https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurec Andrejas Sarjaš najboljši študent fakultete za strojništvo v Mariboru

28.11.2017 ob 8:10  

Priznanje za najboljšega študenta Fakultete za strojništvo in Univerze v je prejel Pomurec Andrejas Sarjaš.


Na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru so s podelitvijo priznanj zaposlenim, študentom in poslovnim partnerjem obeležili dan fakultete. Fakulteta, kjer je oktobra diplomiral že 10.000-i študent, deluje kot znanstveno-raziskovalna in izobraževalna ustanova že več kot pet desetletij. V zadnjem obdobju se intenzivno povezujejo z gospodarstvom z namenom krepitve vezi na področju študijske in razvojno-raziskovalne dejavnosti. Dosežki njihovih raziskav se vedno bolj prenašajo v različne veje slovenske strojne, kovinsko predelovalne in tekstilne industrije, pomemben pa je tudi prispevek fakultete na področju  znanstvenih publikacij.

Na letošnji slovesnosti so podelili priznanja svojim zaposlenim, študentom ter poslovnim partnerjem, ki so in bodo tudi v prihodnje ponesli ime Fakultete za strojništvo in Univerze v Mariboru doma in po svetu. Med študenti so priznanje prejeli Andrejas Sarjaš kot študent leta ter ekipa Ekipa AGV – avtonomni voziček v kategoriji izjemni raziskovalni ali umetniški dosežek študentov. Fakulteta za strojništvo sodeluje s številnimi gospodarskimi družbami, ki izdatno podpirajo študijsko dejavnost na fakulteti. Zato so podelili svečano listino Fakultete za strojništvo dolgoletnemu partnerju podjetju Akrapovič d. d., Ivančna Gorica, ki še posebej pomaga študentom v okviru projekta Formula Student. Priznanja so podelili več sodelavcem, in sicer Darji Novak za strokovno delo, prof. dr. Oliveri Šauperl za sodelovanje z gospodarstvom, prof. dr. Mateju Vesenjaku za raziskovalno delo ter prof. dr. Darinki Fakin za pedagoško delo.

Fakulteta za strojništvo Univerze v Mariboru deluje kot znanstveno-raziskovalna in izobraževalna ustanova že več kot pet desetletij. V vseh teh letih je na fakulteti diplomiralo skoraj 9.000 dodiplomskih študentov, približno 300 bolonjskih podiplomskih študentov, podelili pa so tudi 92 specializacij, 418 znanstvenih magisterijev in 250 doktoratov. Meseca oktobra 2017 je na fakulteti diplomiral 10.000-i študent. Stopnja zaposljivosti njihovih diplomantov je še zmeraj zelo visoka, saj so zelo iskan kader na trgu delovne sile.

Fakulteta izobražuje redne in izredne študente na dodiplomskih in magistrskih študijskih programih Strojništvo, Gospodarsko inženirstvo, Mehatronika, Tehniško varstvo okolja, Tehnologije tekstilnega oblikovanja ter Inženirsko oblikovanje izdelkov. Vedno intenzivnejše sodelovanje z gospodarstvom zahteva tudi ustrezno znanstveno-raziskovalno usmerjenost fakultete, ker se dosežki raziskav vedno bolj prenašajo v različne veje slovenske strojne, kovinsko predelovalne in tekstilne industrije. Pomembno dejstvo predstavlja tudi naraščanje zanimanja srednješolcev za študijske programe fakultete, saj so, kot pojasnjujejo na fakulteti, njihovi študijski programi izjemno aktualni. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.