https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Za Obrtnika leta se potegujeta tudi obrtnika iz Prekmurja

18.11.2015 ob 7:05  

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije bo 26. novembra na slavnostnem dogodku v Kongresnem centru Brdo pri Kranju podelila prestižno priznanje Obrtnik leta 2015, priznanje Najstarejši obrtnik leta 2015 ter slavnostno podelila Mojstrske diplome. Med letošnjimi nominiranci so tudi Anton Cigan in Peter Tibaut, KIT Žižki proizvodnja kovinske opreme, d. o. o. terDavid Šebjan, SKK strojno ključavničarstvo in kovaštvo David Šebjan, s. p. .

 

Anton Cigan in Peter Tibaut iz KIT Žižki proizvodnja kovinske opreme, d. o. o. 

Temelje je podjetju KIT Žižki proizvodnja kovinske opreme postavil Štefan Tibaut. Leta 1990 se je kot je samostojni podjetnik začel ukvarjati s kovinarsko dejavnostjo. Po upokojitvi je podjetje prenesel na zeta Antona Cigana, ki ga je deset let vodil kot samostojni podjetnik, leta 2008 pa sta skupaj s svakom Petrom Tibautom ustanovila družbo KIT Žižki, proizvodnja kovinske opreme, d. o. o.

Sprva so bili njihovi izdelki precej preprosti, danes pa iz proizvodnje prihaja široka paleta izdelkov, ki kupcem omogoča bogato izbiro pri opremljanju zasebnih ali poslovnih prostorov. Z njihovimi garderobnimi omaricami so opremljene številne šole, ustanove, zavodi, podjetja in veliki trgovski centri, številna priznana podjetja pa imajo skladišča opremljena z njihovimi omarami, policami in regali. Znani so tudi v tujini, v Avstriji, Madžarski, Hrvaški in Črni gori.

Z rastjo proizvodnje so širili in posodabljali strojno opremo in proizvodne procese ter se prilagajali vse večjim zahtevam trga po kakovostnih izdelkih. Z rastjo povpraševanja pa se je večalo tudi število zaposlenih in proizvodni prostori.

V podjetju se zavedajo pomena dobrih sodelavcev. Danes je v podjetju zaposlenih 15 ljudi, ki so v povprečju stari okrog 35 let. Pohvalijo se z dobro delovno klimo. Svojim ciljem v podjetju, ki nosi znak slovenske kakovosti SQ, sledijo s poštenim odnosom do poslovnih partnerjev in odgovornostjo. Prizadevajo si za nenehno izboljševanje poslovanja družbe z majhnimi koraki a v pravo, predvsem pa dolgoročno in stabilno smer.

Vključuje se tudi v aktivnosti lokalne skupnosti in podpirajo kulturna, športna, gasilska in druga društva ter sodeluje pri izvedbi humanitarnih dogodkov. Poleg tega si prizadevajo tudi za izboljšanje odnosa do okolja in sprejemajo ukrepe in instrumente za zmanjšanje negativnih učinkov poslovanja podjetja na okolje.

 

David Šebjan, SKK strojno ključavničarstvo in kovaštvo David Šebjan, s. p. iz Rakičana

 

Začetki podjetniške dejavnosti družine Šebjan segajo v leto 1922, ko se je s kovaštvom v Murski Soboti začel ukvarjati praded današnjega lastnika Davida. Kovaško dejavnost je nato nadaljeval ded, ki je dejavnost preselil na sedanjo lokacijo v Rakičan. Davidov oče je dejavnost podjetja razširil in se začel ukvarjati s strojnim ključavničarstvom. David, ki je vodenje podjetja prevzel leta 2003, je nabor storitev dodatno nadgradil. Uvedel je dejavnost zimske službe ter prodajo in servis komunalne tehnike.

V družinskem podjetju ostajajo zvesti ključavničarski in kovaški dejavnosti, nudijo pa tudi popravilo strojev in naprav. Izdelujejo priključke za viličarje, traktorje in delovne stroje, popravljajo kmetijske, gradbene in delovne stroje,  tovorna in motorna vozila ter različna dvigala, hidravlične in pnevmatske cilindre, nudijo pa tudi viličarske storitve.

David je pred kratkim poskrbel še za širitev delovnih in poslovnih prostorov ter tako zagotovil vse potrebno za nadaljnji razvoj podjetja, ki ga namerava še nadgrajevati. Usmerjajo se pretežno na domači trg. S svojimi storitvami in izdelki jim pomagajo pri reševanju in poenostavitvi njihovih vsakodnevnih nalog. Znani so po kakovosti, kratkih rokih ter ugodnih cenah. Trenutno zaposlujejo sedem ljudi, dijakom in študentom pa omogočajo opravljanje prakse.

David daje velik poudarek permanentni nadgradnji strokovnega znanja svojih zaposlenih na internih izobraževanjih in z obiski raznih sejmov. V podjetju se zavedajo pomena ohranjanje in varovanje okolja ter družbene odgovornosti. Delovne prostore ogrevajo z biomaso. Vključujejo se v različne aktivnosti lokalne skupnosti.

 

Obrtnik leta je prestižno priznanje, ki ga za dolgoletne dosežke po zaključeni nominaciji Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije vsako leto podeljuje najzaslužnejši obrtnici oziroma obrtniku. 

Foto: Obrtna zbornica Slovenije

Fotogalerija

Komentarji

  1. gost
    18.11.2015 ob 18:16 Rakičanec gost

    Bravo David...

    4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  2. gost
    19.11.2015 ob 10:36 Rakičanec2 gost

    Čestitke vsem, posebej Davidu, ki je pravi in vzoren naslednik svojih prednikov.

    3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
  3. gost
    20.11.2015 ob 17:41 minorit gost

    Super podjetniki, naj vam vse vesolje sile stojijo ob strani pri dobrem delu!!!!!!!!

    4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.