https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na srečanju turističnih delavcev Pomurja kipec štorklje prejel Ernest Novak

Hotel Diana Murska Sobota, 22.11.2013 ob 13:00  

Včeraj je Hotel Diana v Murski Soboti gostil 18. Srečanje turističnih delavcev Pomurja, ki ga je organizirala Pomurska turistična zveza. S prireditvijo se je zveza želela zahvaliti najzaslužnejšim posameznikom in organizacijam na področju turizma v Pomurju. V ta namen je tradicionalno podelila pisna priznanja, plaketi in kipec štorklje.


Prireditve so se udeležili pomurski župani, predstavniki turističnih društev, zavodov za turizem, turističnega gospodarstva in vsi ostali, ki prispevajo k razvoju turizma v Pomurju. Prisotne je nagovorila predsednica Pomurske turistične zveze Barbara Kolenc, ki je v svojem govoru izpostavila pomen turizma za razvoj Pomurja, predvsem kot priložnost za mlade, ki v trenutni situaciji težko vidijo možnosti za udejstvovanje v Pomurju. Prireditve sta se udeležila tudi mag. Marjan Hribar, generalni direktor Direktorata za turizem in internacionalizacijo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo in g. Petra Misja – predsednik Turistične zveze Slovenije, ki sta prisotne tudi nagovorila.

»Kljub trenutnim zaostrenim razmeram v gospodarstvu turizem narašča, kot kaže bomo v Sloveniji letos zopet zabeležili rekordni obisk turistov iz tujine«, je zbranim povedal Marjan Hribar ter še dodal, da Pomurje prispeva pomemben 10 - odstotni delež slovenskega turizma, ki še vedno narašča. Peter Misja je poudaril, »da smo turizem ljudje in ljudje ustvarjamo turizem«. Prireditev je povezovala Jasna Jurkovič, Tjaša Žalik je zapela A me slišiš še od Gala Gjurina in prekmursko pesem Ne ouri, ne sejaj, Jure Jurinič pa je vnesel v prireditev nekaj pomurskega melosa z recitalom Miška Kranjca, Povest o dobrih ljudeh.

V nadaljevanju je Pomurska turistična zveza podelila priznanja, plaketi in kipec štorklje najzaslužnejšim na področju turizma v Pomurju. Plaketi in kipec štorklje je ustvaril prleški umetnik Robert Jurak, ki je simboliko naše krajine vnesel v svoje umetniško delo. Podeljena Štorklja simbolizira štorkljo, ki je aktivna, hodi po panonskem polju in išče, tako kot vsak od nas v življenju nekaj išče. Tisti, ki to nekaj najde, lahko da poseben pečat v okolju.

Ob 50-letnici delovanja je prejel priznanje in zahvalo kolektiv Term 3000. Priznanja so prejeli naslednji posamezniki oz. organizacije: Društvo starodobnikov - ljubiteljev starih koles Dimek Beltinci, Gostilna »Pri Lujzi« (Dobrovnik), Ivanič Franc (član TD Klopotec Kapela), Košnik Milan (član TD Cven), Potočnik Silvo (TD Stara Cesta), Rituper Jožef (predsednik KTŠD Pečarovci in ZKTD Puconci), Sotovšek Jasmina Passero (Čokoladnica Passero), Šmid Majda (Gostilna M, Gornja Radgona), Turistično rekreacijski center Zgornje Konjišče. G. Misja je podelil dve plaketi. Prvo Izletniško turistični kmetiji Roškar iz občine Gornja Radgona in drugo Katarini Štefanec iz Kulturno turističnega društva Puconci.

Najvišjo nagrado na področju turizma, kipec Štorklje je podelil mag. Marjan Hribar, prejel ga je Ernest Novak, predsednik Društva vinogradnikov Goričkega, ki svoje življenje v veliki meri posveča vinu, vinogradništvu in vinarjem.

Foto: Kristijan Škrlec

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.11.2013 ob 10:17 TINČ gost

      ODLIČNO ! Kdor si zasluži , naj tudi prejme .MISLIM ,priznanje za uspešno DELO . Dejanja štejejo , manj pa same besede ! ?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.11.2013 ob 15:00 mmarko gost

      če pogledneš fotke, skoraj vsi 50+, z izjemo gospodične/gospe Passero, sploh nej čudno ka je telko novih pa svežih idej v pomurski turistični ponudbi.....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.