https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomursko zdravstvo je kadrovsko podhranjeno

Murska Sobota, 25.09.2013 ob 10:30  

V ponedeljek je v prostorih Splošne bolnišnice Murska Sobota potekalo srečanje članov zdravniških organizacij v Pomurski regiji, kjer so se z lokalnimi zdravniki pogovarjali o stanju v tej regiji, ki po besedah prisotnih ni najbolj rožnato.

Srečanje so vodili predsednik Zdravniške zbornice Slovenije prim. Andrej Možina, dr. med., predsednik Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov FIDES, predsednik Slovenskega zdravniškega društva prof. dr. Pavel Poredoš, dr. med. in v.d. predsednika Strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije prim. Marko Demšar, dr. med.

V Pomurju 1,5 zdravnika na tisoč prebivalca, slovensko povprečje 2,7 zdravnika

Pomurski zdravniki so izpostavili preobremenjenost in kadrovsko podhranjenost. V Pomurju je namreč 1,5 zdravnika na tisoč prebivalcev, medtem ko je v Sloveniji povprečje 2,7 zdravnika. Nezadovoljni so tudi z nezaposlovanjem mladih specialistov, ki zaradi ZUJF-a ne pridejo do delovnega mesta, manjše število pa vodi tudi do daljših čakalnih dob. Boris Kous, dr.med., spec. gin. in porodništva je bil razočaran nad nizko udeležbo kolegov, predvsem mlajših, ki bi se moralo boriti za svoj kruh, ki jim ga vlada želi vzeti.

Zavzemajo se za poslovno avtonomijo zavodov

Vsi so bili razočarani nad dejstvom, da bo vlada namenila milijardo evrov za likvidacijo dveh bank, ne more pa zagotoviti 100 milijonov evrov za zakrpanje zdravstvene blagajne. Enotni so si bili, da se je treba zavzemati za korenite spremembe v slovenskem zdravstvu, kot rešitve pa so predlagali poslovno avtonomijo zavodov, odpravo uravnilovke in variabilnega nagrajevanja, več orodij menedžiranja in večje nagrade predstojnikom.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.09.2013 ob 11:16 ne me basat gost

      te je nej podhranjeno kda v dežurstvi spijo pa jih nesmiš biditi?

      15 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.09.2013 ob 11:38 Bandi gost

      Pejnezi pejnezi samo pejnezi ali pa samo mi doktori pa te dugo nišče pa palik doktori.Tudik mi obstajamo, tudik mi pa naše familije moremo gesti, tudi naša deca morejo ednok začati delati. Ge z enako višino tehnične izobrazbe 1000 eurov plače te z dežursti 5000.a je tu red .

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.09.2013 ob 15:57 mačo gost

      eden izmet tej pa sedi kak največji džek!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.09.2013 ob 18:41 Tinč gost

      Ubogi reveži. Res so preobremenjeni z njihovim delom. Malo še potrpite, pa vam bo boljše.Predstojnikom, pa normalno, večjo nagrado, za njihovo preobremenjenost in borbo, za svoj boljši jutri..

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.09.2013 ob 18:58 gost gost

      zgornji leleki ste prava slika prekmurskih zabitih primitivcov.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.