https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNE VOLITVE 2014

Združena levica: Novi obrazi za boljšo občino

22.9.2014  

Združena levica se bo na lokalnih volitvah 5. oktobra preizkusila prvič. Po odličnih rezultatih na evropskih in državnozborskih volitvah (s 6 poslanci so četrta največja stranka v Državnem zboru) si obeta dobre rezultate tudi na lokalnih volitvah. Nosilec liste in obenem kandidat za župana Mestne občine Murska Sobota je Romeo Varga.

 

Kdo je Združena levica?

Združena levica je koalicija treh strank (TRS, IDS, DSD) in skupine »nepovezanih«, torej društev in posameznikov, ki podpirajo usmeritve koalicije. Vse štiri skupine se strinjamo, da v ospredju našega delovanja morata biti človek in okolje. Dvajset let so nas prepričevali, da bomo zase in za družbo storili najbolje, če med sabo neizprosno tekmujemo, skrbimo samo zase in kupujemo tam, kjer je pač najceneje. Pokazalo se je, da nas ta način razmišljanja vodi v revščino in uničene medčloveške odnose. Mi si želimo sodelovanja in medsebojne pomoči, prav zaradi tega pa smo se odločili za slogan FKÜPER! Smo novi obrazi, neobremenjeni s preteklostjo in z osebnimi zamerami. Želimo si le, da bi vsi skupaj živeli boljše.

Kdo so kandidati na vaši listi?

Sestavili smo zelo kakovostno in raznoliko ekipo, ki s svojo izobrazbo,  znanjem in izkušnjami lahko odgovori na vse izzive delovanja mestne občine.

V centru kandidira Erna Lukač, akademska glasbenica, ki je ne samo ravnateljica glasbene šole, ampak je ogromno prispevala k razvoju kulture v MOMS. Josip Fabjanč je direktor podjetja Miskantus, le-to pa prispeva k razvoju obnovljivih virov energije v regiji in širšem podonavskem prostoru. V posebno čast nam je, da imamo na listi predstavnico invalidov, Anito Trebše, ki bo v mestnem svetu zagovarjala interese vseh hendikepiranih (gluhih, slepih, slabovidnih in drugih). Po besedah njihovih predstavnikov je Združena levica prva stranka, ki je invalide kadarkoli  do sedaj povabila  k soustvarjanju mesta. Silvo Ferčak je prepoznaven predvsem po svojem delu v nevladnih organizacijah.

Kaj pa v drugi volilni enoti?

Na čelu imamo dve dami: Aleša Kovač ima bogate izkušnje na poslovnem področju, saj je oblikovala številne prepoznavne mlečne proizvode (Lejko mlejko, Nindri indri) ter tržno obvladovala pol Evrope, od Nemčije do Grčije. Valentina Škafar ima magisterij iz evropskih študij in bogate izkušnje v evropskem prostoru. Jernej Červek je mlad arhitekt, ki aktivno spremlja in komentira arhitekturni in urbanistični razvoj mesta. Njegov angažma v Društvu arhitektov Pomurja bomo z veseljem koristili. Jožeta Kovača - Urija vsi poznamo po njegovih glasbenih dosežkih, tako v skupini Halgato kot tudi samostojno. Ponosni smo, da so se nam pridružili še Sašo Fluher, diplomant turističnih ved, ki je delal kot novinar, sedaj pa se ukvarja z ekoproizvodnjo, Jelka Rodi, z bogatimi izkušnjami na poslovnem področju in Staša Gorčan Sapač, ki z velikim srcem pomaga učencem s posebnimi potrebami.

In primestna naselja?

Naš kandidat iz Kroga je Samuel Friškič, znan predvsem kot družbeni aktivist in sodelavec na dveh pomembnih projektih na področju razvoja ranljivih skupin (Vas sožitja in Romano Kher), ima pa tudi poseben občutek za družbeno pravičnost. Amadea Gomboc je naša samaritanka, vneta sodelavka na projektu Anina zvezdica, na katere prispevek in strast pri dobrodelnosti smo izjemno ponosni. To, da je manekenka, ki  jo lahko vidimo na jumbo plakatih, pa ne bomo niti omenjali. Učitelj, pedagog, igralec in plesalec Darko Vrebac daje doprinos  k celovitosti liste s svojo neposrednostjo in občutkom za umetnost. Tatjana Lucu ima bogate izkušnje s poučevanjem in nudenjem nesebične pomoči ranljivim skupinam. Stanislav Baranja si je pridobil srednješolsko izobrazbo že takrat, ko je to bilo v romski skupnosti povsem neobičajno. Sedaj je cenjeni sodelavec v sosednji Avstriji in marsikomu vzornik. Podrobnejše opise si lahko ogledate na www.fkuper.si/svetniki.

Kako komentirate prvo javnomnenjsko anketo, kjer vam kot kandidatu za župana ne kaže najbolje?

Prva anketa je bila izvedena takoj ob začetku predvolilne kampanje in je izmerila predvsem prepoznavnost tistih, ki so že dolga leta na političnem parketu in so kandidirali že večkrat – torej je ugotovila to, kar že vemo - da ljudje stare obraze poznajo. Do danes je Združena levica edina med strankami in nestrankarskimi kandidati  predstavila svoj program in s plakati opozorila nase, zato verjamem, da bi sedaj rezultat bil zagotovo drugačen. Ko se bomo kandidati imeli priložnost soočiti se in predstaviti naše poglede na razvoj občine, bodo volilci lahko presodili, komu zaupati. Tako jaz, kot vsak na listi Združene levice kandidira v Mestni občini Murska Sobota prvič, zato do sedaj nismo bili deležni medijske pozornosti. To je naša edina pomanjkljivost in stari obrazi so tu zagotovo  v prednosti. Naša iskrenost, elan in volja, da Mestno občino Murska Sobota vrnemo občanom in da služimo volji  ljudi, pa nam daje neprecenljivo prednost. Mi hočemo politiki vrniti ugled!

Zakaj menite, da bi vam morali volilci nameniti svoj glas?

Zato, ker sem eden izmed nas. Jaz nisem in ne bom predstavnik kapitala, lobijev ali interesnih skupin. Iskreno verjamem, da občanke in občani s tem mestom najbolje lahko upravljajo sami, in to v korist vseh. Verjamem, da lahko zmanjšamo socialne razlike in zagotovimo vsakemu dostojno in polno življenje. Sam sem v 15 letih profesionalnega dela na regionalnem razvoju dokazal, da je možno izvajati projekte v skupno dobro: Krajinski park Goričko, industrijske cone, privabljanje tujih investicij, podjetniški inkubator, podpora študentom in mladim podjetnikom, izgradnja kolesarskih poti,… To je samo nekaj projektov, ki sem jih v zadnjih letih zasnoval, pri njih sodeloval in uspešno zaključil. V regijo mi je uspelo pritegniti velike denarje in z njimi vestno upravljati. V mestni občini bom nadaljeval pričeto, velik poudarek pri mojem delu pa bo razvoj občine kot regijskega središča. Glas volilcev ne nazadnje pričakujem tudi zato, ker imamo odličen program. Mi smo bili prvi, ki smo svoj program predstavili na prvi dan predvolilne kampanje in do danes je ta edini, ki je javno objavljen. Lahko si ga preberete na www.fkuper.si.

PR vsebina

    Fotogalerija