https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Policistka iz Pomurja dobitnica medalje za hrabrost in požrtvovalnost

18.12.2019 ob 16:00  

Za hrabro in požrtvovalno delo, pomoč ob reševanju življenj in prijetje storilcev kaznivih dejanj so v Tacnu podelili medalje 26 policistom in 13 občanom. Med prejemniki medalj je bila tudi Petra Tkalec, ki prihaja iz Občine Velika Polana. Medaljo za hrabrost je prejela za ukrepanje ob ugrabitvi avtobusa v Ljubljani.


Medalje za hrabrost podeljujejo za izkazano posebno osebno hrabrost pri reševanju ljudi ali premoženja ali pri opravljanju varnostnih nalog, ob katerih so prejemniki v nevarni situaciji svoje življenje izpostavili nevarnosti.

Spomnimo: Policista Petra Tkalec in Tomaž Horvat s prometne policijske postaje Ljubljana sta 4. aprila letos posredovala pri ugrabitvi avtobusa, ki je peljal proti ljubljanski obvoznici, v njem pa je moški z izvijačem grozil vozniku in potnikom, da bo vse pobil, če voznik ne zapelje na bencinski servis na Barju ob obvoznici. "Ko smo opazili avtobus, ki zapeljal skozi rdečo luč, sva s kolegico vedela, da gre za ugrabljen avtobus, na kar so nas opozorili tudi iz operativno-komunikacijskega centra. Ko je voznik opazil, da mu slediva, je ustavil in odprl vrata avtobusa. Vstopila sva in ugrabitelja odpeljala iz vozila. Najpomembnejše je bilo, da se je izteklo tako, da nihče ni bil poškodovan," je povedal Horvat. Policistka Petra Tkalec pa je dodala, da je bila ob prijetju ugrabitelja avtobusa brez kakršnegakoli strahu. V mislih je imela samo to, da osumljenca umaknejo od potnikov in šoferja ter da preprečijo najhujše. Osumljenec je sicer kasneje zaradi srčnega zastoja umrl v bolnišnici, zoper omenjena policista pa je bila uvedena interna preiskava, v kateri se je pokazalo, da sta ob aretaciji ravnala strokovno in da je moški umrl zaradi bolezni srca.

*Foto: Slovenska policija: Petra Tkalec je prva iz desne na naslovni sliki

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.12.2019 ob 8:07 gost

      Jaz naivnež sem pa mislil, da je to njihovo delo, za katerega so solidno plačani.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.12.2019 ob 8:20 Pohvala gost

      Čestitke policistu in policistki za zelo hrabro dejanje!Poklic policista je časten,ampak tudi zelo nevaren!!!!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.