https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Beraška Opera – po motivih Johna Gaya, Georga Wilhelma Pabsta, Bertolta Brechta in Václava Havla

Kdaj: Sobota, 03.03.2018 ob 20:00

Kje: Murska Sobota, Gledališče Park

Beraška Opera – po motivih Johna Gaya, Georga Wilhelma Pabsta, Bertolta Brechta in Václava Havla, SNG Nova Gorica

četrta predstava Abonmaja drama/komedija 2017/2018

glasbena komedija / Igra o spopadu moči in ljubezni v mafijskem podzemlju izrisuje tudi skorumpiranost sodobne družbe …

Režija: Vito Tufer.

Igrajo: Kristijan Guček, Radoš Bolčina, Ana Facchini, Urška Taufer, Gojmir Lešnjak - Gojc, Patrizia Jurinčič Finžgar, Arna Hadžialjević, Medea Novak, Matija Rupel, Jure Kopušar, Žiga Udir, Žiga Saksida, Andrej Zalesjak, Iztok Mlakar.

Glasbeniki: David Trebižan, David Šuligoj, Roman Kobal.

Žgečkljiva zgodba iz okolja kriminala in prostitucije je bila dramatiku Johnu Gayu sredstvo za izris kompleksne politične satire na račun skorumpiranosti angleške družbe na začetku 18. stoletja. Z vivisekcijo današnje družbe pa se je spopadel režiser Vito Taufer, ki meni, da je Gayev čas surovega kapitalizma iz prve polovice 18. stoletja skrb zbujajoče podoben današnjemu času. Izvirne songe je napisal Iztok Mlakar, uglasbil pa Aleksander Pešut - Schatzi.

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.