https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

DVOŽIVKE SO NAŠA DEDIŠČINA, BOGASTVO IN POKAZATELJICE STANJA OKOLJA IN ZAVESTI – NAJ NE IZGINEJO ZARADI NAS

Kdaj: Petek, 06.03.2015 ob 18:30

Kje: Križevci , v sejni sobi občine Križevci – pritličje

 

V sodelovanju s Herpetološkim društvom - Societas herpetologica slovenica in občino Križevci vas vljudno VABIMO na predstavitveno predavanje o dvoživkah in osvetlitev problema povozov  in uničevanja njihovih bivališč ter kako in zakaj sploh želimo, da bi bilo manj povoženih žabic na naših cestah in zakaj je pomembno njihovo ohranjanje:

DVOŽIVKE SO NAŠA DEDIŠČINA, BOGASTVO IN POKAZATELJICE STANJA OKOLJA IN ZAVESTI – NAJ NE IZGINEJO ZARADI NAS

V Križevcih, 6. 3. 2015 ob 18. 30 v sejni sobi občine Križevci – pritličje Program (približno 45 min):

Dvoživke v Pomurju  - njihovo varstvo in ohranjanje habitatov, zakonske podlage ter izkušnje iz Petanjec  – dr. Špela Gorički, SHS
Predstavitev prostovoljnih akcij prenašanja dvoživk čez ceste ob Blaguškem jezeru, v Črešnjevcih  in Podgradu  - Gregor Domanjko
Ledavsko jezero – prve akcije v Pomurju – Kristjan Malačič
Boreci – še daleč do rešitve problema – Vesna Kitthiya

Vabljeni  vsi, ne glede na leta. Delati dobro in v sodelovanju z naravo nas povezuje in dviga kvaliteto življenja. Je naravni antidepresiv. Spoznajte koristnost dvoživk in dosedanje delo prostovoljk in prostovoljcev, ki jim pomagamo na različnih pomurskih lokacijah, katere bomo na kratko predstavili na predavanju. Odvrzimo predsodke in strah pred žabami na smetišče zgodovine.  Ukrepajmo,  zavzemimo se za pomembne stvari in za okolje. To je edini planet, ki ga imamo in ne želimo si izgube kateregakoli dragocenega organizma ali mokrišča zaradi kratkotrajnih koristi in udobja. Čas je, da začnemo popravljati napake naših očetov in sodobnikov.

http://www.herpetolosko-drustvo.si/

https://www.facebook.com/zabapupekprlek

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.