https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Aleš Nadai: TOKRAT RES REPUBLIKA! - KUD Štefan Kovač - Gledališka skupina

Kdaj: Sreda, 23.04.2014 ob 20:00

Kje: Murska Sobota, Grajska dvorana Murska Sobota

Aleš Nadai: TOKRAT RES REPUBLIKA! - KUD Štefan Kovač - Gledališka skupina Režiser: Gorazd Žilavec Igrajo: Jože Brunec, Barbara Čarni, Peter Jadrič, Boštjan Lačen, Matej Merük, Nenad Perić, Sandra Pörš, Boštjan Sinic, Romeo Varga KUD Štefan Kovač je spet v akciji – tokrat s krstno uprizoritvijo in svetovno premiero besedila TOKRAT RES REPUBLIKA! Veseloigra na prvo žogo v vzhodnem dialektu je farsa na trenutno politično situacijo širšega območja in na mentalno stanje Evrope, s prenosom na lokalno (v smislu geografije in dialekta) raven. Gre za odcepitev "Panonske" od Slovenije, predvsem izpod Ljubljane, po vzoru odcepitve Slovenije od Jugoslavije in s tem Ljubljane izpod Beograda.Čeprav struktura spominja na začetek slovenske dramatike (Linhart), pa so dialogi zelo sodobni in duhoviti. Igralci Gledališke skupine KUD ŠTEFAN KOVAČ Murska Sobota pa so v preteklosti že večkrat dokazali, da so sposobni odlične dramske interpretacije, zato ne smete zamuditi njihove predstave. Župan Rudolf: »Oskar, idi rajši po šampanjec! … No, v glavnon… Tak san srečen ka je možna odcepijtef, ka bi te najrajši od sreče gor zdigno… samo me malo v krijži rejže, pa nemren… Oskar, ges san dosta premišlavo… Ges nas vijdin kak eno malo Švico! Tajnik Oskar: »… Švico…? Župan Rudolf: »Ja, man plan! Najprléj se odcejpimo, pa se pridrüjžimo Švici, kak njuf zunanji avtonomni kanton… Ka praviš?!« Želje in načrti so eno, realnost pa…Bo Panonski deželi uspelo? … Živela Republika Panonska! cena vstopnice: 8 EUR - v predprodaji, 12 EUR - na dan predstave.

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.