https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Puconcih so že pripravljeni na prihod Velike noči

Puconci, 09.03.2016 ob 12:00  

Društvo Ščipek Puconci je pripravilo razstavo na temo Gregorjevega in prihajajočih velikonočnih praznikov. Njihove pridne članice in člani so  naredili veliko število unikatnih ročnih del, pirhov in prazničnih dekoracij, katere so si obiskovalci in obiskovalke lahko ogledali v prostorih kulturne dvorane Puconci.


Društvo Ščipek Puconci je tovrstno razstavo pripravilo že tretje leto zapored. V Društvo je vključenih približno 25 članov in članic, a pri ustvarjanju izdelkov za Gregorjevo in veliko noč 2016 jih je sodelovalo deset. Izdelki so nastali v sklopu delavnic, ki so potekale enkrat tedensko. Da pa je razstava bila tako bogata, so za izdelavo unikatnih izdelkov potrebovali približno pol leta. Predsednica društva, Cvetka Sever pravi, da na leto pripravijo dve večji razstavi, eno okoli velike noči in drugo okoli adventnega časa. In dodaja, da če jim bo zdravje dopuščalo, že danes vabijo, da si pridete ogledat tudi izdelke, ki nastajajo izpod njihovih rok za čas adventa. Sicer pa ideje (za obe razstavi) črpajo iz lastnega življenja.

Izdelke, ki jih naredijo njihovi pridni člani in članice, razstavljajo na številnih prireditvah: na Püconskon senji, na NVO v Murski Soboti, na Prefriganem zgrebašu, na Dödolijadi....in še kje. Pravi pa, da razstavljajo tudi izven Prekmurja. Poudarja, da so tovrstne aktivnosti zelo pomembne za ohranjanje njihove zgodovinske družabne dejavnosti, saj se na takšen način ohranja vrednote, ki so pomembne tudi v današnjem vsakdanu: družabnost, medsebojna pomoč in spoštovanje, prostovoljstvo, požrtvovalnost, vztrajnost in poštenost. Vse to namreč sami rabijo tudi na delavnicah in to so dejavniki, ki jih povezujejo in združujejo.

 

Zelo so bili tudi zadovoljni z obiskom razstave, saj so prišli obiskovalci od blizu in daleč. Tako iz Slovenije kot iz sosednje Madžarske. Z veseljem ugotavljajo, da med ljudmi zanimanje za velikonočne praznike še živi.

Več  fotografij v spodnji galeriji……

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.03.2016 ob 13:57 gost

      Pride MUFTI NEDŽAD GRABUS da vse to blagoslovi

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.03.2016 ob 11:32 gost

      Tata are cancer. Daca puteti sa ma ajutati... Imi e greu sa fac asta, dar n-am alta solutie. IBAN: RO36INGB0000999902507810 Titular ING: Tanase Adrian Alexandru Bitcoin: 1DJqBoozS5VJrVaugWiDdzib8tPWm28dtB

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.