https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Eko točka: Občanom tudi do 50 odstotkov subvencije pri obnovi domov

Murska Sobota, 03.03.2014 ob 14:15  

V Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti je potekala tiskovna konferenca, na kateri je bila predstavljena Eko točka in aktualni razpis Eko sklada, ki je izšel 28. 02. 2014. Spregovorili so Bojan Vogrinčič, direktor LEA Pomurje in vodja Eko točke v M. Soboti, Milenko Ziherl, direktor Eko sklada in Anton Štihec, župan Mestne občine M. Sobota.

Tudi do 50 odstotkov subvencije pri obnovi domov

Eko točka je z današnjim dnem odprla svoja vrata. Pozicionirana je na drugi strani Pokrajinske in študijske knjižnice v M. Soboti, ob prostorih Pomurskega študentskega servisa. Eko sklad bo s pomočjo svetovanj na Eko točki omogočal občanom Pomurja sofinanciranje do 25 odstotkov vrednosti investicije, občanom M. Sobote pa tudi do 50 odstotkov subvencije pri obnovi domov – investicije v učinkovito porabo in obnovljive vire energije.

 

Bojan Vogrinčič, direktor LEA Pomurje in vodja Eko točke je pojasnil, da je analiza, ki so jo naredili v preteklosti pokazala, da od skupnih 174 milijon evrov, ki jih v Pomurju namenijo za energente iz gospodinjstev, gospodinjski delež predstavlja 75 odstotkov tega, kar pomeni, da gospodinjstva namenijo 130 milijon evrov kapitala za energijo.

Sredstva iz podnebnega sklada namenjena devetim občinam

Letošnja noviteta v razpisih je ta, da dajejo na trg sredstva iz podnebnega sklada, ki so namenjena za 9 občin, katere so opravičene do dodatnih vzpodbud pri ukrepih, ki jih razpisuje Eko sklad. “Denarja je na voljo 21 milijonov evrov iz rednih razpisov in 4 milijone evrov iz podnebnega sklada, vendar pa se bo tekom leta še nabralo do 7,5 milijonov evrov za občane. Od tega je še posebej 2 milijona evrov za javni potniški promet. Želimo si, da sredstva iz podnebnega sklada najdejo prave prejemnike in poleg koristnih ukrepov za vse, ta denar tudi čim bolj investirajo,” je v svojem nagovoru povedal Milenko Ziherl, direktor Eko sklada.

 

Eko točko podpira tudi  župan Anton Štihec

Štihec je prepričan, da bo Eko točka pripomogla vsem, ki se odločajo, da bodo energetiko v svojih objektih izboljšali. Strokovnjaki bodo z nasveti pomagali stanovalcem priti do določenih sredstev. Po besedah župana se na ta način tudi dosti prihrani, ne samo časa, ampak tudi denarja. “Glede na to, da je občina M. Sobota ena izmed devetih občin, bo možno dobiti več sredstev preko subvencije in tudi kredite za posameznike, ki se bodo prijavili na Eko sklad. Prav zaradi tega, v katero prednostno območje bo spadala posamezna lokacija nekega objekta, bodo predstavniki Eko sklada kontrolirali, ali je možno dobiti več dodatnih sredstev ali ne,” je razložil Štihec.

Za vse zainteresirane naslednji teden brezplačno predavanje

Ciljne stranke so mali in srednji podjetniki. V primerih nabavljanja nove opreme, delanja novih proizvodov, obratov delavnice in podobno, pozivajo podjetnike, da se obrnejo na Eko sklad, kjer bodo vedno našli skupno točko. Naslednji torek, 11. 03. 2014 bo na to temo potekalo brezplačno predavanje v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice v M. Soboti, kjer bodo seznanili ljudi o pogojih ter predstavili razne pristope.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.03.2014 ob 9:20 Smrkci gost

      Dandanes ni več nič čisto nič ni eko.Eko je samo za tajkune,pa ne ga srat z nekim ekom.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.03.2014 ob 22:23 Pa ja gost

      Vprašanje časa, kdaj bodo začeli ponujati energetske izkaznice.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.