https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Lendavčan Filip Dobranić postal svetovni študentski prvak

05.01.2011 ob 0:47  

20-letni Filip Dobranić, nekdanji dijak lendavske gimnazije, zdaj študent filozofije in sociologije kulture ter matematike in računalništva, je na svetovnem študentskem debatnem prvenstvu v Botswani osvojil naslov najboljšega govorca v kategoriji angleščina kot drugi jezik. 

Dobranić je z ostalimi študenti Univerze v Ljubljani zastopal barve Slovenije v konkurenci več kot 300 ekip iz vsega sveta, ki so tekmovale v različnih kategorijah. Mladi Lendavčan se je skupaj s sodebaterko Majo Cimerman v kategoriji Angleščina kot drugi jezik uvrstil v finale, kjer je sicer zmagala ekipa iz Haife. Ekipni uspeh slovenske debate sta dopolnila še Špela Kranjc in Simon Belak, ki sta izpadla v polfinalu v isti kategoriji.

VIDEO: Kako je debatiral Filip Dobranić

Slovenijo zastopale tri ekipe

Na prvenstvu, ki velja za najprestižnejše debatno tekmovanje na svetu, je sodelovalo več kot 1000 študentov in študentk, članic in članov študentskih debatnih klubov iz vsega sveta. Slovenijo so zastopale tri ekipe v sestavi Maja Cimerman in Filip Dobranić, Anna Kerr in Črt Podlogar ter Špela Kranjc in Simon Belak, vsi študentje Univerze v Ljubljani. Kot sodnika sta sodelovala Peter Mesarec in Bojana Skrt, oba iz nacionalne debatne organizacije – Za in proti, zavoda za kulturo dialoga.

Foto: Peter Mesarec

Debate so potekale v angleškem jeziku in v t.i. britanskem parlamentarnem debatnem formatu, v katerem v vsaki debati debatirajo štiri ekipe. Vsaka ekipa ima po dva člana, dve ekipi debatno trditve zagovarjata, dve ji nasprotujeta, govori pa trajajo sedem minut. Debato sodijo sodniki, ki na osnovi argumentacije, stila in strategije razvrstijo ekipe od 1 do 4.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. lendavski
      05.01.2011 ob 13:31 lendavski

      Bravo Filip čestitke!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.