https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Bojan Kraut v POM-KLEPETU: Otroški dodatek izplačuje država, v kateri ima otrok prijavljeno stalno prebivališče

10.09.2013 ob 12:30  

V POM-KLEPETU v živo smo v sklopu projekta »Zaposli me, sosed!« gostili Bojana Krauta, višjega svetovalca na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.


Višji svetovalec je odgovarjal na vprašanja s področja koordinacije sistemov socialne varnosti, in sicer vprašanja iz delovnih razmerij in pravic iz dela, pravic iz nadomestila za brezposelnost, ko se slovenski državljani zaposlijo v drugi državi članici, pravic otroškega dodatka ali porodniške...

Na vprašanje, kako je urejena pravica do otroškega dodatka, ko se eden izmed staršev vozi na delo iz matične države v drugo državo članico EU, nam je Bojan Kraut odgovoril, da v primeru pristojnosti dveh držav otroški dodatek izplačuje tista, v kateri ima otrok stalno prebivališče, druga država pa dvakrat letno izplača razliko.

 Naše bralce je zanimalo tudi, kako je s porodniškim nadomestilom, ko se eden izmed staršev vozi na delo v Avstrijo in ali ga lahko koristita oba starša, tako mati kot oče. Višji svetovalec je opozoril naše bralce na številne dejavnike, na katere morajo biti pri tem pozorni, tako je pomembno, kje imajo sami prijavljeno stalno prebivališče in kje je prijavljen njihov otrok ter opozoril, da je temeljno načelo sistema koordinacije socialne varnosti na nivoju EU, da prejemajo pravice v tisti državi in po zakonodaji tiste države, v kateri so zaposleni.

CELOTEN KLEPET SI LAHKO PREBERETE - TUKAJ!

Projekt je sofinanciran s strani Urada Vlade RS za komuniciranje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.09.2013 ob 14:00 gost del mar gost

      Kda pa je te prišo delat na ministrstvo? Sami autsajderi, ka samo bluzijo. Sikdar več jih je pa po tej ministrstvaj v Lublani zaposleni, kda pa koga iščeš pa ga nega dobiti, celo pitajo te kak si vupleš pozvati njihovo številko.Prle bi dobo predsednika EU parlamenta, kak te tan, če ščeš kaj pitati. Te pa prej zmanjšujejo zaposlenost. Tan,ge nej trebej, jih je sikdar več, za modruvanje.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.