policijske uprave Murska Sobota so  po dalj časa trajajoči obravnavi zadeve s področja gospodarske kriminalitete podali tri kazenske ovadbe zoper dve osebi  za skupaj sedem kaznivih dejanj.

 

Zaradi utemeljenega suma storitve treh kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic so ovadili nekdanjo ravnateljico javnega zavoda z območja Pomurja (po naših podatkih gre za nekdanjo ravnateljico murskosoboške gimnazije Regino Cipot), in sicer:

-       ker je naročila, da se je več zaposlenim večkrat izplačal denar iz poslovnega transakcijskega računa javnega zavoda kot izplačila denarja vzajemne pomoči v skupnem znesku 37.097,20 EUR. Na poslovni račun je bilo do sedaj vrnjeno 31.267,73 EUR, tako da je javni zavod še vedno oškodovan za 5.829,47 EUR;

-       ker je naročila, da se njej večkrat izplačal denar iz poslovnega transakcijskega računa javnega zavoda kot izplačilo denarja vzajemne pomoči, s čimer si je pridobila protipravno premoženjsko korist v znesku 17.773,30 EUR in za enak znesek oškodovala javni zavod.

-       ker je odredila, da se zaposleni v zavodu izplačujejo celotne plače, kljub temu, da sploh ni delala in da ji je odobrila izplačilo 16,5 mesečnih plač odpravnine, namesto treh. Tako ji je pridobila premoženjsko korist v višini najmanj 86.201,50 EUR in oškodovala javni zavod za 123.152,40 EUR. Prav tako pa je osumljena kaznivega dejanja nevestnega dela v službi, ker je opuščala dolžno nadzorstvo in s tem povzročila škodo javnemu zavodu.

V sklopu istega predkazenskega postopka so zoper osebo, ki je izvajala računovodske  posle v imenu pogodbene pravne osebe za javni zavod, podali dve kazenski ovadbi za tri kazniva dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja, in sicer:

- ker si je dalj časa nezakonito nakazoval denar iz poslovnega računa javnega zavoda na svoj  transakcijski račun v skupnem znesku  49.833,09 EUR;    

- ker si je dalj časa nezakonito nakazoval denar iz poslovnega računa javnega zavoda na račun  svojega podjetja  v skupnem znesku 33.127,00 EUR in

- ker je v času od 1.7.2007 do 31.8.2011 javnemu zavodu zaračunal in plačal družbi, v kateri je bil zaposlen za skupaj 28.470,09 EUR več, kot bi lahko, s čimer je za enak znesek oškodoval javni zavod.

Ugotovljeno je bilo, da je v času predkazenskega postopka bilo s strani osumljenca in pravne osebe javnemu zavodu vrnjeno skupaj 78.366,39 EUR.
  Oceni prispevek:
  12345
  12345
  Povprecje: (2)  gost
  gost - seko

  No upajmo, da bo kriminalec dobil pošteno globo! Da bo do konca življenja premišljevala, da služi na račun državljanov. Edino kar me moti, da je na moji diplomi sedaj podpisan kriminalec:)
  gost
  gost - nuna

  ma ta je delala zgago že takrat ko sem jaz hodila na to šolo, pa je tega že več kot 20 let...
  gost
  gost - čika-pajo

  Ne serite klamfe kriminlec je oseba keri je bilo dejanje dokazano in kera je pravnomočno obsojena.Če bi pa bil ge slučajno tam podpisani namesto cipotove pa vas dosta gimnazijcev sploj nebi imelo diplome.
  gost
  gost - majmun

  Umirite se prosin! To ka je zasrala de pač poplačala.. moremo pa se zavedati ka je bila duga lejta lutka drugih.. marioneta ka so drugi povedalli je mogla napraviti. ne zagovarjan niti slučajno cipotove, ker bi se kak glave celotne ustanove mogla samostojno in verodostojno odločati po svoji presoji, ker zna ka je ona odgovorna in ona podpisana, nej ostali keri solijo pamet! Če pa nevejte točne podrobnosti pa se ne vmešavlite, ne žalite pa niti ne zagovarjajte. Čist moje osebno mnenje! Pa brez zamere.

  Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.
  Prijavi se z računom: line line line

  ali komentiraj kot gost:

  Ime ali vzdevek:


  e-pošta: (samo za potrditev veljavnosti)
  IZPOSTAVLJAMO
  FOTO UTRINKI
  KRONIKA
  VREMENSKA NAPOVED  ( Murska Sobota )
  Trenutno

  9
  Jutri

  8/21
  Sreda

  11/21
  Četrtek

  10/21
  Petek

  10/21
  POMUREC.COM NA FACEBOOKU
  NAJBOLJ BRANO TA TEDEN
  Politične razprtije v Rakičanu, svet krajevne skupnosti razpadel
  FOTO: Spartacus preplavil nov trend »Selfie«
  FOTO: Pustolovski park Bukovniško jezero že čaka na adrenalinske navdušence
  Pomurski dolžniki: po podatkih »slabe banke« je največji dolžnik Bioplinarna Gjerkeš
  VIDEO: Kako je Mura premagala Cankovo

  NAZADNJE KOMENTIRANO

  KOLEDAR DOGODKOV
  Ponedeljek, 21.04.2014
  Torek, 22.04.2014
  Sreda, 23.04.2014
  Petek, 25.04.2014