https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Svetniki v Rogašovcih sprejeli rebalans proračuna

Rogašovci, 22.11.2012 ob 7:30  
Občinski svetniki so sprejeli Odlok o občinskem prostorskem načrtu, rebalans proračuna in podali soglasje predlogu za imenovanje Jasne Horvat za novo direktorico Pokrajinske in študijske knjižnice v Murski Soboti. 
Po potrditvi zapisnikov prejšnjih sej so občinski svetniki občine Rogaševci odločali o Odloku o občinskem prostorskem načrtu Občine Rogašovci - OPN, ki je bil soglasno sprejet v prvi obravnavi. Pri tem se je razvila obširna debata, v kateri je občinska svetnica Julijana Meckar med drugim zahtevala pojasnitev nekaterih pojmov kot so strjeno naselje, kdaj uporabiti ravne kritine itd. Pri tem ji je župan Edvard Mihalič pojasnil, da je želel vključiti vse predloge občanov, vendar mu žal ni uspelo, saj je v nekaterih primerih ministrstvo predloge zavrnilo. Pri tem je tudi izpostavil, da občina Rogaševci spada med občine, ki imajo največ nezazidanih stavbnih zemljišč (okrog 17 hektarjev).
V okviru sprejemanja Rebalansa proračuna Občine Rogašovci za leto 2012 so svetniki razvili obširno razpravo, kjer so med drugim zastavili vprašanje, zakaj se je povečala postavka  za dodatna dela na javnih cestah. Župan je pojasnil, da izvajalci šele pri odkrivanju asfalta opažajo, da ni dobro zaščiten in zaradi tega pride do dodatnih nepričakovanih del. Prav tako je pojasnil da občina čaka na soglasja s strani pristojnega ministrstva, ki pa vse postopke zavlačuje ( pogodbe, soglasja) in je tako za zamude kriva država.
Svetnik Karel Horvat je v okviru sprejema proračuna podal pripombe, in sicer je predlagal da bi občina dala po 1000 EUR dvema športnima kluboma, ŠD Ledavi in NK Serdici, in tako pokazala, da podpira razvoj »kvalitetnega« športa v občini. Po daljši diskusiji so svetniki sprejeli njegov predlog in soglasno potrdili tako spremenjeni proračun v drugi obravnavi.
Nadalje so obravnavali Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi organa skupne občinske uprave »Medobčinska inšpekcija in redarstvo«., ki so ga soglasno sprejeli v prvi in drugi obravnavi. Soglasno so tudi sprejeli predlog za imenovanje Jasne Horvat za direktorja Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota. 

Občinski svetniki so sprejeli Odlok o občinskem prostorskem načrtu, rebalans proračuna in podali soglasje predlogu za imenovanje Jasne Horvat za novo direktorico Pokrajinske in študijske knjižnice v Murski Soboti. 

Odločali o OPN

Po potrditvi zapisnikov prejšnjih sej so občinski svetniki občine Rogašovci odločali o Odloku o občinskem prostorskem načrtu Občine Rogašovci - OPN, ki je bil soglasno sprejet v prvi obravnavi.

Pri tem se je razvila obširna debata, v kateri je občinska svetnica Julijana Meckar med drugim zahtevala pojasnitev nekaterih pojmov kot so strjeno naselje, kdaj uporabiti ravne kritine itd. Pri tem ji je župan Edvard Mihalič pojasnil, da je želel vključiti vse predloge občanov, vendar mu žal ni uspelo, saj je v nekaterih primerih ministrstvo predloge zavrnilo. Pri tem je tudi izpostavil, da občina Rogašovci spada med občine, ki imajo največ nezazidanih stavbnih zemljišč (okrog 17 hektarjev).

Rebalans proračuna

V okviru sprejemanja Rebalansa proračuna Občine Rogašovci za leto 2012 so svetniki razvili obširno razpravo, kjer so med drugim zastavili vprašanje, zakaj se je povečala postavka za dodatna dela na javnih cestah. Župan je pojasnil, da izvajalci šele pri odkrivanju asfalta opažajo, da ni dobro zaščiten in zaradi tega pride do dodatnih nepričakovanih del. Prav tako je pojasnil da občina čaka na soglasja s strani pristojnega ministrstva, ki pa vse postopke zavlačuje ( pogodbe, soglasja) in je tako za zamude kriva država.

Svetnik Karel Horvat je v okviru sprejema proračuna podal pripombe, in sicer je predlagal da bi občina dala po 1000 EUR dvema športnima kluboma, NK Serdici in NK Goričanki, in tako pokazala, da podpira razvoj »kvalitetnega« športa v občini. Po daljši diskusiji so svetniki sprejeli njegov predlog in soglasno potrdili tako spremenjeni proračun v drugi obravnavi.

Dali soglasje Jasni Horvat

Nadalje so obravnavali Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi organa skupne občinske uprave »Medobčinska inšpekcija in redarstvo«., ki so ga soglasno sprejeli v prvi in drugi obravnavi. Soglasno so tudi sprejeli predlog za imenovanje Jasne Horvat za direktorja Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota. 

    Komentarji

    1. gost
      22.11.2012 ob 16:11 frenk gost

      ......kaj pa drugi klubi, društva in organizacije v občini, ki tudi "kvalitetno" delajo, pa dobijo toliko, da komaj životarijo! ne vem kaj si Horvat prestavlja za kvaliteto v teh dveh klubih, ki sta "žrelo za gutanje pejnez" - rezultatov pa nobenih , voaj župan pa te je "preveslo"......

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.11.2012 ob 14:14 Prebivalec občine gost

      Torej, na delo župana nimam preveč pripomb, ker se kar nekaj dogaja v občini. Da pa imamo dva kvalitetna nogometna kluba pa nisem vedel. Denimo da ima serdica res kvalitetno igrišče ki je uporabno še za kaj drugega, goričanka ima igrišče le za nogomet, pa denimo če se že taka sredstva vlagajo zakaj se denimo ne izkoristijo te površine za kake druge dejavnosti! Pa to je brezveze vprašanje... Moti me pa to da od teh svetnikov nimamo nobene koristi, pa ne da bi hoteli kaj, a vsaj vedeli bi radi kaj se pogovarjajo na sejah, če smo že svetnike izvolili jih nismo za to da bi bili oni veljali za neke skrivnostne može, ki nam navadnim prebivalcem občine ne povejo nič kot da so na seji neke velike skrivnosti....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.11.2012 ob 14:17 franc gost

      No, te pa naštej nekaj uspešnih klubov in organizacij v občini ... Edino, kar imamo je nogomet, na žalost. Malo preveri po drugih občinah, koliko "gutajo pejneze" nogometni klubi. V naši občini ne dobijo pejnez za plačevanje igralcev, kot se to dogaja npr. pri Gradu in v Kuzmi, zato pa so klubi tu, kjer so.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.11.2012 ob 21:38 gospodična gost

      Bravo Karel Horvat. Serdica itak ena med najbokšeme pa leko gučij što kaj ščej......

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.