https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

SDS še naprej vztraja, da je dvig cen omrežnine in vodarine v MO Murska Sobota neupravičen

Murska Sobota, 25.02.2015 ob 7:00  

Svetniki MO Murska Sobota so na zadnji seji mestnega sveta podprli dvig cen vodarine in omrežnine. V SDS pa pravijo, da so sta vodstvi Javnega podjetja  Komunala  in Javnega podjetja  Vodovod večino svetnikov in vodstvo občine zavedli. Prejšnji teden so poslali sporočilo za javnost, včeraj pa so sklicali še tiskovno konferenco. Na osnovi analize dokumentov, ki so bili podlaga za dvig cen, so podali utemeljitve po njihovem mnenju napačnih trditev.


SDS pristojne poziva, da nemudoma vrnejo cene v prejšnje stanje

Mestni odbor SDS Murska Sobota je na včerajšnji tiskovni konferenci predstavil izračune in pojasnila ter znova opozoril, da dvig cen vodarine in omrežnine v MO Murska Sobota ni upravičen. Izračune in pojasnila je za SDS pripravil nekdaji član nadzornega sveta (odstopil včeraj) Javnega podjetja Vodovod, Bojan Petrijan.

Dvig cene po njihovem mnenju na nobeni postavki ni upravičen. V SDS so prepričani, »da zaradi napačnih argumentacij in nerazumevanja samega postopka določanja cen izračun temelji na napačnih »osnovah« in da potrebe po spremembi cene omrežnine ni«. Zato bi morali nemudoma sprejeti cene, ki so veljale v letu 2013.

»Tisti ki so šli v dvig cen naj nemudoma staknejo glave, vrnejo cene v prvotno stanje, ker so vzdržne, celo nekaj manevra je še za nižanje cen iz preteklosti in začnejo pošiljati dobropise občanom in občankam, vkolikor že imajo pripravljene nove račune.« pravi Petrijan. Vodstvo MO Murska Sobota pa naproša, da nemudoma s sklepom prekliče dvig te cene in začne postopek za vrnitev cen v prejšnje stanje.

Podatki iz elaborata po mnenju Petrijana napačni

Petrijan opozarja tudi na napako v izračunu. »Skupne predvidene stroške pri izračunu obračunske cene 2014 bi bilo potrebno znižati s prihodki iz naslova Prejete odkšodnine v višini ca. 63.000 evrov, enako kot pri izračunu obračunske cene 2013.« pojasnjuje Petrijan. Po izračunu bi moral biti celo plus, zato potrebe po spremembi vodarine ni oziroma je neuporavičena.

V povezavi z omrežnino bodo po ugotovitvah Petrijana »zaradi zmanjšanja števila priključkov večjih dimenzij z manjšimi, v prihodnje nižji tudi skupni stroški potrebni za obnovo le teh. Na večstanovanjskih stavbah »obračunski« priključki DN 20 predstvaljajo le »fiktiven« strošek. Petrijan zaključuje, »da izračun »nabranih« prihodkov iz naslova omrežnine pokaže, da lahko cena omrežnine ostane enaka ali se lahko celo zniža«.

V SDS so prepričani, da zaradi napačnih argumentacij in nerazumevanja samega postopka določanja cen izračun temelji na napačnih osnovah, zato potrebe po spremembi cene omrežnine ni.  »Pripravljalec gradiva je ali napačno razumel ali zavedno zavajal mestne svetnike«, meni Petrijan.

Petrijan je še opozoril, da je prišlo do zvišanja cen v času, ko imajo naša gospodinjstva najnižje prihodke po osamostvojtvi in ko potrebujemo spodbudno okolje. 

Petrijan odstopil z mesta nadzornika Javnega podjetja Vodovod

Petrijan je ob koncu novinarske konference podal nepreklicni odstop  s funkcije nadzornika Javnega podjetja Vodovod. 

MO Murska Sobota ter vodstvo Komunale in Vodovoda očitke zavračajo

MO  Murska Sobota ter vodstvo Javnega podjetja Komunale in Javnega podjetja Vodovod očitke zavračajo.  Vso gradivo je bilo javno objavljeno, z njim so bili seznanjeni svetniki in ustrezni odbori. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.02.2015 ob 10:07 gost

      Hvala g. Perijan!!!! >Upam ,da boste uspeli zadržati povišico cen, pripraviti odgovorne k premisleku in razmisleku, ter ne zavajati množice.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.02.2015 ob 10:22 -mikimiška gost

      Kako bodo pa potem pokrili tisto finančno luknjo - NK Mura?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.02.2015 ob 10:25 gost

      Ja.. z prijaznim mestom in povezovanjem , kakor je bilo obljubljeno. Veze v Ljubljani in še......

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.02.2015 ob 11:03 Sobočanec gost

      Petrijan s čim se zdaj že ti ukvarjaš? Veliki brezposelni manager. ha, ha,... Prišel na mesto direktorja občinske uprave z referencami od gnanja psov v krogu.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.02.2015 ob 11:10 magarac gost

      Andrej škoda te je...dober dečko si!Oče ve velik poštenjak..Kaj se trgaš saj ne moreš nič...Mafija de svoje napravila,narod de se malo trgo...Za stiri lejta do pa pa volili tistoga steri de jin se obečo!

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.02.2015 ob 12:18 gost

      Meni je sploj nej jasno ka Andrej dela med tou golaznijo esdeesovsko. Kelko ga poznan je čista v rejdi človek za razliko os ostalih v toj stranki. tak na lokalnon kak na državnon nivoji. Gda pa ovoga parklina kvazi-novinarskoga zaglednen mi je pa bruhanca že skoraj v ustaj.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.02.2015 ob 19:11 gost

      TAKO VAM TREBA PREKMURCI ZAKAJ PA STE VOLILI V PREKMURJU IN POSEBNO ZA GLAVNO MESTO PREKMURJA STAJERCA ALI NISTE IMELI NOBENEGA PREKMURCA ALI STE TAKO BUTASI PREKMURCI DA PUSTIMO V NASO DRZAVO DA NAS VODI STAJEREC TO JE ISTO KOT JE BILO V UKRAJINI BO PA SE SMRDELO V VASIH DENARNICAH

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.02.2015 ob 19:33 sosed gost

      Andrej je en mutibarič, ka ne vej 2 stavka povedati. Brat je še kelko telko čeden on je pa butasti. Vej je pa komaj šaulo napravo.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.