https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pet simptomov, da vaše telo potrebuje več vode

24.06.2017 ob 10:30  

Se vam zgodi, da pri številnih odgovornostih na delovnem mestu ali doma pozabite na zadosten vnos vode v vaše telo? Telo vas lahko opozori na to. Kako?

1. Temen urin

Čez dan bi morali biti pozorni na barvo vašega urina, saj je le-ta takojšen pokazatelj dehidracije. Načeloma bi moral biti vaš urin blede barve, če je pa preveč temen, je pa to znak, da telo potrebuje več tekočine. Prav tako je naslednji pokazatelj, da ne pijete dovolj vode, če v celem dnevu greste samo enkrat na stranišče.

2. Suha koža

Klinični znaki dehidracije so suha koža na ustnicah in okoli oči. Če vaše telo nima dovolj vode, večina celic »čuti žejo« in to je vzrok za suho kožo. Redno pitje dovolj vode zmanjša tudi prezgodnje gube. Zato, kamorkoli greste, s sabo vzemite steklenico vode, ki vas bo osvežila v vsakem trenutku.

Foto: sport.be

3. Glavobol, razdražljivost

Glavobol lahko povzroči različne stvari, ena izmed je njih je lahko prav pomanjkanje vode v telesu. Pomembno je, da redno pijete vodo tekom dneva.

4. Zaprtje

Glavni razlog za zaprtje je pomanjkanje vlaknin, vendar želodčne težave so prav tako lahko posledice pomanjkanja vode.

5. Mišični krči

Najpogostejši vzrok krčev poleg pomanjkanja hranil, kot so magnezij, kalij ali natrij, je tudi majhen vnos tekočine. Dovolj vode v telesu je zelo pomembno za mišice.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.