https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Svoja vrata odprla tudi Vojašnica Murska Sobota

11.05.2019 ob 14:00  

Danes, 11. maja je Vojašnica Murska Sobota, tako kot ostale vojašnice po Sloveniji v teh dneh, za obiskovalce odprla svoja vrata.


Slovenska vojska 15. maja praznuje svoj praznik-dan Slovenske vojske. Gre za dan ohranjanja pozitivnih vrednot iz slovenske vojaške zgodovine, še posebej ohranjanja spomina na čas, ko so v takratni teritorialni obrambi začeli izvajati obvezno služenje vojaškega roka za slovenske nabornike in sicer v dveh učnih centrih 710. Učnem centru v Pekrah pri Mariboru in v 510. Učnem centru na Igu pri Ljubljani.

Danes so si obiskovalci v vojašnici lahko ogledali vojaška vozila, orožje, preiskusili so se lahko v streljanju z zračno puško, poskusili pravo vojaško malico, predstavili pa so jim tudi različne rodove Slovenske vojske. Poleg vojske pa se je obiskovalcem predstavila tudi policija, civilna zaščita ter gasilci. Mladim pa so predstavili predvsem možnosti zaposlitve.

V vojašnico se lahko odpravite še danes do 17. ure.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.05.2019 ob 14:48 DF gost

      Imajo tudi tisto vozilo, ki je 200 metrov od vojasnice nasedlo v jarku ob cesti in je prislo dvigalo iz Ljubljane, da ga je zopet postavilo na cesto?

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.05.2019 ob 15:23 beda gost

      Na sliki DSC_0554.JPG je Kacinov (LDS) top oz. havbica kupljena v Izraelu, ki ubija nazaj !! Za nagrado je Kacin, ko je propadel v Bruslju bil nagrajen z predstavniškim mestom Slovenije v paktu NA-TO-u ?!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.05.2019 ob 21:31 kepa gost

      kaj pa ureditev stavb v tej vojašnici??????

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.05.2019 ob 22:39 Kr’en gost

      Vsako leto večja žalost, vedno slabši obisk, vsako leto enake predstavitve, enaka oprema, zdolgočaseni vojaki... Če ne bi bilo srednješolcev, ki so morali iti v vojašnico, bi bili naši vojaki čisto sami. No, vsaj razbijača Flisarja tokrat niso razkazovali.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.05.2019 ob 8:26 gost

      Znano je,če prijde do vojne,smo pečeni.Tou vsi dobro znajo, samo ka nam lažejo, kak so oni pripravljeni.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.05.2019 ob 9:33 gost

      Ljudje v Beli krajini zahtevajo na meji vojsko! Država naj že koncno da več sredstev za vojsko,kot to počnejo druge države! Kam hudiča gre denar v tej državi,če pa tudi v zdravstvu je kaos in marsikje še!?

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.05.2019 ob 9:46 DF gost

        Kaj si ti res tako zmeden, da ne ves kje je " nasa " vojska? Po svetu varuje interese najvecjih kapitalistov. In, ce bo dobila se vec denarja, jih bo se vec v tujini. Vojsko na meji pa zahtevajo desnicarji pod vodstvom SDS in Janse in to ravno pred volitvami. Kdo je napravil proteste v Crnomlju??? Stranka SDS!!!!!!! Prisotni tam: Janez Jansa, Maja Kocjan ( visoka usluzbenka SDS, ki je vodila proteste ), Tone Krkovic, Marjan Podobnik, .............. mislim, da tudi Milan Zver. In tisti stalni protestniki stanke SDS, ki jih z avtobusi vozijo po Sloveniji. Domacinov je bilo manj kot polovica.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.05.2019 ob 22:49 prašiči gost

        Ukiniti mejo, potem nimamo več kaj varovati, ni neumnost, saj je dejansko ni več, ko se lahko begunci prosto sprehajajo preko kot se jim zljubi.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.