https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

VREME

Danes in jutri še sončno, nato pa novo poslabšanje

14.5.2013  

Danes bo povsod večinoma pretežno jasno in toplo. Temperature bodo med 22 in 25 °C, v Pomurju morda tudi prek 25 °C. Jutri popoldan bo začel pihati jugozahodni veter, ob morju jugo.


V četrtek bo prevladovalo oblačno vreme s padavinami, ki bodo bolj pogoste v zahodni polovici države. Prav podobno vreme pa bo tudi v petek, kadar bo vnovič več padavin v zahodnem delu Slovenije.

Za vikend lahko pričakujemo nekaj več sonca, ki ga bo spremljala oblačnost. Brez padavin ne bo šlo, te pa se bodo pojavljale v obliki ploh ali neviht, bodo pa zopet bolj verjetne na zahodu.

Od četrtka naprej se lahko po državi pojavljajo močnejše nevihte. Velja za celotno Slovenijo. O morebitnih močnejših pojavih boste pravočasno obveščeni.

Jutra bodo hladna

Za »poscano Zofko« ne bo dežja

V Pomurju bo v torek in v sredo prevladovalo sončno vreme. V torek bodo jutranje temperature okoli 12 °C, dnevne pa okoli 21 °C. V sredo bo malce topleje, kajti približali se bomo 25 °C. V sredo zjutraj se lahko ponekod zadržuje megla. V noči na četrtek se bo pooblačilo.

V četrtek so v poznih popoldanskih urah možne nevihte, ki so lahko tudi močnejše narave. 15. maj velja za dan mučenke sv. Zofije, ki je v ljudskem izročilu bolj poznan kot »poscana Zofka«. "Če 15. maja Zofka zemlje ne poškropi, vreme poleti kaj prida ni." Žal bomo očitno deležni slabega poletja, če se navezujemo na izročilo, kajti dežja v sredo ne bo.

Bodo pa zato padavine prisotne v četrtek. Torej, če se malce pošalimo, bo Zofka malce zamudila. Je pa za Zofko značilno, da zna ponagajati z vremenom, skratka vse se obrne na glavo, in prav v četrtek so možne močnejše nevihte.

Vremenski ekstremi v Italiji, na Hrvaškem in Madžarskem

V naši srednjeročni napovedi za letošnjo pomlad in poletje smo zapisali in napovedali, da bo eno bolj burnih, predvsem na račun možnih močnih neviht po Evropi tudi z ekstremnimi pojavi, ki morda ne sodijo povsem sem. Prav tovrstni dogodki so se dogajali v preteklih tednih v sosednjih državah. 3. maja so v Italiji zabeležili enega izmed najmočnejših tornadov v preteklih letih. Po nekaterih podatkih je šlo za 3 tornade!

V četrtek so možne močnejše nevihte

Minuli vikend so na sosednjem Hrvaškem pri Pulju v fotoaparate ovekovečili kar dve vodni trombi, ki sta se razvili naenkrat.

Nad morje v Pulju so se razvili vrtinčasti vetrovi

V nedeljo pa je tornado prizadel vzhodno sosedo Madžarsko, kjer poročajo o številnih poškodovanih objektih in toči v velikosti jajc. Omeniti moramo tudi manjši tornado na Hrvaškem minuli teden, ki na srečo ni bil vrtinec »večjih razsežnosti«. Glede na vse pripetljaje lahko zaključimo, da se nam obeta pestro poletje ter da nam po tovrstne pojave ni potrebno odpotovati v ZDA, ki na nek način slovijo po tornadih.

Tornado v Italiji

Lahko se samo vprašamo, kaj nas čaka. Samo upamo lahko, da takšnih ekstremov pri nas ne bo ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.