https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOMENTAR

Big Brother slavnih #2

18.10.2010  

Čvekalo se je na veliko o konceptih prave moškosti in v javnost razposlalo vse polno strupov, ki bodo naredili še več zmede med slovenskimi najstniki. Big Brother slavnih je naredil veliko škode, ko je dopustil takšno gobezdanje komentatorjev (v sestavi: Ivo Godnič, Angelca Likovič, Goran Breščanski). Rok Kosmač ni imel možnosti, da bi se branil.

Karkoli bi zmetali vanj, bi se ob takem poustvarjenem vzdušju zdelo, da je zadelo pravo stvar. Big Brother je več kot samo na veliko gledan šov: v njem se klešejo novi standardi, ki bodo imeli največ pritiska na mladino. Glavna ciljna publika tega šova je populacija, ki je razvojno najbolj ranljiva - to so najstniki.

Komentatorji mladim fantom vsiljujejo nove zapovedi moškosti

Komentatorji Godnič, Likovič in Breščanski so poskrbeli, da bo slovenski fant, ki po mnenju okolice ne ustreza tradicionalni vlogi moškega in odstopa iz serijsko pridelanih moških (ti imajo tovarniško napako - v zrelih letih se utopijo v alkoholu), deležen še več zmerjanj, opazk, psihičnega in fizičnega nasilja s strani vrstniškega okolja. Svet najstnikov je krut in neizprosen, ta tako imenovana strokovna žirija, pooblaščena za komentiranje dogajanja v hiši Big Brotherja pa z nepremišljenimi izustki dokazuje svojo visoko kompetentnost. V svetu najstnikov vladajo robustni zakoni, ki kaznujejo vsako drugačnost. Tu ni odstopanj. Njihovo življenje je pod nenehnim opazovanjem in kontrolo vedenja. Eden nad drugim vršijo neke vrste družbenogeneracijski nadzor. Oni živijo resničen Big Brother. In komentatorji Godnič, Likovič in Breščanski mladim fantom vsiljujejo nove zapovedi moškosti.

Rok Kosmač - podoba posmeha za komentatorje

Ko se je ta Big Show začel, sem jasno zapisal, da ima Kosmač "zelo nizek prag čustvene bolečine in ne premore napora izrednih situacij". Ampak veste, s tem ni nič narobe. Narobe je s tistim, kar misli komentatorka Angelca Likovič, ki nas vse prepričuje, da je močna, toda ona vse tisto, kar jo ogroža, odbije s tisočkrat večjo močjo nazaj, z ničemer pa se ne sooča. Ne more se soočiti, ker soočenja ne bi vzdržala. Zato preventivno napada vse, kar ji maje predstavo o njenem svetu. Veliko stvari je, ki je v njej potlačenih. To jo bo prej ali slej uničilo. Ona se dobro zaveda, da jo že uničuje, toda s tem prihaja v stik šele takrat, ko se vleže v posteljo in se trudi zaspati sama s tisto groznostjo v svoji duši. 

Če se vrnem nazaj na Kosmača, sem vam takrat sporočil, da bo zabava zaradi trka ideologij o moškosti vs. ženskosti in da je v tej zgodbi samo zato, da se bomo gledalci lahko smejali njegovi netradicionalni podobi moškega (šov bo poskrbel za to). Samo za to je šlo v njegovem primeru. Sklepal sem, da bo njegov najhujši nasprotnik raper Zlatko, izkazalo se je, da je bil njegov največji (navidezni, uigrani) zaveznik. Meja med sovraštvom in prijateljstvom pa je vedno na takem mestu najtanjša. "Tukaj je, da se bo poniževal med gledalci", je še zapisano v mojem takratnem zapisu. Ker se je v hiši držal zelo korektno in mu nimam ničesar očitati, so ga morali po vsej sili ponižati uradni komentatorji in če mu samemu ni uspelo iz sebe narediti norca, so morali uradni komentatorji iz njega naredili podobo za posmeh. To je tisto, kar običajno (tudi po svoji krivdi) kasira Murko. Za ta namen je bil Kosmač povabljen v Big Brother slavnih.

Godnič je narsicid, Breščanski svetlobno daleč od duhovne razsvetljenosti

Ampak Kosmač bo že preživel ta javen linč, zaresno vprašanje pa je, kako velik učinek bo imel ta dogodek na slovenske fante, ki so hočeš ali nočeš v Big Brotherju najstništva. Zaradi tega odprtega kometiranja brez dlake na jeziku, ki je skoraj ves čas žaljivo in dominantno, so še na slabšem tisti fantje, ki so bili (in tisti, ki bodo odslej še lažje) tarča svojih vrstnikov. Potuha je bila dana tistim vrstnikom, ki ločujejo med pravimi in mevžami, ki ločujejo med pravimi in fegeti, ki ločujejo med pravimi in nepravimi in vse odstopanje brez milosti kaznujejo, preganjajo, izolirajo, ponižujejo.

Zdaj so še močnejši tisti, ki mislijo, da so močnejši, torej tisti, ki morajo narediti vse druga čim bolj enake sebi, da pluralnost ne bi ogrozila njihove šibke predstave o tistem, kar čutijo o sebi. Se vam tak svet ne zdi resničen? O da, med najstniki je izrečenih veliko usodnih besed in še več krutih dejanj. Večino tistega, kar se dogaja v njihovi atmosferi, vi odrasli ne veste, ne razumete, ne morete doumeti. Mnogokrat pa žal tem stanjem ne dajete velike veljave, minimalizirate taka sporočila in mladeničem odvzemate resničnosti bolečine. Aktualni primeri so pricurljali iz ZDA v javnost. Poglejte si posnetek spodaj.

 

Mimogrede za konec, Ivo Godnič je velik narcisoid, Breščanski, ki se izjavlja za iskalca duhovnega razsvetljenja, pa je še svetlobno daleč od uresničenja svojega modnega hita. Svetujem vam, bežite stran od vsakega, ki se ima za duhovno visoko prebujenega!

www.morfejork.com

    Komentarji

    1. blue
      19.10.2010 ob 12:09 blue

      Ka je tau big brother? če se ne mauten je doubo ime po SZ ka je veljala za big brothera :) bog pomagaj

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.