https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na ljutomerski gimnaziji se je začel Mednarodni debatni turnir

Ljutomer, 08.03.2019 ob 10:00  

Na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer se je v četrtek začel tradicionalni že 17. Mednarodni debatni turnir, na katerem se je zbralo skupno blizu 140 udeležencev.


Na turnirju, ki vsako leto poteka na začetku meseca marca, tudi letos gostijo številne goste iz Slovenije kakor tujine. Sodelovali bodo debaterji in sodniki iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Češke, Bolgarije, Nizozemske in Nove Zelandije.

Predvsem tuje goste, ki se udeležijo turnirja so tudi povabili, da sodelujejo pri pouku in ob tem predstavijo državo iz katere prihajajo, njihovo kulturo in način življenja, šolski sistem.

Letos jih je obiskal predstavnik ameriške ambasade v Sloveniji dr. William Don Baker, ki bo dijakom 3. letnikov predstavil podjetništvo v ZDA. Okrožna sodnica v Aucklandu (Nova Zelandija), gospa Claire Ryan pa bo dijakom 2. in 3. letnikov predstavila svojo deželo ter službo, ki jo opravlja.

Mednarodni debatni turnir so danes tudi uradno otvorili. Ob tem so vse debaterje in ostale navzoče nagovorili ravnatelj gimnazije Zvonko Kustec, podžupan Niko Miholič ter predstavnik zavoda Za in proti, zavod za kulturo dialoga.

Turnir bo trajal vse do sobote, 9. marca, ko bo v ŠIC-u ob 16.30 finale.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.