https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboška občina odslovila 3LAN

Murska Sobota, 09.03.2015 ob 11:00  

Računalniškemu podjetju iz Murske Sobote 3Lan, ki je širši javnosti postalo znano po neuspelem nakupu časopisnega podjetja Večer z denarjem razvpitega podjetnika Mateja Raščana in kot solastnika Radia Murski val, je Mestna občina Murska Sobota prejšnji mesec odpovedala sodelovanje zaradi ugotovljene možnosti prestrezanja elektronske pošte.

Občinska uprava je naročila varnostni pregled občinskega informacijskega sistema pri enem najboljših tovrstnih slovenskih podjetij NIL iz Ljubljane, ki je ugotovilo možnost prestrezanja vse občinske elektronske pošte. Neuradno smo izvedeli, da je uslužbenec podjetja 3LAN bil nad pregledom tako presenečen, da je osupel zapustil občinske prostore in se šel posvetovat z lastnikom podjetja, nakar se je po urgenci z občinske uprave vseeno vrnil in predal strežniška dostopna gesla.

Do posla preko prijateljskih poti

3Lan je začel sodelovati z Mestno občino Murska Sobota po nastopu Antona Štihca kot župana in s tem poslom po podatkih aplikacije Supervizor do sedaj zaslužil čez 190.000 €. Splošno znano je, da je Denis Čeh Štihčev družinski prijatelj, povezana pa sta tudi politično, saj je njegova žena bila izvoljena v svet Občinskega odbora Državljanske liste, ko je bil njen lokalni vodja Anton Štihec. Čeh je tudi financiral Štihčevo volilno kampanijo. Zato ne čudi dejstvo, da je po naših informacijah nekdanji župan takrat sklenil vzdrževalno pogodbo s podjetjem 3Lan za nedoločen čas, kar je v javni upravi najmanj nenavadno, če že ne protizakonito.

Hujših kršitev še niso zaznali

Soboška občinska uprava je bila z odgovorom na naša novinarska vprašanja precej skopa, saj so nam odgovorili v dveh stavkih: "Pri pregledu informacijskega omrežja so bila ugotovljena določena odstopanja od pogodbeno dogovorjenih obveznosti, v sled česar je MO MS odstopila od pogodbe z zunanjim vzdrževalcem informacijskega omrežja. Do sedaj nismo zaznali nobenih znakov uradno pregonljivega kaznivega dejanja."

Čeh za odpoved navaja politične vzroke

V oči pa zbode dejstvo, da so pred nekaj dnevi vsi zaposleni na Mestni občini Murska Sobota dobili nenavadno dolgo elektronsko pismo Denisa Čeha. V njem na čustven način hvali svoje delo, ter za odpoved pogodbe navaja politične vzroke. Tak način komuniciranja izvajalca zunanjih storitev z vsemi zaposlenimi v organizaciji v poslovnem svetu ni običajen in sproža dvome v iskrenost izrečenih besed.

Ne smemo pozabiti, da Denis Čeh tudi v primeru neuspešnega poskusa nakupa podjetja Večer ni bil iskren. Medijem je do konca zatrjeval, da bo nakup financirala tuja banka, KPK pa je ugotovila, da je denar dobil od Mateja Raščana, čigar poslovno delovanje je na koncu privedlo do propada uspešnih podjetij in miljonskih dolgov državnim bankam (NKBM), ki smo jih na koncu morali pokriti vsi davkoplačevalci. Ta povezava ne preseneča, saj je bil Raščan tudi tesen prijatelj bivšega župana Antona Štihca, ki je rad hodil na dogodke, ki so jih organizirala z Raščanom povezana podjetja, gostil ga je pa tudi sam kot častnega gosta pri svoji mizi na novoletnem sprejemu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. pubi
      09.03.2015 ob 11:13 pubi

      Kakšen nadut kekec je ta Čeh, ravno bivšemu šefu kriminalpolicije se je spravil prestrezat elektronsko pošto. Crkneš od smeha.

      81 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. kopinar
      09.03.2015 ob 12:07 kopinar

      Kriminalisti pa davčna bi ga lejko malo pijtali ge je pejnez za Murski val daubo. Mogouče s prisluškovanja svojin strankan ;-)

      66 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. smrt
      10.03.2015 ob 11:23 smrt

      Tonček je zriktal gospej iz Srbije Raščanovi ženi Slovensko državljanstvo .V zagovor je pa Tonči prisegal na sodelovanje med Soboto pa Srbijo ampak nič od toga .

      31 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.