https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Front@ s predstavitvijo plesnih šol in akademij ter špansko predstavo Opora

Murska Sobota, 31.08.2014 ob 11:15  

V sklopu festivala Front@ so se v petek zvečer na Odprtem odru predstavile slovenske, hrvaške in avstrijske  plesne šole, nato pa so si v petek zvečer obiskovalci lahko ogledali še njihove predstave v Gledališču Park. Zadnji dan festivala je potekala razprava o organizacijskih strukturah v sodobnem plesu s poudarkom na slovenski plesni platformi, Gibanici. Začela se je s predstavitvijo dvojne številke revije Maska s tematiko slovenskega sodobnega plesa. V soboto zvečer pa so si ljubitelji plesa lahko ogledali v Gledališču Park še špansko plesno predstavo Opora.


V petek so se predstavile Šola za sodobni ples Ane Maletić iz Hrvaške, Oddelek za ples in glasbo Univerze Anton Bruckner iz Linza, Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija iz Ljubljane in SEAD -Eksperimentalna akademija za ples iz Salzburga. Sledil je odprti mikrofon, kjer lahko člani občinstva nastopajo v živo. V predstavi Open Mic. Suffocation je ženska prevzela mikrofon in odplesala svojo zgodbo o ribici.

Sobotna predstava Opora – Staff v izvedbi la Intrusa Danza iz Španije pa je govorila o razumevanju drug drugega, o odnosih z drugimi,  ne moremo živeti brez drugih, ne moremo živeti, ne da bi imeli ob sebi nekoga, ki nas potrebuje. Umetniški par se je predstavil tudi že v petek dopoldne s predstavo na Grajski ploščadi.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.