https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Predstavili so novo vodstvo JP Komunala

Murska Sobota, 27.02.2015 ob 7:00  

Nadzorni svet murskosoboškega JP Komunala je na seji nadzornega sveta prejel odstop nekdanjega direktorja, mag. Draga Šiftarja in imenoval novega direktorja, Tadeja Ružiča. Novi nadzorni svet JP Komunala sestavljajo poleg Matjaža Duriča kot predsednika še Marjan Maček in Romana Kerec kot člana. Tretja je bila članica tudi v prejšnjem sestavu in so jo izglasovali ponovno. Na četrtkovi novinarski konferenci se je predstavil novi direktor, Tadej Ružič  in predsednik nazornega sveta Matjaž Durič. 

Želijo omejiti vpliv politike in jasno določiti pristojnosti 

V.d direktor mestne uprave MO Murska Sobota, Srečko Đurov, je povedal, da so želeli omejiti vpliv politike na poslovne odločitve in jasno določiti pristojnosti mestne uprave, župana, mestnega sveta, nazornega sveta in direktorja javnega podjetja. Razrešili so dosedanje nadzornike in imenovali nove. Dosedanjemu direktorju, mag. Dragu Šiftarju, se je zahvalil za dosedanje delo in da je pripravljen še naprej ostati v podjetju in pomagati v prihodnje.

Durič upa, da bo Komunala postala ponos občine 

Matjaž Durič, novi nadzornik JP Komunale je povedal, da so na prvi seji sprejeli odstop mag. Draga Šiftarja in takoj začeli iskati novega direktorja. JP Komunala je v MO Murska Sobota zelo pomembno podjetje. Gospod Ružič je sprejel povabilo. Imenovali so ga za obdobje štirih let. Ružič je bil dva mandata direktor ene največjih družb v regiji, v zadnjih letih pa tudi predsednik uprave SGP Pomgrada. Ružiču referenc in znanja ne manjka, kor pravi Durič, volja pa upa, da ga tudi ne bo pošla. Durič upa, da bo Komunala v naslednjih letih postala ponos občine.

Komercialni del lahko podjetje naredi bolj ali manj uspešno

Tadej Ružič je povedal, da bo nastopil funkcijo s prvim marcem. Do sedaj je služboval v dveh podjetjih. Komunala je povezana s službami, ki jih je opravljal že prej. Na nekaterih delih so dejavnosti dokaj podobne. Ružič meni, da razpolaga z znanjem, organizacijsko in vsebinsko ter je primeren za to delovno mesto. Komunala med drugim opravlja tudi komercialno dejavnost, ki je po mnenju Ružiča zelo pomembna. V javnem delu določajo dohodke podjetja predpisi, ki so sprejeti. Komercialni del pa podjetje lahko naredi bolj ali manj uspešno. Želi, da  občani začutijo Komunalo kot kvaliteten in efektiven servis za opravljanje storitev javnih skupnih potreb. Preko tržnega dela pa mora JP Komunala v nekem daljšnem obdobju funkcionirati na način, da ustanovitelju ne bo potrebno pokrivati minusa. Povedal je tudi, da ne gre brez sodelavcev. Do sedaj je imel s Komunalo izkušnje kot občan. Tako ima vpogled tudi z drugega zornega kota kot uporabnik. Po uvajalnem obdobju, ko bo dobil globlji vpogled v poslovanje, bodo sprejeli ukrepe in korake za naprej. Povedal je še, da bo naredil vse, da upraviči zaupanje za dano priložnost.

Mag. Dragu Šiftarju je bila ponujena funkcija pomočnika direktorja. V Komunali je zaposlenih ca. 120 ljudi in je največje podjetje v lasti MO Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.02.2015 ob 8:26 Stewen gost

      KOKJUNALA - Gospoda Ružiča poznam le iz medijev, zlasti iz obdobja, ko je bil v Polaničevem kartelu. Potem sem prebral, da je odšel v Varis (?) Lendava. Pričakoval sem, da bo to koristno zanj in za firmo. Nato je od tam odšel in pristal v Komunali. Cenil sem ga kot menedžerja in predpostavljal, da ima ekonomsko izobrazbo, zdaj pa sem izvedel,da je družboslovec - pravniki. S tem bo v Komunali kot neproizvodnem podjetju lahko osebno dobro shajal, sem pa pričakoval, da je bolj ambiciozen in hoče narediti dobro kariero v GOSPODARSTVU. Povedano po domače, da bo postal drugi Polanič. Žal mi ga je!

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.02.2015 ob 8:36 Stewen - zmedeni gost

      KOMUNALA - (ponovno) Ob branju "komentarja" sem ugotovil, da sem se "zatipkal". Naslov bi moral biti (ne Kokjunala), ampak seveda KOMUNALA. Odveč pa je tudi "i" = pravnik. Se zgodi,ko delaš eno,misliš pa - drugo. Se opravičujem!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.02.2015 ob 9:35 gost

      Šiftar je odstopil kot direktor Komunale, ker je verjetno spoznal to, kar vemo vsi, da ni sposoben za vodenje podjetja. Za pomočnika direktorja pa je sposoben.Ka de li on pomago Ružiči. Zmagovalec je pa itak Đuro in za njega velja rek; može čovek iz sela ali selo ne može iz čoveka.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.02.2015 ob 10:54 mali direktor gost

      samo direktor,pomočnik direktorja,predsednik,pomočnik predsednika,blablablabla. Me zanima,če bi mel privatnik tolko direktorov. Lopovi.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.02.2015 ob 13:18 gost gost

      Srečko Đurov, je povedal, "da so želeli omejiti vpliv politike na poslovne odločitve". In nato dajo strankarskega SD vojščaka Duriča za predsednika nadzornega sveta!!!!!! Sveta preproščina, ka misli ka smo vsi debili in spadnemo na prazno leporečje? Durič je strankarskim kolegom v času predvolilne kampanje pošiljal maile kar z računalnika Panvite. Ne loči ka je privat in kaj last podjeta. Kaj je biznis in kaj politika. In tak bo zdaj "nepolitično" nadziral Komunalo. Ha, ha, ha, Đurov idi pravljice gučat tvoji deci. Volivce ne mej za bedake!

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.02.2015 ob 17:40 arrr gost

      Durič-ne vpletaj se povsod bodi direktor pa to je to.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.02.2015 ob 19:44 gost

      NAJPREJ GLEDE RUŽIČA. BIL JE NA POLANIČEVI PLAČILNI LISTI V DOBREM PODJETJU, NATO JE BIL V VARISU NA PLAČILNI LISTI V DOBREM PODJETJU IN SEDAJ BO NA KOMUNALI NA DOBREM DELOVNEM MESTU. ZDAJ PA MI POVEJTE, ČE JE BIL V KAKŠNEM SLABEM PODJETJU IN POTEM TO PODJETJE SPRAVIL NA ZELENO VEJO, KER NAMREČ SE TU KAŽEJO SPOSOBNOSTI PO KATERIH LAHKO REČEMO, DA JE DOBER DIREKTOR IN NE PO TEM, DA JE BIL SAMO V DOBRIH FIRMAH, KER TO JE LAHKO VSAK, ČE IMA DOBREGA BOTRA. IN SEDAJ O POLANIČU. žIDAN JE BIL TUDI PRI POLANIČU ZAPOSLEN, PRED PREVZETJEM KMETIJSKEGA MINISTRSTVA. TAKO, DA MURSKO SOBOTO NADZIRA POLANIČ SKUPAJ Z ŽIDANOM. DO NASLEDNJIH ŽUPANSKIH VOLITEV, BO POLANIČ NAREDIL VSE TISTO, KAR PRI ŠTIHECU NI MOGEL. SEVEDA SE BO ZDAJ ŠTIHEC POJEDEL OD ZAVISTI, VENDAR GA NE MORE VEČ BREMZATI PROTI NJEGOVI OSVOJITVI SOBOTE.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.02.2015 ob 21:19 ms gost

        - (( V Varisi je mislo ka de direktor to si pozabo napisati .Ampak nej se njemi posrečilo in se mu je pač pri Komunali .Pomgrad je lejko vodo z pomočjov drugih

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.02.2015 ob 21:03 gost1203 gost

      Kak naj pri nas sploh kdo uspe, še začnola nista pa je že vsa zloba, pridih nevoščljivost, želja po neuspehu,.. proti njimi usmerjena. In to se pri nas dogaja na vseh področjih, nobenega pozitivzma , dobrih želja, pač včasih se moremo sprijazniti ka nemremo vsi direktori biti.Jaz želim g. Ružiču in g. Duriču uspešno, pozitivno in dobro vodenje Komunale, pri vsem tem pa obilo poguma in vzdržljivosti, da ju taki nagajivci ne bodo iztirili.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.02.2015 ob 21:05 Stewen gost

      TO PA MI JE VŠEČ: Rek Gosta v tretjem komentarju: Može čovek iz sela, a selo ne može iz čoveka...in (všeč mi je tudi ) zgornji komentar z VELIKIMI TISKANIMI ČRKAMI. Ni kaj: odličen poznavalec! Pa še nekaj: v okence vpišite svoje ime ali vzdevek in to stalno uporabljjte.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.02.2015 ob 21:06 -Lujzapepa gost

      Hallo???? Dober direktor v takih firmah, kot je komunala, telekom,........, ki samo "naročnine" dvigujejo...je pa res težko biti!!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.02.2015 ob 16:46 rakičanec Pišta gost

      Naš krajan Durič vidim vse povsodi polek! Struja SD dela že, samo nikšnih rezultatov cilo v našon kraji Rakičan nič nula!.Sedeti na par stocaj je lipo,meti osebno korist ostalo pa ka me briga.Žalostno ka politika dela z lidi.Pa smo mislil Rakičanci da smo ga zvolili da bo kaj znjega ali samo oseban korist in direktiva v ozadji z starni njegovoga šefa iz stranke in šefa delodajalca.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.02.2015 ob 16:59 Robi gost

      Prav si napiso Pišta,nega rezultatov njegovoga dela v Rakičani - mislin Duriča. Edino ka san čul ka je napravo, ka se je proti fuzbaleron in domačome klube obrno. Ka so njemi napote tej fuzbalere nevem?

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      28.02.2015 ob 18:02 Stewen, tokrat jeze gost

      DURIČ - Ne vem kakšno funkcijo ima ta gospod v Rakičanu. Če jo ima, bi ga prosil, da naj posreduje pri šefu trgovine Mercator (in pri inšpekcijskih organih) da še v tem tednu odstranijo "trotano" ograjo izpred stavbe, v kateri je bunda. Zadnjič sem si tam strgal hlače. Pa to sploh ni pomembno (ene sem še imel v rezervi!), pomembnejše je,da je ta prostor v sramoto ne samo Rakičanov, ki pa so očitno "slepi", ampak vseh, ki se vozimo skozi, da bi čim prej prišli v EŠ, v Dipo itd. Druga možnost je, da trgovino zaprejo do ureditve "parkirišča". ------------ Lepo parkirišče pa je ob isti cesti pred poslovno zgradbo, v kateri je frizerski salom, toda posameznih parkirnih mest ne loči le talna "signalizacija" (bele črte), temveč so med njimi kovinski količi. Neumen bi bil (jaz in še kdo), ki bi tam poskušal parkrari,saj je avto več vreden kot pa lasje. En količ je sicer podrt. Naloga: takoj, jutri, vsekakor pa za ponedeljek: količi morajo vstran! ----------Ti dve stvari me jezita že nekaj časa. Sem dobro razmišljal, se jezil?

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      28.02.2015 ob 18:46 krajanka Rakičana gost

      Ja g. Durič, naš izvoljeni predsednik KS RAKIČAN . Res kaj ste ostali napisali,kajti njemu je v prvem planu osebni interes in njegovo društvo, katerega je on Big Boss. Če pogledamo ostale stvari v vasi, pokopališče,ceste,družabno življenje z eno besedo porazno!

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      28.02.2015 ob 18:50 rakičanec gost

      Rajnara Štefana nazaj za predsednika KS!

      3 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      28.02.2015 ob 21:22 lendavska gost

      Zakoj so pa takoj menjali direktora kak so zdignoli cejne ?Novi direktor de pa v izogib resnici pravo ka nemre nič ka so cejne zdignoli pred njegovim prihodom a nej tak ?Pa so nas žedne prek möjre gnali .Banda

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.