https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Žikijev rokometni memorial

Kdaj: Sobota, 21.02.2015 ob 9:30

Kje: Murska Sobota, športna dvorana OŠ III

 

Rokometni klub Pomurje organizira 3. mednarodni rokometni turnir – Žikijev memorial 2015. Nastopile bodo članske ekipe iz Hrvaške, Avstrije in Slovenije in vse mlajše selekcije rokometnega kluba Pomurje. Skupno bo odigranih 7 tekem. Turnir je organiziran v spomin na dolgoletnega pomurskega rokometnega delavca Vlada Roškarja – Žikija. Turnir bo v soboto 21.2.2015 v športni dvorani OŠ III v Murski Soboti. Začetek turnirja bo ob 9.30 s tekmo najmlajše selekcije RK Pomurje proti RK Velika Nedelja Carrera Optyl. Za njimi bo odigrana prvenstvena tekma kadetov RK Pomurje in RK Velika Nedelja Carrera Optyl. Ob 12:10 pa še tekma starejših dečkov RK Pomurje proti RK Rače s katerimi rokometni klub Pomurje zelo dobro sodeluje. Članske ekipe, ki bodo nastopile na turnirju so: RK Ludbreg Mljekara Bohnec iz Hrvaške, HIB Handball Graz, mladinska ekipa RK Maribor Branik in domača ekipa RK Pomurje. RK Ludbreg Mljekara Bohnec je že stari znanec Pomurja, medtem ko so rokometaši Graza, ki jih trenira bivši slovenski reprezentant Boštjan Strašek, ter še vedno igra prav tako bivši pomurski reprezentant Branko Bedekovič, na turnirju prvič. Z mladinsko ekipo RK Maribor Branika pa Pomurja prav tako odlično sodeluje. Otvoritev turnirja in podelitev priznanj za mlajše selekcije je po tekmah mlajših selekcij ob 13:00, ko se bodo zbrali bivši rokometaši, ki so skupaj z Vladom Roškarjem – Žikijem začeli zgodbo o pomurskem rokometu, ter bivše rokometašice in rokometaši, katerim se je športna pot kakorkoli prekrižala z Žikijem. Po nagovoru predsednika kluba Andreja Gombošija, ter soigralcev Žikija se bodo predstavniki ekip napotili na soboško pokopališče, ter prižgali sveče v spomin na človeka, ki je v veliki meri pripomogel, da je Pomurje pred davnimi časi imelo tudi svojo pomursko rokometno ligo. Takoj po otvoritvi sledi prva tekma članov ob 13:30, ko se bosta pomerili ekipa iz Gradca in domača ekipa Pomurja. Ob 15:00 sledi tekma RK Ludbreg Mljekara Bohnec in mladinske ekipe RK Maribor Branik. Poraženca prvih tekem se bosta ob 16:30 pomerili za 3. mesto. Finale turnirja bo na sporedu ob 18:00. Vabljeni na zgodovinsko srečanje »legend« pomurskega rokometa, t.j. bivših rokometašic in rokometašev iz Pomurja !

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.