https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Puconski svetniki določili ekonomsko ceno vrtca

Puconci, 14.09.2012 ob 13:47  

Mesečno bodo starši otrok vrtca pri OŠ Puconci odšteli dobrih 322 evrov, občina pa bo subvencionirala ostalih 35 evrov.

Na 16. redni seji so puconski občinski svetniki med drugim v 2. obravnavi sprejeli še odlok o ustanovitvi javnega zavoda Zdravstveni dom Murska Sobota, odlok o ustanovitvi javnega podjetja Pomurski vodovod sistema B ter potrdili predinvesticijsko zasnovo za oskrbo s pitno vodo Pomurja – sistem B.

Pri slednji točki so se svetniki strinjali, da lahko župan podpiše pogodbo, če ne bo prišlo do večjih sprememb pri investiciji.

V prihodnjih letih ob istih trendih prostorski problemi v vrtcih

Ena izmed pomembnejših točk tokratne seje je bila določitev ekonomske cene vrtca pri Osnovni šoli (OŠ) Puconci in sistemizacija delovnih mest za zaposlene v vrtcu za šolsko leto 2012/2013. Svetniki so tako sprejeli sklep, da bo cena vrtca dobrih 322 evrov, občina pa bo primaknila subvencijo v višini nekaj več kot 35 evrov. V vrtcu je sicer sistematiziranih 7,8 delovnih mest, čeprav je potreba večja. Mesečno tako trenutno stroški zaposlenih vrtca pri OŠ Puconci znašajo 8.400 evrov. Kot je pojasnil ravnatelj vrtca Ernest Nemec z manjšim številom zaposlenih trenutno prihranijo okrog 5.000 evrov mesečno.

Puconski župan Ludvik Novak je ob tem dejal da, se lahko v občinskih vrtcih v naslednjih letih ob navalu, kot so mu priča v zadnjem obdobju, pričakuje prostorska stiska.  

Občina bo sodelovala z Zvezo Slovencev na Madžarskem

Svetniki so sprejeli tudi sistematizacijo nadstandardnih storitev OŠ Puconci v šolskem letu 2012/2013, pri čemer bo občina dodatno v celoti sofinancirala zaposlitev kuharja, hišnika (v deležu 0,4) in organizatorja informativnih dejavnosti (v deležu 0,45). Nemec je tudi pojasnil, da se je šola prijavila na enega izmed evropskih razpisov za e-opismenjevanje, od katerega si v primeru pozitivnega odgovora obeta okrog 100.000 evrov sredstev.

Na seji so se svetniki seznanili tudi s programom praznika puconske občine, ki bo občino v osnovi stal 4.600 evrov, medtem ko je za program načrtovanih še 3.200 evrov rezerve. Ob koncu seje je župan Novak svetnike seznanil še s sodelovanje občine z Zvezo Slovencev na Madžarskem, ki bo potekalo predvsem v okviru skupnega prijavljanja na različne razpise in ohranjanja slovenske identitete v Porabju. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.