https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Murskosoboški mestni svetniki: RRA Muri v stečaju 40 tisoč evrov

Murska Sobota, 13.09.2018 ob 21:00  

Murskosoboški mestni svetniki so se danes sestali na 30. redni seji. Med drugim so razpravljali o prihodnji organizaciji lekarniške dejavnosti v občini, sodni poravnavi z RRA Muro v stečaju in sprejeli več odlokov o prostorskih in zazdidalnih načrtih.

 

Poleg turistične še promocijska taksa

V začetku seje s kar 17 točkami dnevnega reda so najprej potrdili več odlokov o sprejetju zazidalnih načrtov za obrtno cono Turopolje, prostorskem načrtu za stanovanjsko območje v Rakičanu in občinskem podrobnem prostorskem načrtu za stanovanjsko območje v Pušči.

Obravnavali so tudi odlok o turistični in promocijski taksi v Mestni občini Murska Sobota, kar je potrebno zaradi uskladitve zakonodaje. Iz doslej 1,27 evra se turistična taksa zvišuje na 1,60 evra po osebi na nočitev, država pa je z novo zakonodajo uvedla še promocijsko takso, ki bo znašala dodatnih 0,40 evra, torej skupno 2,00 evra. Višina je primerljiva z drugimi pomurskimi občinami.

O organizaciji lekarniške mreže v mestni občini

Pričakovano je bila precej razprave deležna točka o določitvi javne lekarniške dejavnosti na primarni ravni mestni občini. V prihodnje se bo treba odločiti v kakšni obliki se bo izvajala lekarniška dejavnost: kot javni zavod ali s pomočjo podeljevanja koncesij. Če bo ostal javni zavod, bo potrebno odločiti, ali bo mestna občina še naprej ostala skupaj z ostalimi pomurskimi občinami, ali pa bo ustanovila svoj lasten lekarniški zavod.

RRA Muri v stečaju 40 tisoč evrov

Precej razprav je bilo tudi pri točki, ki se je nanašala na sodno poravnavo med Mestno občino Murska Sobota in RRA Muro v stečaju. Mestni svetnik Anton Štihec je bil mnenja, da razprava o tem ni v pristojnosti mestnega sveta, zato je že uvodoma predlagal umik iz dnevnega reda, vendar je po glasovanju vseeno ostala na dnevnem redu. RRA Mura v stečaju toži murskosoboško občino za plačilo 174 tisoč evrov dolga za opravljene splošno razvojne naloge in druge obveznosti v obdobju od leta 2010 do leta 2015. Po medsebojnem sporazumu so sprejeli sklep o plačilu 40 tisoč evrov. Če bi se sodni spor nadaljeval, bi občina sicer lahko zmagala, lahko pa bi bili stroški bistveno višji, saj so določene naloge vseeno bile opravljene. Mestni svetniki so se zato strinjali, da je bolje sprejeti poravnavo ter stare zadeve in spore zaključiti.

Waldorfskemu vrtcu enaka subvencija kot javnemu

Mestni svetniki so v nadaljevanju seje potrdili predlog sklepa, po katerem bo za šolsko leto 2018/2019 zasebnemu vrtcu (Waldorfski vrtec Pomurje) priznana enaka subvencija kot javnemu.

Podali so pozitivno predhodno mnenje k Strateškemu načrtu javnega zavoda Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota za obdobje 2018-2022, se seznanili  z Varnostno oceno za leto 2017, za I., II. in III. policijski okoliš Policijske postaje Murska Sobota, potrdili novo programsko zasnovo Soboških novin in podali soglasje k zadolžitvi Pomurskega tehnološkega parka d.o.o.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.09.2018 ob 21:11 gost

      ka si vrajžu mater güčiju, eni spiju drüjgin je vse smejšnu, dober posel!

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.09.2018 ob 23:44 gost

      glavno ka se dobij sejnijna ..glidaj 100€ ka spijš :) ..bajno

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.09.2018 ob 10:35 gost

      Ova iz Lendavske ,ki nima pojma za kaj se gre tüdi dan sidij .Vej zdaj po volitvaj več ne bo 100 % ,

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.09.2018 ob 12:53 gost

      Perhavčki je šedež grato premali

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.09.2018 ob 21:13 Vanek gost

      Sobočki patekaroši so leka edne sklistejrali. Dobra de sobočka nova pateka. Živeli do od futranja s cedevitof.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.