https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Starejše deklice ŽOK Sobota tretje na državnem prvenstvu

22.5.2018  

Odbojkarice prve ekipe starejših deklic ŽOK Sobota so osvojile 3. mesto na finalnem turnirju starejših deklic državnega odbojkarskega prvenstva 2017/18.

Odbojkarice ŽOK Sobota so turnir odlično začele in bile ves čas agresivne ter NKBM Branik vodile do končnice 1. niza. V sami končnici jim je zmanjkalo nekaj zbranosti in športne sreče, saj so žoge za las končale izven igrišča. Storile so tudi kakšno napako preveč in Mariborčanke so se veselile prvega niza z rezultatom 25:23.

Na začetku drugega niza so bile vidne posledice izgubljenega 1. niza in trener je pri 8:2 porabil že obe minuti odmora. Ob nenehnem lovljenju rezultata je tudi trenerka Mariborčank porabila obe minuti odmora in opravila vseh 6 menjav. Sledila je napeta končnica, kjer so igralke ŽOK SOBOTA imele 5 zaključnih žog, a jih žal niso izkoristile. Niz se je končal z rezultatom 33:31 za Mariborčanke.

Davorin Čeleš, trener članske, kadetske in prve ekipe starejših deklic ŽOK Sobota je povedal:

»Po tekmi z NKBM Branikom je sledilo veliko razočaranje, a pred nami je bila tekma za 3. mesto. Prvi niz smo suvereno osvojili z rezultatom 25:13, drugega pa po raznih čustvenih izbruhih izgubili s 25:16. Pred zadnjim nizom v sezoni je sledil bojni posvet, kjer smo sklenili, da pustimo vse kar imamo na igrišču. V odločilnem 3. nizu smo bili ves čas v rahlem vodstvu, a so se nam Ljubljančanke ob koncu niza zelo približale. Po minuti odmora, pri rezultatu 14:13, se je tudi nam v končnici nasmehnila sreča in slavili smo z rezultatom 15:13, kar je pomenilo, da smo osvojili 3. mesto v državi.«

Gaja Kuhar je bila izbrana za najboljšega libera na turnirju, sam turnir pa je upravičil svoje ime, saj so bile tekme napete do zadnjega sodniškega žvižga. ŽOK Sobota pa je edina ekipa, ki je v sezoni premagala državne prvakinje - NKBM Branik I.

KONČNE RAZVRSTITVE v državnem prvenstvu 2017/18 v selekciji starejših deklic:

1. mesto NKBM Branik I

2. mesto Braslovče

3. mesto ŽOK SOBOTA

4. mesto Vital Ljubljana

Najuspešnejša sezona v zgodovini kluba ŽOK Sobota

Odbojkarice ŽOK SOBOTA so 2. mestu iz šolske odbojke na mivki in nazivu državnih šolskih prvakinj - OŠ I M. Sobota - dodale še 3. mesto v državi v klubski konkurenci starejših deklic.  Obenem so postale tudi prvakinje 3. DOL vzhod za ženske in se uvrstile v 2. DOL za sezono 2018/19 ter tako zaključile do sedaj najuspešnejšo sezono v zgodovini kluba ŽOK Sobota.

»Poleg tega pa smo nadvse ponosni tudi na uspeh naših najmlajših odbojkaric, ki so v konkurenci 53-ih ekip v selekciji mini odbojke letos osvojile več kot odlično 6. mesto v državi. Uspehi mlajših selekcij, ki se začenjajo že pri najmlajših, so tako dokaz, da v klubu delamo dobro ter vedno več mladih deklic povezujemo z odbojko za vse življenje. Trenerji, vodstvo kluba in igralke, samo tako naprej," je še dodal trener ŽOK Sobota Davorin Čeleš.

Za ŽOK SOBOTA so na finalnem turnirju igrale:

Eva Klement, Gaja Kuhar, Ajda Kuhar, Anja Kolmanič, Ana Kolmanič, Kaja Marton, Pia Krajcar, Gaia Matis, Laura Meško in Aneja Kralj.

Trener: Davorin Čeleš

Foto: ŽOK Sobota

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.