https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: V Črenšovcih predstavljen predlog proračuna za leto 2019

Črenšovci, 07.02.2019 ob 9:30  

Člani Občinskega sveta Občine Črenšovci so se v sredo popoldne sestali na 3. seji, kjer so se med drugim seznanili s predlogom proračuna za letošnje leto.


Predlog proračuna, ki ga je predstavila županja Vera Markoja, predvideva za pet odstotkov višje prihodke kot v letu 2018. Odhodkov pa bo v primerjavi z letom 2018 za dva odstotka manj.

Predvideni investicijski odhodki bodo znašali nekaj čez 906 tisoč evrov. Največji delež investicijskih odhodkov pa predstavlja investicija v rekonstrukcijo čistilne naprave.

Občina bo v letošnjem letu pristopila tudi k izgradnji kolesarske steze na relaciji Gornja Bistrica - Melinci, s katero sodeluje v projektu »Južna kolesarska povezava v Občini Beltinci in Občini Črenšovci«, in je umeščen kot regijski projekt v Dogovor o razvoju regij. Prav tako je v omenjeni dogovor umeščen regijski projekt Kolesarska steza Lendava - Velika Polana - Črenšovci.

Predlog proračuna bo dan v obravnavo delovnim telesom in splošno razpravo.

Občinski svet je potrdil predlog višje ekonomske cene programa predšolske vzgoje za vrtec Bistrica. Praviloma se ta cena spreminja na začetku šolskega leta, vendar se bo zaradi sprememb v javni upravi (sprostitev napredovanj in povišanje plač) cena dvignila sedaj in bo ostala ista celo leto.

Obravnaval je tudi Dokument identifikacije investicijskega projekta čistilne naprave na Bistrici in v zvezi s tem odločil, da se mu predstavi projektna dokumentacija ter pridobi mnenje neodvisnega strokovnjaka glede celovite rešitve odvajanja in čiščenja odpadnih vod v občini.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.02.2019 ob 21:59 Bistričanec gost

      Spet na račun staršev višja cena vrtca.sramota.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.02.2019 ob 13:49 Beno gost

        Zahvaliti se trbej Marjani Šarci! On je zdigno plače v javnon sektori in sprosto napreduvanja. In zaradi njega je šou vrtec gor! De pa v tun primeri občina mogla to razliko mogla požrejti, če nešče, ka bi starši več plačevali! Torej de občina zavolo toga mejla telko pa telko menje pejnez za svoje investicije. Fala lepa, Marjan Šarec! Fala lepa, Šarecova vlada!

        6 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.02.2019 ob 9:38 Gasilec gost

        Bistričanec, a ti je občina deco delala? Verjetno si jih sam delal in zato tudi plačaj ali pa jih mej doma. Beno, ti pa si elementarno budalo!

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.02.2019 ob 19:48 Tuvariš gost

      Kak se fajn držin na tun kujkli. :)

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.02.2019 ob 12:12 hehe gost

      friško ste se hapili krejgati,friško prefriško...par mejscov nazaj ste še tak na velkoma slavijli,zaj pa že nevaule pa sponašanje ..neven či tau seskup zdržij 2 leti..pa dosti uspeha naprej senskuper,bole de trbelo misliti z glavauf,nej z jezikon ...lp

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.