https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNE VOLITVE 2014

Stranka Mira Cerarja podprla Aleksandra Jevška za župana in predstavila listo svetniških kandidatov

Murska Sobota, 1.10.2014  

V torek je v Murski republiki hotela Zvezda potekala novinarska konferenca, na kateri je Stranka Mira Cerarja - SMC podala podporo Aleksandru Jevšku za župana MO Murska Sobota. Predstavili so tudi kandidate za svetnike v MO Murska Sobota.


Pri kandidaturi za župana podprli Jevška

SMC v MO Murska Sobota nima svojega županskega kandidata, zato so se odločili podpreti Aleksandra Jevška. Po besedah Ksenije Flegar (SMC) so se tako odločili, ker gre za kandidata, ki se želi povezovati z drugimi ter se zavzema za sodelovanje in razvoj. Goran Miloševič iz SD je podporo pohvalil in povedal, da se s tem uresničuje slogan Jevška Povezovanje za razvoj. Jevšek je poudaril, da je odprt za sodelovanje z drugimi, da si želi da se občina premakne na boljše ter da se dvigne kakovost življenja v njej. Ni mu vseeno, kaj bomo zapustili svojim otrokom in vnukom. Zavzemal se bo za povezovanje in sodelovanje na vseh ravneh. Jevšek je zaključil, da imamo Sobočanci na volitvah 5. oktobra možnost, da gremo po stari poti, ki je brez perspektive in delovnih mest ter po kateri mesto izgublja dušo. Lahko pa se  po besedah Jevška odločimo za pot razvoja, novih delovnih mest, povezovanja na vseh ravneh, za lepšo prihodnost nas in naših zanamcev.

Uvesti želijo polurno brezplačno parkiranje v centru Murske Sobote

Stranka SMS je predstavila tudi svoj program, ki obsega pet področij. Kot prvo se bodo zavzemali za nova delovna mesta. Brezposelnost želijo zmanjšati za 30 %, ustvariti pogoje za konkurenčno gospodarstvo, podpirajo pa tudi aktivno politiko zaposlovanja z javnimi deli. Trudili se bodo za spodbujanje socialnega podjetništva in za ustanovitev regijskega inkubatorja s tega področja.  Zavedajo se problema urejenosti infrastrukture v MO Murska Sobota. V zvezi s tem se bodo zavzemali  za ureditev južne in vzhodne obvoznice ter nadgradnjo in obnovitev kanalizacijskega omrežja.

Veliko bo potrebno po njihovem mnenju urediti na področju ureditve odvodnjavanja in preprečevanja poplav. Zavzemali se bodo za ureditev preplastitve cestišč, uvedli bodo interaktivni vozni red za Sobočanca ter se zavzeli za racionalnejšo izrabo geotermalne energije kot tudi drugih obnovljivih virov energije. Lotili se bodo oživitve mestnega centra, ki izgublja svojo dušo. V ta namen so izpostavili uvedbo polurnega brezplačnega parkiranja v centru mesta in brezplačnega brezžičnega interneta. Za poživitev centra mesta predlagajo postavitev paviljonov ob Slovenski ulici, kjer bi razširili sejemsko dejavnost ter z raznolikimi kulturnimi dogodki. Izpostavili so tudi znanje za trajnostni razvoj. Na tem področju bi bilo po njihovem mnenju potrebno učinkoviteje črpati sredstva EU. Potrebne bi bile subvencije za celovite energetske obnove stanovanj in blokov, problem bega možganov bi skušali reševati s štipendijami, uvedli bi razne start up programe in pa ustanovitev visokošolskega regijskega centra. Njihov program obsega tudi smernice za razvoj sociale, zdravja, kulture in športa. Reševanje socialne problematike bi po njihovem mnenju moralo potekati ažurneje. Potrebno bi bilo povečati zmogljivosti programa pomoči na domu in dnevnih centrov, uvesti brezplačno rekreacijo za starejše v zimskem času, postaviti brezplačni gibalni park, spodbujati lastno kulturno produkcijo, uvesti t.i. pozdrav počitnicam s koncerti mladih talentov ter ustanovitev centra prostovoljstva s posebnim poudarkom za upokojence. Podpirali bodo projekte, ki bodo prispevali k boljšemu življenju občanov.

Predstavili kandidate za svetnike MOMS

Stranka SMC je nato predstavila še listo svetniških kandidatov za MO Murska Sobota. Prisotni svetniški kandidati so predstavili še sami.

Boštjan Berlak, nosilec liste na prvi volilni enoti  je univerzitetni diplomirani pravnik in vodja pravne službe pri Saubermacher Slovenija. Izpostavil je čim bolj racionalno izrabo geotermalne energije ter obnovo kanalizacijskega omrežja. Staša Horvat, ki je nosilka liste druge volilne enote,  je diplomirana ekonomistka in zaposlena kot računovodkinja na Gimnaziji Murska Sobota. Poudarila je, da se bo zavzemala za dovolj delovnih mest ter za zdravo življenjsko okolje v občini, preprečevanja bega možganov in oživitev mestnega središča. Nosilec liste na tretji volilni enoti 3, mag. Marjan Farič, je upokojeni magister evropskega prava.  Poudaril je enakomeren razvoj mesta in njenih delov ter napovedal, da bo deloval omejevalno zoper samovoljno delovanje oziroma pretirano uveljavljanje lastnih interesov.

Dr. Mitja Slavinec se bo prav prav tako zavzemal za povezovanje, sodelovanje, koriščenje EU projektov za razvoj gospodarstva, odpiranje novih delovnih mest, ohranitev socialnega čuta ter za povrnitev duše in življenja mestnemu centru. Nuša Vučkič bo kot študentka glasnica mladih, ki se vse bolj zavedajo, da znanje ni več dovolj ter za ustvarjanje spodbudnega okolja za podjetništvo in kreativnost.  Mag. Marjan Gujt je kot rojeni Sobočanec poudaril, da mu ni vseeno kako je občina vodena in upravljana. Prizadeval si bo za transparentno trošenje denarja in gospodarski razvoj občine, ki je garancija za delovna mesta. Mladim je po njegovem mnenju treba dati možnost, da se po študiju vrnejo nazaj z delovnimi mesti. Milan Bogataj je izpostavil socialno podjetništvo in ustanovitev regijskega inkubatorja za socialno podjetništvo ter povrnitev slovesa Murske Sobote kot regijskega centra. Karel Gjergek bo podpiral tiste projekte, ki se začnejo in lahko tudi dokončajo in ne služijo le fotografiranju za naslednje volitve. Mag. Robert Celec pa je izpostavil povezovanje in medsebojno sodelovanje. V primestnih naseljih je izpostavil delovanje številnih društev, v katerih se ljudje povezujejo in si v stiskah tudi medsebojno pomagajo. Zavzemal se bo, da se bodo društva razvijala in lahko sodelovala tudi na Soboških dnevih.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.