https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Policisti PP Gornji Petrovci prijeli Madžara, ki sta želela »vrtnariti«

Murska Sobota, 24.12.2013 ob 14:06  

Policisti Policijske postaje Gornji Petrovci so 19. decembra okrog 4. ure zjutraj v naselju Hodoš zaustavili in kontrolirali osebni avtomobil madžarskih registrskih številk, v katerem sta bila 42-letni in 39-letni državljan Madžarske. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da v vozilu prevažata različne predmete, za katere nista vedela pojasniti izvora in so bili ukradeni.

Madžarska državljana sta v avtomobilu imela predmete kot so krožna žaga, vrtna škropilnica, kosilnica na nitko in podobne zadeve. Ker v postopku nista vedela pojasniti izvora predmetov so policisti zaradi zbiranja obvestil ter dokaznih predmetov zoper oba odredili pridržanje.

V policijskem postopku in ob naknadnih prijavah oškodovancev je bilo ugotovljeno, da sta navedena tujca osumljena dveh kaznivih dejanj poskusov vloma ter enega kaznivega dejanja vloma, ki sta jih izvršila v noči iz 18. -  19. december na območju Policijske postaje Gornji Petrovci.

Za enega izmed tujcev je bilo ugotovljeno, da je v letu 2013 storil že kaznivo dejanje poskusa vloma in vloma, ki sta bila storjena na območju Pomurja. Tujca sta bila  privedena na zaslišanje na Okrožno sodišče v Murski Soboti, kjer je preiskovalni sodnik  zoper oba odredil pripor.

    Fotogalerija