https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Sinonimni slovar slovenskega jezika bo izšel oktobra

05.08.2016 ob 13:00  

Po mnenju ustvarjalcev in avtorjev zapolnjuje še zadnjo vrzel v vrsti temeljnih jezikovnih priročnikov za slovenski jezik.


Slovar so pripravili leksikografi v Leksikološki sekciji Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU.  Sinonimski slovar slovenskega jezika z navajanjem številnim različnih izrazov za določeno stvar - izrazov, ki jih imamo včasih na koncu jezika, a se jih ne moremo domisliti - omogoča izbiro. Omogoča, da kaj povemo drugače.

Sinonimni slovar slovenskega jezika (SSSJ) je monumentalno delo tako po zunanjem obsegu (več kot 1100 strani) kot po vsebini (več kot 78.000 sinonimov, več kot 15.000 večbesednih sinonimov, več kot 33.000 sinonimnih nizov in 26.000 razlag). Namenjen je vsem, ki v poklicnem ali zasebnem življenju uporabljajo slovenščino kot osnovno orodje; zanje je SSSJ dolgo pričakovani in odslej nepogrešljivi pripomoček, ki jim bo pomagal poiskati novi, primernejši izraz in kaj povedati drugače, bolj sveže, bolj vznemirljivo. 

Pripravili smo tudi posebno prednaročniško ponudbo, ki velja do izida v oktobru 2016. 

Prednaročila sprejemajo na http://narocila.zrc-sazu.si

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.