https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V zavarovalnici Adriatic Slovenica z novostmi in združitvijo krepijo položaj na trgu

Murska Sobota, 08.06.2018 ob 11:20  

V četrtek, 7. junija, je v poslovni enoti zavarovalnice Adriatic Slovenica v Murski Soboti potekala novinarska konferenca, na kateri so med drugim predstavili poslovne rezultate in novosti v družbi.

Zavarovalnica Adriatic Slovenica je ena izmed treh najmočnejših zavarovalnic, saj ima na slovenskem trgu 14 odstotni delež. Ko bo na osnovi prevzemne pogodbe prišlo do združitve zavarovalnic AS in Generali Slovenija, bosta glede na lanski poslovni uspeh skupaj imeli v Sloveniji 19 odstotni tržni delež. Na tiskovni konferenci v prostorih murskosoboške poslovne enote so predstavili predvsem lansko poslovanje skupine, pregled aktivnosti v družbi ter nekatere nove pakete in storitve v družbi.

Lani rast premije na vseh zavarovalnih področjih in 11,4 milijona evrov dobička

Lani zastavljena strategija Adriatica Slovenice se odraža v rasti premije na vseh treh zavarovalnih področjih. Najvišjo rast so zabeležili pri življenjskih in pokojninskih zavarovanjih, 1,4-odstotno rast pa pri premoženjskih zavarovanjih.

Minulo poslovno leto je zavarovalnica zaključila s 303,8 milijona evrov zbrane premije in 11,4 milijona evrov dobička, pri tem pa ohranila dobro in stabilno bonitetno oceno "BBB-".

»Usmerjeni smo v celovito zavarovalno zaščito na enem mestu, po drugi strani pa v kar najboljšo uporabniško izkušnjo,« je še izpostavil predsednik uprave Adriatica Slovenice Gabrijel Škof.

Z novimi storitvami in produkti sledijo trendom in novim tehnologijam

Temeljne usmeritve zavarovalnice še naprej ostajajo razvoj osebnih zavarovanj, strankam prijazne rešitve, sodobne asistence in upravljanje premoženja, ki jim letos dodajajo nekatere nove pakete v ponudbi. Z letošnjim letom tako uvajajo nov program Migimigi, s katerim želijo spodbuditi  k zdravemu in aktivnemu življenjskemu slogu. Pomembna novost zavarovanja je kritje Specialisti z asistenco, ki vključuje drugo mnenje zdravnikov iz tujine.

»Med vodilnimi osebnimi zavarovanji bo Moj življenjski kasko, ki nudi varnost zavarovancu in njegovi družini v primeru bolezni, nezgode, brezposelnosti in smrti, hkrati pa hitro organizacijo in plačilo zdravstvenih storitev, vse na eni polici,« je povedal direktor poslovne enote Adriatica Slovenice v Murski Soboti Geza Šanca.

Poslovna enota Adriatica Slovenice v Murski Soboti uspešno deluje že od leta 1993 in posluje na področju Pomurske regije. Zaposluje 38 sodelavcev, storitve pa ponuja preko lastne prodajne mreže in ekskluzivnih agencij v Murski Soboti, Lendavi, Ljutomeru, Lenartu in Gornji Radgoni.

Združitev zavarovalnice Adriatic Slovenica in Generali Slovenija

Nedavno je bila med zavarovalnicama Adriatic Slovenica in Generali Slovenija sklenjena pogodba o nakupu in združitvi, z namenom okrepite položaja in tržnega deleža ter sinergijskih učinkov.

Predsednik uprave zavarovalnice Adriatic Slovenica, Gabrijel Škof, ocenjuje, da bo zavarovalnica z novim lastnikom postala del velike, ugledne in močne mednarodne zavarovalniške skupine Generali, kar jo postavlja v povsem drugačen položaj na tržišču.

V zavarovalnici AS bodo v prihodnosti še naprej vlagali v razvoj, prilagojen demografskim trendom in tehnološkim izzivom, ob tem pa zagotavljali varno in stabilno poslovanje.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.06.2018 ob 12:50 gost gost

      seveda odškodnin pa ne izplačujejo

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.06.2018 ob 14:29 imre gost

      Ko pa morajo izplačati odškodnine pa se otepajo kak hudič križa in se raje tožijo po sodiščih

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.06.2018 ob 16:35 Cenilec Numero Uno gost

      Zaradi te zavarovalnice sem prišel z vsemi policami k vam...zdaj pa to ! Bo spet treba menjati zavarovalnico ?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.06.2018 ob 8:49 Asek gost

      Kaksna zdruzitev???😁😁😁 kupili so vas...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.06.2018 ob 14:40 Gost4 gost

      Tudi druge niso boljše, plačuješ parkirišče 170 eurov, ko pa imaš škodo ti pa svetujejo, da naj koristi kasko, oni pa sebi 1900 bruto regresa.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.