https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Turnišču podelili občinska priznanja in v uporabo predali šolo

Turnišče, 22.11.2016 ob 9:00  

Občina Turnišče je na osrednji slovesnosti ob praznovanju občinskega praznika podelila priznanja na področju športa in občinska priznanja ter Štefanu in Vesni Kovač podelila naziv častna občana Občine Turnišče. Županja mag. Vesna Jerala Zver je ravnateljici OŠ Turnišče Meliti Olaj simbolično predala v uporabo obnovljeno streho in učilnice, ki jih je poškodovalo letošnje neurje.


Občina Turnišče svoj praznik praznuje 16. novembra, saj je bila na ta dan leta 1267 v pisnih virih prvič omenjena cerkev Marije Vnebovzete in s tem kraj Črnec, ki se je v takratnem času nahajal na območju današnjega Turnišča. Na osrednji slovesnosti, ki je minuli petek potekala v telovadnici Osnovne šole Turnišče, so občinska priznanja prejeli Društvo kmetic Turnišča za 20-letno delovanje, Franc Lutar za večletno delovanje v društvih ter PGD Turnišče in PGD Renkovci za požrtvovalno delo v letošnjem neurju. Amadeja Tibaut je prejela priznanje županje za hrabrost, Štefan in Vesna Kovač pa sta postala častna občana Občine Turnišče.

Na slovesnosti so bila prvič podeljena tudi občinska priznanja na področju športa. Naziv Športnik leta je v članski konkurenci prejel Robi Markoja za dosežke v strelstvu, Boris Markoja pa si je z dosežki v šahu prislužil naziv Športnik leta v mladinski konkurenci. Članska ekipa SD Štefan Kovač Turnišče v streljanju s puško je postala Športna ekipa leta, priznanja za tekmovalne uspehe pa so prejeli še Tadej Žalik, Leon Režonja ter članska ekipa s pištolo in ekipa pionirk z zračno puško iz SD Štefan Kovač Turnišče. Avgust Žalik in Božidar Draškovič sta prejela priznanja za trenersko in strokovno delo, Dominik Vnuk bronasto plaketo za 10-letno delovanje v športu, Jožef Tibaut in Jožef Maučec pa zlato plaketo za več kot 30-letno delovanje v športu.

Županja Občine Turnišče mag. Vesna Jerala Zver je na slovesnosti uradno predala v uporabo prenovljeno streho in del osnovne šole, ki je bila močno poškodovana v letošnjih neurjih. V bogatem kulturnem programu so se predstavili otroci iz Vrtca Turnišče, učenci Osnovne šole Turnišče in Glasbene šole Lendava.

Pred samo slovesnostjo pa je na Ulici 4. maja v Turnišču potekala tudi otvoritev zgrajenega hodnika in prenovljenega mostu čez Črni potok. Sicer precej prometna cesta je s prenovo postala nekoliko varnejša tudi za pešce.

»Ko se ozrem v leto nazaj, z veseljem ugotavljam, da gre občina po začrtani poti. Vsak naj razmisli, kako in kaj lahko prispeva, da bo nam in našim otrokom boljše in lepše med nami. Zato si ne postavljajmo ovir, omogočimo si priložnosti, ki nam jih omogoča okolje. Tujci jih vidijo, le mi sami ne,« je v slavnostnem govoru povedala mag. Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.