https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Križem kapica v šoli, Medvedek Henry v vrtcu

Grad, 26.05.2016 ob 14:00  

V sklopu tednu Rdečega križa Slovenije, ki je bil v tem mesecu, je na Osnovni šoli Grad enajsterica drugošolk in drugošolcev, pri razredničarki Metki Recek, prisluhnila dolgoletnemu aktivistu RK Filipu Matku, ki je šolarkam in šolarjem vlogo in namen humanega poslanstva Rdečega križa približal v obliki zgodbice o Križem kapici.


Območno združenje Rdečega križa Slovenije v Murski Soboti je vsem drugošolkam in drugošolcem podarilo zloženko Križem kapica, balonček RK ter komplet šolskih barvic. Obisk aktivista in predavatelja RK se je nadaljeval v vrtcu, kjer so se ob vzgojiteljici Ireni Hüll ter ostalih vzgojiteljicah zbrali vsi najmlajši ter prisluhnili zgodbici pod naslovom Medvedek Henry. Aktivno so malčki pri zgodbici sodelovali s plišastimi gozdnimi živalcami ter pri gradnji gozdne bolnišnice za živali. Tako jim je bila približana vloga Rdečega križa.

Sledilo je še predavanje o različnih oblikah zasvojenosti (alkoholizem, kadilstvo, droge) učenkam in učencem osmega razreda. Ob odsotnosti razredničarke Anite Horvat se je pridružil ravnatelj OŠ Grad, Viktor Navotnik, ki je kot aktivni športnik in krvodajalec iz lastnih izkušenj lahko mladim predstavil pomembno vlogo Rdečega križa na področjih, kot so: krvodajalstvo, socialna pomoč (zbiranje pomoči za socialno ogrožene ali begunce in migrante) ter izobraževanje za dajanje prve medicinske pomoči.

Teden Rdečega križa Slovenije se je sicer letos pričel 8. maja, v Gradacu v Beli krajini pa so organizirali okroglo mizo z naslovom »Povsod in za vsakogar. Že 150 let !«, kajti v tem kraju je 18. junija 1944, na tedaj osvobojenem slovenskem ozemlju v času 2. svetovne vojne bila sklicana skupščina Rdečega križa Slovenije, ki jo je sklicalo predsedstvo Slovenskega narodnoosvobodilnega sveta v sodelovanju z Glavnim štabom narodnoosvobodilne vojske Slovenije.

Tega pomembnega dogodka so se spomnili tudi pri štirih območnih združenj Rdečega križa Slovenije v Pomurju (Gornja Radgona, Lendava, Ljutomer in Murska Sobota) ter pripravili priložnostno razstavo v galeriji Anteja Trstenjaka v Ljutomeru in bogato kulturno prireditev v Kulturnem domu Ljutomer.

Lipe Juhart

    Fotogalerija