https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-PROFIL

Roman Sarjaš - vzhajajoča pomurska glasbena "zvezdica"

16.3.2011  

Roman Sarjaš je mlad, uspešen pomurski klaviaturist, producent in pevec. Že od malih nog ga zanimajo instrumenti, v letih svojega umetniškega ustvarjanja pa je igral v mnogih velikih koncertnih dvoranah po Sloveniji in Italiji. Sarjaš študira kompozicijo na Akademiji za glasbo v Ljubljani, svoje največje uspehe pa je požel v sodelovanju z glasbeno ekipo Art Music Orchestra.

Rubrika PROFIL na Pomurec.com je na sporedu vsako sredo, v njej pa predstavljamo mlade, talentirane in prodorne Pomurke in Pomurce ...

Roman Sarjaš pravi, da za profesionalnega glasbenega umetnika rabiš talent, pa ne samo tega, ampak tudi žilico za marketing in občutek za ravnovesje med umetniškim in popularnim, kar pa spremlja tudi trdo delo. Sarjaš meni, da imamo za potešitev osebnega zadovoljstva definitivno vsi posluh, vprašanje pa je le, kako daleč ga razvijemo in do katere meje ga sploh lahko. Kot sam pravi, ga je že marsikdo presentil, ker je velikokrat močna želja na nek način prekosila talent. 

Vse življenje bo korakal proti cilju

Že kot majhnega otroka so Sarjaša zanimali instrumenti. "Ni bilo kraja, da ne bi zavili v glasbeno trgovino in jo v celoti pregledali (smeh)," se spominja, "Tako da sama spodbuda za ustvarjanje  prihaja od mene samega, je pa res, da so me starši od samega začetka brezpogojno podpirali," še doda. Navkljub opaznim rezultatom in razpoznavnosti pa mladi glasbenik stremi k vedno višjim ciljem, h katerim ga vodi predvsem zaupanje v svoj talent in v glasbo, ki jo sliši. 

"Entuziazem je vedno na vrhu!"

Velik del poti pri glasbenem ustvarjanju mu predstavlja sodelovanje z ekipo Art Music Orchestra – A. M. O.  "Všeč mi je, ker delam z ekipo, ki nima nobenih glasbenih zavor in kjer podrejanje publiki in denarju ni nujno. Torej danes je lahko rock, jutri pop, naslednji teden pa že funk ali jazz ... Entuziazem pa je vedno na vrhu!" strne svoje vtise.

"Tinkara je izjemna ženska"

Na svoji glasbeni poti je Sarjaš sodeloval že z mnogimi priznanimi glasbeniki, z največjim užitkom pa je, kot pravi, sodeloval s Tinkaro Kovač. S pevko je kot njen član bend-a z njo preživel tudi največ časa; predvsem je igral na velikih koncertnih odrih kot so Hala Tivoli, Avditorij Portorož, po raznih krajih po Italiji npr. Torino, Udine ...  "Tudi snemanje njenih novih pesmi na RTV Koper je dalo veliko pozitivnih vibracij mojemu ustvarjalnemu duhu. Tinkara je izjemna ženska, velika sreča zame, da sem jo spoznal!" še pove.

  

Kaj pa "glasbena policija"?

Ljudje po Sarjaševem mnenju cenijo glasbo, ki je dobra, "Je pa res, da marsikje sploh ni neke kvalitetne glasbe, zato ni čudno, da ljudje ne morejo ceniti glasbe in so kritični, predvsem se to opazi pri popularni glasbi. Glasba je del vzgoje in kulture vseh nas, zato bi bilo zanimivo uvesti kakšno "glasbeno policijo" kot bi že kaj podobnega zdavnaj morali uvesti na internetu, ki je katastrofa z nekaterimi informacijami, in kjer sploh ni nobenih omejitev. Le kam to pelje??!" strne svoje vtise o kvaliteti glasbe, ki jo poslušamo.

"Glasba je univerzalna – in dobro je tako"

Trenutno so v javnosti popularna predvsem njegova pop-rock dela. "Tiste druge z resno tematiko in resno glasbo pa še čakajo na svojo katapultacijo," opredeli svojo glasbo Sarjaš. Ponosen je na svoje prvo resno orkestralno delo, ki mu je prinesla tudi čisto 10-ko na Akademiji za glasbo v Ljubljani, to je Secret Island. Sarjaš pravi, de je tema pesmi vedno enaka, čeprav se izvaja v različnih jezikih, in to je – življenje. Pravi, da je glasba univerzalna, saj smo vsi ljudje s potrebami in željami.

"Ni zvezd, so le zvezdice"

Roman Sarjaš meni, da v Sloveniji ni »zvezd« v pravem pomenu: "Zvezda mora biti dobra, bogata in nedostopna! Ne bom pozabil te besede enega znanih glasbenih producentov. In tega v Sloveniji ni!" Vseeno pa meni, da obstajajo male »zvezdice«, katerim želi, da bi še naprej »svetile«. Večjo perspektivo tako Sarjaš vidi v tujini, kamor bi z veseljem odšel ob pravi vzpodbudi.

Želi si čimprej diplomirati

Sarjaš je entuziast, ki stremi k vedno višjim ciljem, v bljižnji prihodnosti pa si želi najprej diplomiratu iz Kompozicije in glasbene teorije. "Upam, da bo to zelo bližnja prihodnost!" doda. Sicer pa takoj po diplomi načrtuje velik koncert s priznanimi glasbeniki in drugimi umetniki, ki so mu kakorkoli prekrižali pot. To bo nekako zaključek enega glasbenega obdobja, hkrati pa začetek novega.

 

Vsem mladim glasbenikom ali tistim, ki bi to še radi postali, pa Roman Sarjaš sporoča: "Zaupajte vase in takoj na delo!"

 

Romanovih NAJ 5: 

Svetovni voditelj: Jezus Kristus

Glasbena skupina/izvajalec: Muse

Knjiga: Sanjači nikoli ne spijo (Pat Mesiti) 

Kraj v Pomurju: Kjer sem doma.

Želja v življenju: Najti ravnovesje. Sledi sreča.

----------------------------------------------------------

PRIPOROČAMO:

                  

VSI PROFILI NA POMUREC.COM  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Darja82
      16.03.2011 ob 23:03 Darja82

      Ta pesem je ful lejpa + romantičen vokal pevca.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. okvals
      17.03.2011 ob 8:59 okvals

      Vsaj nekaj pohvale vrednega iz Prekmurja, kar se glasbe tiče, vse ostalo je kopiranje in izvajanje cro pop sranja.. Roman, kar tako naprej..in pa... vesel sem, da ti je všeč Muse..)))

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. iVar
      17.03.2011 ob 11:28 iVar

      hehehehe, Sarjaš je prekmurski Damjan Murko! :D

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. tinkerbell
      17.03.2011 ob 11:48 tinkerbell

      "zvezdica" ? prej kakšni meteorit :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. tinkerbell
      17.03.2011 ob 11:49 tinkerbell

      ajvar, se strinjan :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. lepi
      17.03.2011 ob 13:37 lepi

      zakoj, če šče dečko delate, naj dela ka ga veseli. samo tak dale!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.