https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Gasilci s Hrašenskega vrha prekrili svoje pred leti pogorelo domovanje

25.08.2016 ob 7:00  

Konec julija so gasilci na Hrašenskem vrhu v Občini Radenci s prostovoljno akcijo prekrili streho novozgrajene stavbe gasilskega doma. Še vedno pa so pod lastno streho le »za silo«, kajti za dokončanje del potrebujejo še okoli 15 tisoč evrov.


Za vsakršno pomoč, pa naj bo to v denarni obliki, gradbenem materialu, ali v elementih, kot so okna in vrata, ki jih še potrebujejo za dokončanje gasilskega doma, bodo gasilci hvaležni tudi v prihodnje.

Potreba po novem domu se je pokazala pred sedmimi leti, natančneje 25. julija 2009, ko je strela zanetila požar tudi na gasilskem poslopju. Zaradi nastalega nočnega ognja so pogoreli gasilski stolp, streha gasilskega doma na Hrašenskem vrhu, društvena pisarna z arhivom in društvenim praporom ter nekaj opreme. Domačim gasilcem je ob pomoči gasilcev okoliških krajev uspelo zavarovati pred ognjem društveno dvorano, garažo in avtocisterno. Škoda je bila takrat ocenjena na 55 tisoč evrov. Strokovnjaki so po ogledu pogorišča ocenili, da se ne izplača obnavljati pogorišča in da se pogorelo stavbo poruši. Tako so se gasilci PGD Hrašenski vrh odločili za izgradnjo povsem novega gasilskega doma.

V neposredni bližini prvotnega gasilskega doma jim je Občina Radenci zagotovila brezplačno parcelo v najem za 99 let in po letu dni so pričeli urejati dokumentacijo. Le-ta je bila nared jeseni 2013 in nemudoma so se lotili novogradnje, zanjo pa porabili lastnih 60 tisoč evrov.  Tedaj se je gradnja ustavila, ker je denarja zmanjkalo. Že letos so želeli z deli zaključiti, a brez dodatnih finančnih sredstev ne bo šlo. Zatorej je padla odločitev, da vsaj doslej zgrajeno zaščitijo. Tako so konec julija z opeko prekrili streho novozgrajene stavbe. Treba pa je narediti še betonsko ploščo nad garažnim delom doma ter jo pokriti s streho.

Besedilo: Lipe Juhart, foto: Janez Konrad

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.08.2016 ob 7:47 gost

      Eden ima večji "blek" od drugega.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.